Ders Çalışmada Yanlış Alışkanlıklar

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Ders Çalışmada Yanlış Alışkanlıklar
Bu, "çalışma" konusu bizim bu sitede sık sık ele aldığımız konulardan biri. Ancak sizden gelen maillerden anladığımız kadarı ile bu konuda yazı üretmeyi hiçbir zaman bırakmamamız gerekiyor.


1. Çalışma Masası Dışında Değişik Yerlerde Çalışma Alışkanlığı

Eğitimciler tarafından değişik yerlerde ders çalışmak önerilmez. Çünkü ders çalışma bir şartlanma gerektirir. Aynı zamanlarda aynı mekanda ders çalışmak, çalışmaya daha kısa sürede adapte olmanızı sağlar.

2. Dağınık Odada Ders Çalışma Alışkanlığı

Dağınık oda dağınık zihin demektir. Dağınıklık, insanın kendisini rahatsız hissetmesini sağlayacağı için ders çalışma etkinliği için boşuna zaman harcanır. En iyi ders çalışma şekli, dikkatinizi dağıtacak fazla obje olmayan, düzenli ve sade bir odada yapılır. Böylece ilginiz sadece çalıştığınız konuya yönelecektir.

3. TV İzleyerek ya da Müzik Dinleyerek Çalışma Alışkanlığı

İki ayrı işi birlikte yapınca ilgi bölünür. Bu da kalite kaybına neden olur. Kulağında walkman ya da TV karşısında ders çalışmaya konsantre olmak mümkün değildir. Ders çalışma etkinliği profesyonel davranmayı gerektirir.

4. Yatarak, Uzanarak Çalışma Alışkanlığı

Yatarak, uzanarak çalışmak gevşemenize neden olacaktır. Çalışma etkinlik-leri çalışma masasında yapılırsa başarılı olunur. Yatağı sadece uyumak için kullanmanız gerekir.

5. Ders Çalışırken Bir Şeyler Atıştırma Alışkanlığı

Ders çalışmaya başlamadan önce tüm fiziksel ihtiyaçlarınızı gidermeli ve ders çalışırken kesinlikle bir şeyler atıştırmamalısınız. Çünkü insan bir şeyler yerken yaptığı işte ki konsantrasyonunu yitirir. Yemek yeme ve çalışma etkinliklerinizi dikkatli planlamalısınız.

6. Çalışmayı Sürekli Erteleme Alışkanlığı

Arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz zaman zaman çalışma programınıza uymanızı aksatabilir. Arkadaşlarınızla buluşmalarınız veya telefon görüşmeleriniz için günlük programınızda belirli bir zaman ayırmanız ders çalışma konsantrasyonunuzu bozmayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
16
Görüntüleme
543
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
519
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
2K
marist


Üst Alt