Diskus Hakkında Bilgi Edinin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zeE*

zeE*

Üye
    Konu Sahibi
Diskus Hakkında Bilgi Edinin
Yaşal Alanı: Kuytu köşelerde, kayalıkların arsında

Diğer Balıklarka Karşı: Barışcıl

Kendi Türüne Karşı: Biraz Agresif

Cinsiye Ayrımı: Ayrım çok zordur, kesin tahmin yapılırken bile yapılma payı görülmüştür. Eş tutan ve tüp çıkaran balıklarda kesin tahmin yapıla bilir.

Üreme: Dik bir yere yumurta düküp, yavrularını korurlar. Yavru almak çok zordur. Yavruladıktan sonra suda kesinlikle değişim yapmayın yavrular ve yumurtalar çok hassastır. Yavrular cıktıktan sonra anne ve baba aynı ortamda yaşarlar yavrular anne ve babanın mukozalrını yiyerek beslenirler.

--------------- Ekleme ---------------

Diskus Resmi

• Beğen
Tepkiler: balbeyi

silop_kms

silop_kms

Üye

Bilgiler için teşekkürler....

balbeyi

Üye
Bir türlü yavru alamıyoruz, en son iki eşleşmiş çift balığımız kaldı onlarca kez yumurta bırakmasına rağmen yumurtalar hep küflenip bozuldular.Bu konu hakkında öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız menmun oluruz...

zeE*

zeE*

Üye
    Konu Sahibi
Bir türlü yavru alamıyoruz, en son iki eşleşmiş çift balığımız kaldı onlarca kez yumurta bırakmasına rağmen yumurtalar hep küflenip bozuldular.Bu konu hakkında öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız menmun oluruz...

Demissin... Discuslar su değişiminden bili kolay etkilenen bir balık...

Yumurta elde ettikten sonra suda değişiklik yappma. Yemlemeye dikkat et.

ism@il 54

ism@il 54

Üye
ıyy annelerinin sümüklerini mi yiyorlar?

turg@y

Üye
1 hafta oldu yavru discus aldım , 20 taneydiler 3 tanesi öldü , profesyonel ciklet besledim balıkları sattım discusa döndüm , discus balıkları hakkında bilgi edinmek istiyorum ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkürler...

zeE*

zeE*

Üye
    Konu Sahibi
1 hafta oldu yavru discus aldım , 20 taneydiler 3 tanesi öldü , profesyonel ciklet besledim balıkları sattım discusa döndüm , discus balıkları hakkında bilgi edinmek istiyorum ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkürler...

Hayırlı olsun... Sana zaten sayfanın ilk başında bilgi verdim. Onlar genel bilgiler ve özellikler. Sana şununu söylik Discul sulardan çok çabuk etkilenen bir balık suda olan her değişiklikten etkilenen bir balık türü... Akvaryumda süs kum vb. çok bulundurma
Neden diceksin: Balıklara attığın yemi yemediği zaman yem dibe düşer ve sudaki nitrit ve nitrat dengesini bozar. Buda Discusları yakından etkiler o yüzden dikkat et bu dengeyide sağlamak için Karbondioksit tüpü falan felen bulundurman lazım... O yüzden çok dikkat et:oke:

harunoztu

harunoztu

Üye
akvaryum içerisinde yavru alabilmek için her bir hayvan için 50-60 litre civarı su olması gerekiyor dışarıdaki bizim ortamımızı gördükleri için de hareketli ortamlarda olan hayvanlar sakin yerlerden geldiyse sitrese girebiliyorlar .yumurta aldıktan sonra da havalandırmaya dikkat etmek lazım yoksa yumurtalarda mantar olurve anneleri bu yumurtaları yer

00akvaryum00

00akvaryum00

Üye
Diskus pahalı bir balık bakması konusunda hiç bir bilgim yok :( :)

Red Melon

Üye
Yaşal Alanı: Kuytu köşelerde, kayalıkların arsında = Discus Kuytu Yerlerde Yaşamaz,Kayalar suyu sertleştirip sudaki pH değerini yükseltir ve bu da Discuslar için Olmusuz Etki Yaratır ;)

Bir türlü yavru alamıyoruz, en son iki eşleşmiş çift balığımız kaldı onlarca kez yumurta bırakmasına rağmen yumurtalar hep küflenip bozuldular = Ozmoz Cihazınız Varmı?

ıyy annelerinin sümüklerini mi yiyorlar? = Discus Sütü Diye Tabir Ettiğimiz Discusların Mukozası yani Sırt Tarafındaki Tabakayı Yiyerek Beslenirler.

Sana şununu söylik Discus sulardan çok çabuk etkilenen bir balık suda olan her değişiklikten etkilenen bir balık türü... Akvaryumda süs kum vb. çok bulundurma
Neden diceksin: Balıklara attığın yemi yemediği zaman yem dibe düşer ve sudaki nitrit ve nitrat dengesini bozar. Buda Discusları yakından etkiler o yüzden dikkat et bu dengeyide sağlamak için Karbondioksit tüpü falan felen bulundurman lazım... O yüzden çok dikkat et
= Akvaryumunuzda manqrowe kökleri bulundurmanızın bir sakıncası olmaz..
Dibe düşen yemler için pilli dip çekimi makinalarından alabilirsiniz,günde 2 kere o dip çekimi makinasıyla dipleri temizlersiniz..
2 güne bir akvaryumunuzun 3/1 oranında dip çekimi yapmanız balıklarınızı çok mutlu edecektir.
Karbondioksit tüpüyle hiçbir alakası yok ;)

00akvaryum00

00akvaryum00

Üye
saol bilgi için :)

Red Melon

Üye
Sorun Değil..

00akvaryum00

00akvaryum00

Üye
:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...