Dersanelerde kayıt ücreti 30 bin YTL'ye kadar çıkıyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dersanelerde kayıt ücreti 30 bin YTL'ye kadar çıkıyor...
Kayıtlarını hızlandıran dershanelerde, ÖSS'ye hazırlanacak bir öğrencinin sezonluk kayıt ücreti 30 bin YTL'ye kadar çıkıyor.
Bazı dershanelerden aldığı bilgiye göre, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, dereceye giren öğrencileri ile reklam yapan dershaneler kayıt çalışmalarını hızlandırdı.

Şubeleriyle ülke genelinde eğitim verenler kadar il bazında eğitim veren irili ufaklı onlarca dershane, kampanyalar ve indirimler düzenliyor.
Kayıtların hızlandığı bugünlerde ÖSS hazırlığı için kayıt ücretleri öğrencilerden çok velileri ilgilendiriyor.
Dershaneye kayıt ücretleri, sınıfların kalabalıklığına, dershanenin tanınırlığına ve öğretmenlerinin tecrübesine göre farklılık gösteriyor.
İyi eğitim veren kaliteli dershanelerin ortalama kayıt ücretleri 3 bin ile 5 bin YTL arasında değişirken, bu fiyatla öğrenci alan dershaneler 16-20 kişilik sınıflarda eğitim imkanı sunuyor. 16 kişinin altında düştükçe fiyatlar 7 bin YTL'nin üzerine çıkabiliyor. ÖSS'ye kadar alınacak test ve çalışma kitapları da eklendiğinde ÖSS'ye hazırlığın maliyeti daha da kabarıyor.

Büyük kentlerde öğrenciye birebir eğitim veren bazı dershanelerin fiyatlarının ise 30 bin YTL'ye kadar çıktığı öğrenildi. Bu dershaneler, öğrencinin üniversiteye girmesi konusunda garantili çalışıyor
İl bazında eğitim veren, yeni açılan, adı fazla duyulmayan bazı dershanelerde ise fiyatlar 1500 YTL'ye kadar iniyor. Bu dershaneler de ucuzluğu nedeniyle öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bence mp3player deil bu dershane. yani ucuzuna deil iyi eğitim verenine bakmak lazım ;)

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Selman abi reklam yapma. Ben o dersaneye su parasını gittim nerdeyse :ehe

mAd_girL

mAd_girL

Üye
Saçmalığa bak!! hadi kazanamazsan.. O parayla özel hocaların alasını tutraım o da olmasa özel ünv ye giderim.

Tabi bunu düşünemeyenlerde verir sonra cocugu hiç bi halt yapamayınca da dersane suclu olur kusura bakmayın ama aptal her yerde aptaldır! 30 bin ytl ye yeni beyin vermiyolar ya isterse uzayda ders görsün..

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Selman abi reklam yapma. Ben o dersaneye su parasını gittim nerdeyse :ehe

iide reklam yapıcak ne var ahmet. isim mi verdik? :ok2:

birtakım dershaneler var ayda 50 ytl ye öğrenci alıyo adamlar
e okuldan farklı bişeyde vermiyolar eğitim olarak.
bu durumda dershane ye gitme amacı yerine gelmemiş oluyor.
dershaneye niye gidiyoruz??? okulda alamadığımız eğitimi alabilmek için değilmi???

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bu arada kimseye de 30bin ytl verin demedim :ok2:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Walla Lise 1 ve 2'de bedava kazandığım için makaraya gidiyorduk. 3'te %75 kazandım ve kaydoldum tabi lise son çok farklıydı derece sınıfı falan derken aralarında yalan olan tek eleman ben oldum.

Hoca bile inanmadı sonucuma kimlik numaramı istedi kendisi baktı :(

SelmanTE

SelmanTE

Üye
sen daha hala üzülüyomusun buna?
bırak artık ya bak zaten para da vermemişsin :ehe :ehe

neyse ya ben senin üzülme faslının geçip tercih faslına geldiğini düşünüyodum ;)

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Artık belirledik yani napacağımızı.

Yeditepe İngilizce İşletme (Burslu) Cuma günü okulu gezmeye gidecez randevu aldık bakalım :)

mAd_girL

mAd_girL

Üye
şimdiden hayırlı olsun inşallah olur ama özel unv de biraz riskli değil mi tabi burs kesilirse ( ki allah korusun ) ödeyecek durum varsa o ayrı ama.. dediğim gibi riskli değil mi hoydonk ?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
4.00 üzerinden 2.00 ortalama tutturmak gerekiyor bursun dewam etmesi için. 2.00 Zaten sınıf geçme şartı yani tüm notların CC olursa geçiyorsun.

Sınıfı geçtiğin sürece burs devam ediyor. Eğer sınıfta kalırsanda yarı dönem kesiliyor bursun tekrar 2.00 tutturduğunda devam ediyor.

mad_girl sence zor gözüken birşey var mı veya genel olarak soruyorum :)

mAd_girL

mAd_girL

Üye
ben bunları bilmiyodum o yüzden öyle dedim o zaman hiç bir zorlugu yok hatta bende mi burslu okusam ne :) :lol

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben artık bunların profesörü oldum 4-5 gündür araştırmaktan :ehe

SelmanTE

SelmanTE

Üye
ναη_нσιנ∂σηк;430996' Alıntı:
4.00 üzerinden 2.00 ortalama tutturmak gerekiyor bursun dewam etmesi için. 2.00 Zaten sınıf geçme şartı yani tüm notların CC olursa geçiyorsun.

Sınıfı geçtiğin sürece burs devam ediyor. Eğer sınıfta kalırsanda yarı dönem kesiliyor bursun tekrar 2.00 tutturduğunda devam ediyor.

mad_girl sence zor gözüken birşey var mı veya genel olarak soruyorum :)

öhö öhö! :) alıntıdır yazmamışsın ahmet :ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Alıntı değil yaw araştırıyorum kaç gündür :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...