Avrupa Şampiyonu İspanya

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Avrupa Şampiyonu İspanya


Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya, Litvanya’yı 80-63’lük skorla mağlup ederek EuroBasket 2015 şampiyonu oldu.

Karşılaşmaya Sergio Lull’un arka arkaya iki basketi ile başlayan İspanya ilk bölümlerde yakaladığı fırsatları geri çevirmedi ve Litvanya’nın molası geldi. İspanya, Litvanya karşısında ilk 5 dakikalık dilimi 15-4 önde tamamladı. Litvanya ilk çeyrekte İspanya karşısında iyi bir oyun sergileyemedi ve İspanya ilk çeyreği 19-8 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf İspanya oldu. Çeyreğin son bölümlerinde Litvanya öne çıkan taraf oldu. Renaldas Seibutis takımını ayakta tutan isimdi. Litvanya ilk yarının sonunda farkı 8 sayıya düşürdü. İspanya soyunma odasına 41-33’lük skorla önde gitti.

İkinci yarının hemen başında İspanya farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Pau Gasol bu bölümlerde 16. sayısına ulaştı. Üçüncü çeyrekte ilk 5 dakikanın sonunda İspanya skoru 52-35’e getirdi. Üçüncü çeyrek İspanya’nın 60-43 üstünlüğü ile tamamlandı. İspanya karşılaşmanın son 5 dakikasına 64-51’lik üstünlükle girdi. Son bölümlerde fark kapanmadı ve İspanya, Litvanya’yı 80-63’lük skorla mağlup ederek EuroBasket 2015 şampiyonu oldu.

İspanya’da Pau Gasol 25 sayı, 12 ribaund, 4 asist ile karşılaşmanın en etkili ismi oldu.

Turnuvanın en iyi beşine Sergio Rodriguez, Nando De Colo, Jonas Maciulis, Pau Gasol ve Jonas Valanciunas seçildi. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Pau Gasol oldu.

Bronz Madalya'nın Sahibi: Fransa

Fransa’da düzenlenen EuroBasket 2015 üçüncülük maçında ev sahibi Fransa, Sırbistan’ı 81-68’lik skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreği 16-16 eşitlikle geçilirken, ev sahibi Fransa soyunma odasına 37-32 önde gitti. Üçüncü çeyrekte Fransa farkı açtı ve periyot sonucu 58-44 olarak belirlendi. Yakaladığı avantajı son çeyrekte de sürdüren Fransa karşılaşmadan 81-68’lik skorla galip ayrıldı.

Fransa’da De Colo 20 sayı ile parkenin en skorer ismi olurken, Rudy Gobert’te 15 sayı, 14 ribaundluk performansıyla double-double yaptı.

Sırbistan’da ise Bogdan Bogdanovic 14 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.
 
salock

salock

Üye
finale yakışmayan bir maç oldu :(
 


Üst Alt