Domates Damar Tıkanıklığını Açıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Domates Damar Tıkanıklığını Açıyor

Daha önce kansere karşı etkili olduğu belirlenen domatesin bir faydalarına bir yenisi eklendi. Bilimadamları domatesin kanı daha akışkan hale getirerek damar tıkanıklığı ve daralmasını engellediğini açıkladı.
Domates suyu da benzer bir etki yaratıyor.

Vücutta bir yara açıldığı zaman kanın pıhtılaşmasını sağlayarak kan kaybını engelleyen kan pıhtısı hücreleri çok yoğun olduğu zaman damar tıkanıklığı ve daralmasına neden olabiliyor.

Bazı kişilerde de pıhtılaşmayı sağlayan ‘Platelet’ maddesi çok yoğun olarak bulunuyor, bu da damardaki kan akışını giderek zayıflatıyor ve zamanla damar tıkanıklığına neden oluyor.
Yapılan araştırmalar domateste bulunan bir maddenin pıhtı hücrelerinin neden olduğu kan yoğunluğunu azalttığını ve kanı daha akışkan hale getirdiğini gösterdi.

SUYU DA YARARLI

Sonuçları İngiliz Platelet dergisinde yayınlanan araştırmaya göre;
domatesin çekirdeğinin çevresindeki sarı sıvı işte bu etkiyi yaratıyor. Yani domates yemek ve domates suyu içmek faydalı. Üstelik domatesin kanı akışkan hale getiren ilaçlar gibi yan etkileri de yok.

BOL BOL DOMATES YİYİN

Uzmanlar sigara içenlere, doğum kontrol hapı kullanan kadınlara, uzun yolculuklar yapanlara, bütün gün oturarak çalışanlara kanı akışkan hale getirmek için bol bol domates yemesini tavsiye ediyor.

• Beğen
Tepkiler: ..::Riddick::..

..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
aspirin gibi desene .. Saol

jöly

Üye
bilgi için teşekkürler :o ben fazla yemem ama sigara içtiğim için yemeye özen göstereceğim :o

tofy

Üye
evet ben bunu biliyordum sağol faydalı bilgiler için :good:

ocu77

ocu77

Üye
bu arada nar suyuda aspirinle aynı etkiyi yapıyormuş arkadaşlar..yani her ikiside damar tıkanıklığına yol açan plak oluşumunu azaltıyormuş..size tavsiyem günde enaz 2 domates yiyin yada 300 mg. lık bir aspirin alın yada 2 çay bardağı nar suyu için..kalp ve dolaşım sistemi için...

ben_daha_yeniyim

Üye
dostum tesekkur ederım bu bilgi benim için çok önemli ellerine sağlık :good:

hidayet

hidayet

Üye
bilgi için teşekkürler

barabelli

barabelli

Üye
cook saol dostum emegıne saglık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt