Dis Teli Ile Meyve Suyu Icmek

Sponsorlu Bağlantılar

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
    Konu Sahibi
Dis Teli Ile Meyve Suyu Icmek
Herkese merhabalar,
Bayagidir maxicepe yazmiyordum,bugun merak ettigim bir seyi sorayim dedim.Arkadaslar sabrettim ama en sonunda 1200 TL'ye ozelden ust tellerimi taktirdim.Yaklasik bir hafta oluyor.Kafama takilan su oldu;doktor bana sert yiyecekler vs sikma meyve suyu disinda meyve suyu icmiyceksin dedi.Bunu ilk defa duydum.Bilgisi olan var mi?
Iyi forumlar..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
doktor diyorsa doğrudur, şimdi ben (bilmeyen biri olarak) hayır o doğru söylemiyor dersem ne olur :) gidip yapacak mısın onun yapma dediği şeyi ? :)

KD1907

KD1907

Üye
Kardeşim ben dişimde tel varken kola fanta gazoz bile içiyodum :D ki sen meyve suyu diyosun asitli bile değil yani bence iç bişey olmaz. Ama yinede sen bilirsin doktorun söylemiş ne de olsa :)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
    Konu Sahibi
Yine de doktora sorucam da,sende iz falan kaldi mi?

KD1907

KD1907

Üye
Yine de doktora sorucam da,sende iz falan kaldi mi?
Yoo hayır iz falan yok. Zaten iz kalması dişlerini sık fırçalayıp fırçalamamanla alakalı. Dişçi bana sık fırçalamazsan teli çıkardıktan sonra dişlerinde kahverengi lekeler oluşabilir demişti ama ben fırçaladığımdan çıkmadı çok şükür.. Sende ihmal etme derim :good: Bide bu lekeler oluşursa hiçbir şekilde geçmiyomuş yani tedavisi de yok maalesef..

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
    Konu Sahibi
Valla o konuda cok ozen gosteriyorum,aksatmadan uc kez fircaliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: KD1907
paradox07

paradox07

Üye
ben de şu an diş teli kullanıyorum ve doktor bana dediğin gibi sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak dur dedi.mantığı da şu: sert yiyecekler diş tellerinin zorlanmasına ve bu yüzden telin o anki durumunun değişmesine neden olabilir yani ordaki tel iki dişi birleştirmeye çalışıyordur ama sen onun sert yiyecekle gerdirip düzenini bozabilirsin.asitli içecekler de braketlerin dişe yapışmasını salayan yapıştırıcıların çözülmesine neden olur.ancak meyve suyu ve soda gibi içecekler yasak değildir.

@bluesky@

@bluesky@

Üye
Bende perşembeye takacam inş :)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
    Konu Sahibi
ben de şu an diş teli kullanıyorum ve doktor bana dediğin gibi sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak dur dedi.mantığı da şu: sert yiyecekler diş tellerinin zorlanmasına ve bu yüzden telin o anki durumunun değişmesine neden olabilir yani ordaki tel iki dişi birleştirmeye çalışıyordur ama sen onun sert yiyecekle gerdirip düzenini bozabilirsin.asitli içecekler de braketlerin dişe yapışmasını salayan yapıştırıcıların çözülmesine neden olur.ancak meyve suyu ve soda gibi içecekler yasak değildir.

Arastirdim asiri sekerli icecekler curumeyi daha hizli hale getirdigi icin zararliymis her ne kadar kola kadar olmasa da..

Üst Alt