Diego ForLan Kimdir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Diego ForLan Kimdir
Beşiktaş, transfere erken başladı ve Diego Forlan'la ön anlaşma imzaladı



Önümüzdeki sezon Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek Beşiktaş, transfer çalışmalarına erken başladı ve ilk iş olarak Atletico Madrid'in Uruguaylı yıldız futbolcusu Diego Forlan'la anlaştı. Daha önce Quaresma, Guti, Simao ve Almeida gibi yıldız isimleri kadrosuna katan siyah-beyazlı yönetim, bu sezon da taraftarını heyecanladıracak gibi. Beşiktaş'ın anlaştığı Uruguaylı golcü Diego Forlan'ı siz okurlarımız için analiz ettik. 19 Mayıs 1979'da Uruguay'ın Montevideo şehrinde doğan ve tam adı Diego Forlan Corazzo olan golcü oyuncu 1,79 boyunda.






-GENÇLİK YILLARI TENİS OYNAYARAK GEÇTİ-

Babası eski bir Uruguay milli takımı futbolcusu olan Forlan, gençlik yıllarında tenis oynamıştır. Fakat kız kardeşinin sol tarafından sakat kaldığı ve erkek arkadaşını kaybettiği bir trafik kazası geçirmesinden sonra, aile geleneğini devam ettirme kararı almış ve futbola yönelmiştir.











- INDEPENDIENTE YILLARI -

Futbol kariyerine Penarol'ün alt yapısında başlayan Forlan, daha sonra Danubio ve Independiente takımlarının alt yapılarında forma giydi.
1998 yılında Independiente takımı ile profesyonel sözleşme imzalayan Forlan 2001 yılına kadar bu takımda 80 maça çıktı ve 37 gol kaydetti.













ADA YOLU GÖZÜKTÜ... ROTA: MANCHESTER UNITED -

Genç yaşta gösterdiği golcü performansının ardından Avrupa'da birçok kulübün transfer listesine giren Forlan 2002 yılının Ocak ayında 6.9 milyon İngiliz sterlini karşılığında Manchester United'a transfer oldu.
Kırmızı şeytanların forması altında çok başarılı bir performans gösteremese de zaman zaman attığı önemli gollerle taraftarlara kendini sevdirmeyi başarmıştır. Ancak takımın diğer golcüsü Ruud Van Nistelrooy'un gölgesinden kurtulamayarak 2,5 sezonda 95 kez forma şansı bulmuş ve 17 gol atmıştır.
Forlan'ın Manchester United kariyerindeki akıllarda en fazla kalan maç ise Kasım 2002'de Southampton'a karşı olanıdır. 85.dakikada attığı golün ardından formasını çıkarıp gole sevinmiş, fakat o formasını giyemeden maç tekrar başlamıştır. Bir süre maça elinde formasıyla devam eden Forlan daha sonra hakemin maçı durdurmasıyla formasını giymiş ve maça devam etmiştir.
Diego Forlan, 2002-03'te Manchester United ile Premier Lig, 2003-04'te FA Kupası şampiyonluğu ve lig birincisi ile FA Kupası sahibinin karşılaştığı Community Shield şampiyonlukları elde etti.
2004 yılının Ağustos ayında kırmızı şeytanlarla geçirdiği iki buçuk sezonun ardından Villareal'e transfer olan Forlan'ın gidişinin ardından İngiliz ekibi Wayne Rooney'le anlaşmıştır.

















- İSPANYA GÜNLÜĞÜ... ADRES: VILLARREAL -

2004 yılının yaz döneminde adı Bilbao ve Levante ile sık sık anılan Forlan, sürpriz bir kararla Villarreal'in kadrosuna dahil oldu.
2004-2005 sezonunda yeni takımında harikalar yaratan Forlan attığı 25 golle gol kralı olmuş ve takımının Intertoto Kupası'nı kazanmasında büyük pay sahibi olmuştur. Ayrıca bu başarısı ona Marca gazetesi tarafından yılın gol kralı ödülü olan Pichichi Trophy'yi de getirmiştir.
Takımı adına attığı gollerle Villarreal'in tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına da büyük katkı sağlamıştır.
Takımdaki ikinci sezonunda da 25 gol atan Forlan, Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü Fransız yıldız Thierry Henry ile paylaştı.
2005-2006 sezonunda form düşüklüğü yaşayıp hayal kırıklığı yaratsa da 2006-2007 sezonunda yeniden gollerini atmaya başlamış ve takımın en skorer isimlerinden biri olmuştu.




LA LIGA'DA YENİ ADRES: ATLETICO MADRID -

Forlan, Villarreal'deki başarılı performansının ardından 30 Haziran 2007'de Atletico Madrid kaptanı Fernando Torres'in Liverpool'a transfer olmasından sonra 21 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer oldu ve kariyerine La Liga'da devam etme kararı aldı.
Madrid ekibinde de gol kralı olan Forlan, 2003-2004'te Ronaldo'dan beri Pichichi Ödülü'nü iki kez kazanan ilk isim oldu.
Forlan, Atletico Madrid'de toplam 134 lig maçında 74 gole adını yazdırdı.Aynı sezonda ikinci kez Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü aldı.
2008-09 sezonunda 33 maçta attığı 32 golle La Liga ve Dünya'nın en kaliteli golcüleri arasına adını yazdırmayı başardı.
2009-2010 sezonuna tutuk bir başlangıç yapsa da daha sonradan formunu bulmuş ve o sezon Atletico Madrid forması altında Copa Del Rey ile UEFA Kupası şampiyonlukları yaşamıştır. Özellikle UEFA Kupası finalinde takımı maçı 2-1 kazanırken Forlan da attığı iki golle yıldızlaşmıştır.
2010-2011 sezonuna Inter'i 2-0 mağlup ederek UEFA Süper Kupası'nı kazanarak başlayan Atletico Madrid'in Uruguaylı golcüsü Forlan daha sonra sezon sonuna dek sürecek bir form düşüklüğü yaşamaya başladı.
- TEKNİK DİREKTÖR FLORES İLE SORUNLAR -

Atletico Madrid'in kazandığı kupalar ve başarılarda pay sahibi olan Forlan, özellikle bu sezonun ikinci yarısında yaşadığı form düşüklüğü ve teknik direktör Quique Sanchez Flores ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelmeye başladı.
Bu sorun Atletico Madrid'in geçtiğimiz günlerde Racing Santander'e 2-1 mağlup olduğu maçtan sonra tamamen ortaya çıkmış ve teknik direktör Quique Sanchez Flores, maç sonrasında kendisine Forlan'ı soran basın mensuplarına "Bana Forlan'ı sormayın, nasıl oynadığını gördünüz" diyerek cevap verdi. Flores'in bu cevabından sonra yapılan ilk antrenmanda Forlan, Flores ile hiç konuşmadı.
- MİLLİ TAKIM KARİYERİ -

Uruguay milli takımı ile ilk maçına 27 Mart 2002'de çıkan Forlan, milli forma altındaki ilk golünü Suudi Arabistan'a karşı dostluk maçında attı.
Diego Forlan'ın 2002'den beri formasını giydiği Uruguay Milli Takımı ile 73 maçta 29 golü bulunuyor. Forlan, Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'nda 654 dakika sahada kalırken, 5 gol 1 asist ile en iyi futbolcu seçilerek Altın Top ödülünü kazandı.













 


arslansem

arslansem

Üye
Gelmedi ki :hmmm
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
gelmedi arkadaşım menajeri yalanlamış transfer haberini ben bile açtım konuyu :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt