Dikkat ! Anonymous bugün 18:00 ' da Saldıracak ! - 09 Haziran 2011

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan1103

Furkan1103

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat ! Anonymous bugün 18:00 ' da Saldıracak ! - 09 Haziran 2011
İnternette filtre uygulamasıyla birlikte temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini belirten 'Anonymous' (Anonim) adlı grup bugün Türkiye'de bazı devlet kurumlarına siber saldırı düzenleyebilir.


Anonymous bugün 18:00'de Türkiye'ye karşı saldırıya geçeceğini duyurdu.

İSTANBUL - İlk büyük eylemlerini aylar önce WikiLeaks'e yönelik ambargo uygulayan Paypal, Visa ve Mastercard gibi online ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı gerçekleştiren Anonymous, Türkiye'deki kimi kamu kurumlarını hedef alan ilk organize saldırıyı bugün saat 18:00'de (TSİ) gerçekleştirebilir.

Grup kendilerine ait internet sitesinde yayımladığı mesajda Türkiye'de internet kullanıcılarının “filtre” uygulaması ile sansüre uğrayacağını, “operationturkey” (Türkiye Operasyonu) adıyla buna karşı siber savaş ilan edildiği, öncelikle “sansür” uygulayan kurumlara karşı harekete geçileceği belirtilmişti.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen grup üyeleri, “IRC” isimli anlık mesajlaşma kanallarında siber saldırının hedefi ve zamanlaması konusunda bilgiler aktararak, uygulanacak olan yöntem ve stratejiler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Bu mesajdan bir süre zonra kimi kamu kurumlarının internet sistemlerine yönelik küçük çaplı siber saldırılar düzenledi.

Anonymous, eyleme katılmak isteyenlerin bilgisayarlarına bazı yazılımlar indirerek bu programları aktif hale getirmesini istedi. Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen siber güvenlik uzmanları, söz konusu tehdidin önemine dikkat çekerek, bir çok sitenin “DDoS” olarak adlandırılan saldırı ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

2007'de nam salan “DDoS” saldırı yöntemi ile hedef alınan bir internet sitesinin aynı anda yoğun bir ziyaretçi akınına uğratılarak, web sitesi veya DNS (Alan Adı Sistemi) sunucularının kullanılmaz hale getirildiğini belirten uzmanlar, “Bu saldırı yöntemi; 50 kişilik bir otobüse 1000 kişinin binmesi gibi bir şey” yorumunda bulundu.

Bu tip saldırılarda amacın, “bilgi çalmak” yerine sistemin erişilemez hale getirilmesi olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, burada verilmek istenen mesajın “Bizim internetimize karışırsanız biz de sizin internetinizi kapatırız” anlamı taşıdığını öne sürdü.

BİLGİSAYARLARI “ZOMBİ” HALİNE GETİRİYORLAR

Anonymous grubunun saldırılarda özel bir yöntem kullandığını belirten uzmanlar, “Klasik DDoS saldırılarında 'zombi' haline getirilmiş bilgisayarlar kullanılırken, bu grup tamamen 'gönüllü zombi' bilgisayarlarla saldırıyor. Gönüllü zombi olabilmeniz için de size bir program yüklettiriyor ve bu programı IRC üzerinden şuraya saldır buraya saldır şeklinde yönlendiriyorlar” bilgisini verdi.

Siber saldırı sırasında kendi IP adresleri yerine VPN (Sanal Paylaşımlı Ağ) üzerinden IP adreslerini değiştiren grup üyelerinin bu sayede izlerini bazı kişilerin yönlendirmesi ile kendilerine hedefler seçtiklerine dikkat çekti.

TÜRKİYE'DEKİ İNTERNET AĞI ÇÖKEBİLİR

DDoS saldırılarından bir sonraki adımın çeşitli devlet kurumlarına ait telefon ve haberleşme sistemlerini çalışamaz hale getirmek olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, daha sonra hedefteki kurumlarda çalışan kişilerin bilgisayarlarına “phishing” saldırıları gerçekleştirileceğinin altını çizdi. “Phishing” yöntemi ile kullanıcılara e-mail göndererek, bilgisayarlarından erişim sağladıkları banka, kredi kartı bilgi ve nin yanı sıra kurumlarına ait kimi özel bilgi ve belgelerin sızdırılmaya çalışılacağını anlatan uzmanlar, böylesi bir durumun yeni bir “WikiLeaks” olayına kapı açacağına vurgu yaptı.

Eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi bir siber savaşın başlamış olacağını bildiren uzmanlar, kimi hassas hedeflerin saldırıya uğramısı durumunda Türkiye'deki internet ağının bir süre için çökebileceği uyarısında bulundu. Bu arada Anonymous grubu üyeleri Perşembe günkü saldırıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerinin yanı sıra siyasi partiler ve kimi medya sitelerini de kendilerine hedef seçtiklerini açıkladı.


----------Eklendi @ 11:09:08 ---------- Yazıldı @ 11:04:53 ----------

Bunlar çok tehlikeliye benziyor ! İnternet ağı çökerse ne yaparızz ?
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan


OğuzcanAbi

Üye
bunlar.iyi bisimi yapmaya.calisiyor anlamadim
sansuru.engellemeye.calisiyor ama zarar.veriyor
 
Furkan1103

Furkan1103

Üye
    Konu Sahibi
arslansem

arslansem

Üye
Dur bakalım nolacak akşam :)
 

OğuzcanAbi

Üye
savas cikar.aga
 
emreilhans

emreilhans

Üye
Ayyıldız hakkında bilgisi olan varmı ? onlar ne karşılık verecek acaba ?
 
arslansem

arslansem

Üye
Karşılık verdiler sitelerini çökerttiler ama bizimkilerin de çökmüş sonradan :hmmm
 
emreilhans

emreilhans

Üye
Sağlam bir çatışma olacak hacılar... hadi hayırlısı bakalım ! :hmmm:hmmm
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Son Dakika anonymous yanlışlıkla kendisini çökertti :d: saat 18:00

----------Eklendi @ 18:06:14 ---------- Yazıldı @ 18:00:21 ----------

Hacked Zuahahhahaa
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ben söyleym cok iyi takp ettgm bı site atakana msj atmstm bı ara ayyıldızın kurucusu :hmmm

olay şu internet sansurunu protesto etmek ıcın bu anonymous denen grup Türkiyeye savas acmıs
ama onlara ne dyerekten ayyıldız denilen internetin Siber Savaşcıları karsı cevap vermıs siz kımsınız kı Türkiyeye karısıyosunuz kafa tutuyosunuz:evet:
ilk saldırılarını gerceklestırmıs
atvde haber cıktı hatta saldırdılar ayyıldız dger anonymousta sitelerını çökerttı dye ayyıldızın
ama öyle bsey yok siteyı saldırıya karsı cevrımdısı bırakmıslar sadece .d sonra sıstemı geri actılar.
şuanda site acık zaten

bu da cok yaptıkları acıklama :oke:

Son 3 gündür Türkiye’yi siber savaşla tehdit eden Anonymous adlı hacker grubu Türkiye’ye saldırı kararı aldığı gün tarafımızdan büyük bir siber saldırıya uğradı , serverları çöktü. Ne yapacaklarını şaşıran grup free yani ücretsiz sayfadan yayın yapmaya başladılar. Sebep hacklenme korkuları idi. Bu grup daha sonra basını kandırmak için kendilerinin sayfalarına yoğun girişten dolayı sayfalarının kapandığı yalanını ortaya attı. Buna sadece bu işleri bilmeyenler inandı, bizlerse güldük. Ve saldırılarımıza devam ederek Google den bu grubun girişini yasaklattık, dünkü yaptığımız saldırılar sonucu ve endüstriyel casuslukla mirc gruplarını kapatıp Türkiye’ye saldırı yapacak kişilerin iplerine ve bilgilerine ulaştık.
Ayyıldız hakkında bilgisi olan varmı ? onlar ne karşılık verecek acaba ?
 
Esen_Rüzgar

Esen_Rüzgar

Üye
Ayyıldız ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt