Didim gezilecek yerleri

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Didim gezilecek yerleri



Deniz ile doğanın, doğa ile tarihin muhteşem bir şekilde kucaklaştığı bu bölge de tarifsiz bir güzellik sizi beklemektedir. Önemli tarihi eserlere sahip olan bölge’ de aynı zamanda deniz’ i ve kumsallarıyla da ünlüdür. Didim de mutlaka görmeniz gereken yerler;
Milet ( Miletos)
Büyük menderes nehrinin azgına yakın deniz kıyısında bulunan bir antik kenttir. Didim’ in en eski yerleşim birimlerinden biri olan Milet, Didim’ in en önemli gezi yerlerinden biridir. Ticari ve kültürel açıdan çok gelişen kent diğer antik kentlere oranla çok erken gelişmiştir.
Priene
Anadolu’ nun batı kıyısında bulunan antik kent diğerlerinden çok ayrıdır. Antik yunan kenti olan Priene günümüze kadar en iyi korunarak gelmiş ve en çok ziyaret edilen ören yeridir. Athena tapınağı ile meşhur olan kenti, tiyatrosu ve ziyaretçiler için uygun kazınmış olması nedeniyle görülmesi gereken yerlerdendir.
Apollon Tapınağı
Didim’ in hemen girişinde olan tapınak bulunduğu bölgenin en etkileyici anıtı olarak kabul edilir. Didim’ in sembollerinden olan Apollon Tapınağının ilk İon şehrinden bile daha eski olduğu düşünülmektedir.
Altınkum Plajı
Didim’ in en uzun sahil şeridinde yer alan Altınkum dünyaca ünlü plajlarımızdandır. Adını altın rengi kumlarından alan plaj, denizinin sığ ve berrak olması Altınkum’ u önemli kılar. Didim de bulunan otellerin çoğu bu bölgede bulunmaktadır.
Medusa Taş Yontuları
Yunan mitolojisinde yılan saçlı, yer altı dünyasının dişi canavarlarından biri olan Medusa kendisine bakanları taş’ a çevirme gücü vardır. Bu nedenle, antik dönemde büyük yapılarda ve özel yapılarda kötülerden korunması için Medusa kabartmaları ve resimleri ile süslenmiştir.
Apollon tapınağında da Medusa kabartmaları kullanılmak istenmiş fakat bir türlü inşaatı bitmediği için figür yarım kalmış ve günümüze de böyle ulaşmıştır.
 


Üst Alt