Dişi Kanaryalar Şampiyon

Sponsorlu Bağlantılar

'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Dişi Kanaryalar Şampiyon
Dişi Kanaryalar Şampiyon!


İstanbul- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi final serisinde, Galatasaray'ı 82-78 mağlup eden Fenerbahçe seride duruma 3-0'a getirerek 2009-2010 sezonunu namağlup şampiyon tamamladı ve tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynana karşılaşmada, ilk 2 karşılaşmada rakibini mağlup eden Fenerbahçe serinin 3. maçında da ezeli rakibine şans tanımadı ve üst üste 5. lig şampiyonluğunu elde ederken, Bayanlar Basketbol Ligi tarihindeki ilk namağlup şampiyon takım oldu.
Sarı lacivertliler toplamda ise 8. kez ligi şampiyon olarak tamamladı.
Yelena Leuchanka’nın sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Sophia Young’ın pota altı basketiyle skoru 6-0 yaptı. Matee Ajavon ile maçtaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe, Penny Taylor’ın da turnikesiyle durumu 8-6’ya getirdi. Taylor’ın etkili oyunuyla 7.dakikada 12-13 üstün geçen sarı lacivertliler, periyodu da 16-21 önde tamamladı.
İkinci periyodun ilk dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Esmeral Tunçluer’in pasını iyi değerlendiren Penny Taylor, farkı da 8 sayıya çıkarttı (16-24). Tamika Catchings’in üç sayı isabeti ve Yasemin Horasan ile Kathie Douglas’ın da turnikesiyle Galatasaray, durumu 23-27’ye getirdi. Hücumda toparlanan Fenerbahçe, devre sonunda da soyunma odasına 33-41 üstün giren taraf oldu.
Sophia Young’ın sayılarıyla üçüncü periyotta etkili olan Galatasaray, Bahar Çağlar’ın üç sayı isabetiyle durumu 40-45 yaptı. Yelena Leuchanka’nın oyuna ağırlığını koymasıyla hücumda etkili olan Sarı Kırmızılılar, 26.dakikada 51-50’lik skorla öne geçti. Birsel Vardarlı’nın üç sayılık basketiyle bir kez daha öne geçen rakibi karşısında Galatasaray, Sophia Young’ın serbest atışlarıyla dördüncü periyota 59-57 önde girmeyi başardı.
Mücadelenin final periyoduna iyi başlayan Fenerbahçe, Ebony Hoffman ve Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle durumu 59-61’e getirerek üstünlüğü eline aldı. Penny Taylor ve Nevriye Yılmaz ikilisiyle hücumlarda etkili olan sarı lacivertliler, 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (64-69). Son dakikaya Ebony Hoffman’ın üç sayılık basketiyle 74-79 üstün giren Fenerbahçe, Kathie Douglas’ın serbest atışları sonrasında mola aldı. Taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe, karşılaşmadan da 78-82 galibiyetle ayrılmayı başardı.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Zafer Yılmaz – Özlem Yalman
GALATASARAY (78): Tuğba Palazoğlu 2 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit 3 (4 ribaund- 7 asist), Bahar Çağlar 9 (7 ribaund- 2 asist), Yelena Leuchanka 12 (4 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 2 (1 ribaund), Kathryn Douglas 22 (1 ribaund), Tamika Catchings 13 (6 ribaund- 2 asist), Sophia Young 15 (6 ribaund)
FENERBAHÇE (82): Birsel Vardarlı 17 (1 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 3 (3 ribaund- 2 asist), Matee Ajavon 10 (5 ribuand), Nevriye Yılmaz 6 (4 ribaund- 4 asist), Penny Taylor 28 (7 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton Brown 2 (3 ribaund- 2 asist), Ebony Hoffman 16 (5 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 16-21 2.PERİYOT: 17-20 3.PERİYOT: 26-16 4.PERİYOT: 19-32

Kaynak: Fenerbahçe Resmi Sitesi

Not: Şike olmuş olabilir....:d:
 


ouSahin

ouSahin

Üye
her dalda şampiyonuz varmı ötesi TEK BÜYÜK FENERBAHÇE:)
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe bir ilki yaptı Nağmağlub Şampiyon oldu üst üste 5 toplamda 8 şampiyonluğumuz oldu bu bizim gurumuz...

Diğer takımlar bizi izlesin belki biraz heyacanlı olur lig.... Çok iyi bir trasferde yaptık...

Arada ki fark kapanmayacak kadar arttı....

Tebrikler Fenerbahçem....Aziz yıldırımında işi çok zor bu aralar hep final heyacanları yaşıyor...Kalp dayanmaz..:)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Fenerbahçe yi eleştirenler yazsın burayı yahu . Nerede o arkadaşlar :D

29 da 29 yaparak şampiyon olduk vayhhhh . İnsan mısınız yahu . :d::d::d:
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Şike var yoksa olur mu böyle bir başarı :ehe 5 yıldır şike ile şampiyon oluyoruz....:ehe
 

Benzer Konular



Üst Alt