Alanya gezilecek yerler

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Alanya gezilecek yerler




Hem doğasıyla hem tarihiyle insanı büyüleyen Alanya gözde tatil mekânlarındandır. Gecesi ayrı güzellikte gündüzü ayrı güzellikte olan ilçe tam bir başyapıttır. Kusursuz ve narin bir yapıdadır ve bunu günümüzde de korumaktadır.
Tarihi yerleri, mağaraları, plajları görülmesi gereken önemli yerlerdendir.
Alanya Kalesi
Zamanımıza kadar korunan tek Selçuklu kalesi olma özelliğini taşıyan kale yıllara meydan okumaktadır. 1225 yılında Alâeddin Keykubat tarafından roma kalesi kalıntıları üstüne yapılmış 83 kule ve 140 burca sahiptir.
Kızıl Kule
Adını alt ve üstte bulunan taşlardan alan kule sekizgen bir biçimde yapılmıştır. 1226 yılında yapılmıştır. Zemin katın ortasında 5. kadar yükselen bir bölüm bulunmaktadır ve bu bölüm hem binanın omurgasını oluşturmuş hemde su sarnıcı görevini görmüştür.
Syedra Harabeleri
Syedra antik kenti MÖ 3. yy’ da Kargacı ve Seki köylerinin sınır oluşturduğu bir tepede kurulmuştur. Tepe üstündeki kısmın şehrin merkezi olduğu ve bulunan kitabelerde kentin bir Roma kalıntısı olduğu anlaşılmaktadır. Kentin anıtsal girişinde bulunan sutunların günümüzde hala sağlam olması ve cadde de yapılmış tarihi eserler ve mozaikler bulunmaktadır.
Kleopatra Plajı
Damlataş plajının devamı olan ve 2 km uzunluğunda bulunan deniz’ i ve sahili kum olan plajdır. Mavi bayraklı olan plaj Alanya’ nın en gözde plajıdır. Yaz aylarında on inlerce insanın akın ettiği plaj kıyı boyunca su sporları yapabileceğiniz tesisler ve her 50 metre de bir büfelerle hizmet vermektedir.
Damlataş Mağarası
Sahilde bulunan Damlataş mağarası 1948 yılında liman inşaatı sırasında bulunmuştur. Uzunluğu 30 metre olan mağara’ da dikit ve sarkıtların İÖ 20 000 ila 15 000 yılları arasında oluşamaya başladığı düşünülmektedir. Mağara havasında % 71 azot, % 20. 5 oksijen, on bin de bir karbondioksit, bir miktar radyoaktif madde ve iyon olduğu tespit edilmiştir. Mağara ki hava astım hastalarına çok iyi geldiği için mağara ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu astım hastaları oluşturmaktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: doctorrr


cacalamaca

Üye
Arkadaşlar bende googleden buldum sizi bizden sonrakiler rahat etsinler diye bir link paylaşayım site sadece alanyada ne yenilir ne içilir nereye gidilir üzerine bir site.

 

MrFlyer

Üye
alanyada Summer Garden tek geçerim :)
 

Benzer Konular

Muhammed CR7
Cevap
0
Görüntüleme
416
Muhammed CR7
Cevap
0
Görüntüleme
520
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
1K
hikmet366


Üst Alt