DirectX 12 İle AMD Ve Nvidia Grafik Kartları Aynı Anda Kullanılabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
DirectX 12 İle AMD Ve Nvidia Grafik Kartları Aynı Anda Kullanılabilir
Oyun tutkunlarının performans artışı için başvurdukları çift yön grafik kartı kullanımı, DirectX 12 ile farklı bir boyut kazanabilir.

Microsoft‘un Windows 10 işletim sistemi ile gelmesi beklenen DirectX 12, oyun dünyasında büyük ses getirebilir.

Oyun severlerin Pc donanımlarında farklı yongalara sahip olan grafik kartlarını aynı anda kullanması şu an için mümkün olmayabilir. Ancak Tom’s Hardware‘de yer alan habere göreDirectX 12 ile AMD ve Nvidia kartları aynı anda kullanılması mümkün olabilir. Haber henüz resmi kaynaklarca doğrulanmamış olsa da oyun severleri şimdiden heyecanlandırmaya yetti.

AMD ve Nvidia grafik kartlarının bir arada kullanılması için gerekli olan DirectX 12 API değişikliği ile bu sorun ortadan kalkabilir. Bu yenilik karşısında ise üreticilerin bu yönde planlarını büyük oranda değiştirmesine neden olacağı kesin. Hali hazırda SLI ya da CrossFireişlemi aynı marka kartların farklı modellerinde dahi uyuşmazlık yaşanırken, gelen bu bilgi ile kullanıcıların donanım tercihleri de değişebilir.

Elbette bu durum gerçekleşse dahi sistemin yeni kartları ile güncellenmesi ve piyasaya sürülmesi belli bir zaman alacaktır. SLI ya da CrossFire sistemi bir kenara dursun, yeni nesilekran kartlarının dahi DirectX 12 desteği konusunda kafa karışıklığı devam etmektedir. Konu ile ilgili ilerleyen günlerde Microsoft tarafından net bir açıklama bekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, BLasTeaR ve haydelanduka

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
R9 390 ile Titan X'i aynı anda kullanmak ne dehşet olur be.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
veya titan z ile r9 295x2 yi beraber kullanmak

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bi Anakarta Bak Bi Ekran Kartına Böyle Birşye Sanmıyorum SOnuçta Hepsinin Kendine Göre Pin Yapıları Var Nvidia Kendi Kartıyla Bile Uyumsuzluk Yapıyor AMD ilemi Yapmayacak? Çok Zor

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bi Anakarta Bak Bi Ekran Kartına Böyle Birşye Sanmıyorum SOnuçta Hepsinin Kendine Göre Pin Yapıları Var Nvidia Kendi Kartıyla Bile Uyumsuzluk Yapıyor AMD ilemi Yapmayacak? Çok Zor
nvidia yaparbilir ama amd biraz kendini aştı marka farksız isteğinin örneğin r9 290 ın beraber kullanabiliyorsun ayrıca r9 280x ile r9 290x bile crossfirex yapabiliyorsunuz

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Farklı pin yapıları işlemciler için geçerli. GPU'lar için öyle bir dert yok. Fakat bunu yapabilen bir anakart çok güçlü olmak zorunda. En kötü gaming 9 falan ya da X99 gibi.

• Beğen
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Farklı pin yapıları işlemciler için geçerli. GPU'lar için öyle bir dert yok. Fakat bunu yapabilen bir anakart çok güçlü olmak zorunda. En kötü gaming 9 falan ya da X99 gibi.
Data Uçlarını Diyorum Dikkat Edersen Her Ekran Partında PCI Yuvasına Giren Bazı Pinler Boş Bırakılmıştır MEsela

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Data Uçlarını Diyorum Dikkat Edersen Her Ekran Partında PCI Yuvasına Giren Bazı Pinler Boş Bırakılmıştır MEsela
Ona hiç dikkat etmedim ;) Ancak bu haberin gerçekleşmesi için uzun bir süre gerekli. Hem gerçek olsa bile anakartı pahalı olacaktır. Biz 1 tane ekran kartı alamıyoruz , bi de Crossfire-SLI mı yapacağız !

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ona hiç dikkat etmedim ;) Ancak bu haberin gerçekleşmesi için uzun bir süre gerekli. Hem gerçek olsa bile anakartı pahalı olacaktır. Biz 1 tane ekran kartı alamıyoruz , bi de Crossfire-SLI mı yapacağız !
Benim Gibi Git GT630 Al 4 GB 128 Bit Sonra Onları Köprüle :D 256 Bit 8 GB Olsun :D

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bundan Değerli Yöneticimiz :bigstar:
Teşekkürler ancak dikkatli olmanızı tavsiye ederim kasaya ekstra HDD eklemeyi düşünürseniz SSD tercih edin. :oke: varsa sorun yok SLI bağlantılarda Power önemini biliyorsundur zaten :cool ki sana tavsiyem
:oke:

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Teşekkürler ancak dikkatli olmanızı tavsiye ederim kasaya ekstra HDD eklemeyi düşünürseniz SSD tercih edin. :oke: varsa sorun yok SLI bağlantılarda Power önemini biliyorsundur zaten :cool ki sana tavsiyem
:oke:
Soketli somuru: Aslında O Zamanlar Şıkışıktım Soketlide Güzel Geçmeninde Zamanı Geldide Geçiyor Ama Alırsam Cosair Yada Aynı Markadan Devam Ederim Gibi :sirit: Ayrıca Ekran Kartı İçin Evet Bayaği Bir Önemli Nvidia 9500 ü 200W Power İle Kullandım ve Pert Ettim Aklım Başima Geldi :cigara:

• Beğen

Üst Alt