Devlet Siteleri Neden Çuvallıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa K.

Mustafa K.

Üye
    Konu Sahibi
Devlet Siteleri Neden Çuvallıyor?
Devlet tarafından yönetilen bazı web siteleri, ihtiyaç duyulduğunda çalışmaz oluyor. Bunun nedenini merak ediyor musunuz?
SysAlert firması tarafından yapılan gözetleme sonucu, Milli Piyango İdaresi'ne ait adresindeki sitenin, yılbaşı gecesi ve sonrasındaki günlerde kesintiye uğradığını gösterdi.
Yılbaşı piyango çekiliş sonuçlarını öğrenmek isteyen onbinlerce vatandaş, yılbaşı gecesi saatler 12'yi göstermeden önce siteye hucüm ederek siteyi erişilmez hale getirdiler. Yeterli kapasitesi bulunmayan Milli Piyango İdaresi internet sunucusu, bu tarzda bir yükü kaldıramadığı için devre dışı kaldı.
Kesintiler, Çıldırtıyor
Yetkililerinin bildirdiğine göre kesinti, yılbaşı gecesi hemen 12'den önce başlayarak, sabah saat 4'e kadar sürdü. Daha sonra ise tekrar sabah 8'de başlayan kesinti, tüm gün boyu akşam saatlerine kadar devam etti.
SysAlert firması yetkilisi Murat Deligöz, 5 dakikalık periyotlarda Milli Piyango İdaresi'nin ana sunucusunu ve çekiliş sonuçlarının açıklandığı sunucuyu gözetlendiğini belirtip, "Milli Piyango İdaresi, bu sene de sınıfta kaldı" diyerek, yaşananları trafik ışıklarına benzetti ve "Kaza olmadıkça kavşaklara trafik ışıkları konmuyor" dedi.
Önlem Alınmazsa Durum Kötü
Bu açıklamayla beraber, devlet kurumlarındaki internet altyapı yetersizliğini bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Önlem alınmadığı takdirde, özellikle de sınav sonuçlarının ve mali tabloların açıklanması konusunda önümüzdeki zamanlarda, benzer durumların yaşanması bekleniyor.
 


ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Haber kaynağını da belirtiren daha güzel olur ;)
 
Mustafa K.

Mustafa K.

Üye
    Konu Sahibi
İyide Reklama Girmez Mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
10
Görüntüleme
794
Murat Alper
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
doctorrr
Cevap
17
Görüntüleme
626
Furkan Emekli


Üst Alt