Depremin büyüklüğü 7.3, hissedilen şiddet 10

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Depremin büyüklüğü 7.3, hissedilen şiddet 10
Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Ahmet Mete Işıkara, Habertürk televizyonun depreme ilişkin açıklamalarda bulundu

Işıkara yaptığı açıklamada, "6.6 yerel büyüklüğünün olduğunu esas büyüklüğün ise 7.3 olduğunu Kandilli az önce açıkladı. 7.3 oldukça büyük bir depremdir. Hissedilen 10 şiddetindedir. Beni korkutan oradaki yapı stoğu. Burada vatandaşlarımıza benim önerim, hasarlı binalara girmesinler. Türk Kızılay'ı hemen faaliyete geçti. tüm destekler deprem bölgesine sunuluyor. Bu artçı şoklar uzun süre devam edecek. 6 büyüklüğünde bir şok olabilir, olağan karşılamak lazım. Havaalanı hasarlı deniyor, pist hasarlıysa daha kötü bir durum var. Çünkü pist hasarlı ise yardım ekipleri nasıl bölgeye ulaşacak? 6- 6.9 civarındaki deprem ülkemizde yılda birkere olabilir demiştim. 7'nin üzerindeki bir deprem 7-8 yılda olabilir demiştim. En son düzce depremi olmuştu. Ondan bu yana 7.'nin üzerinde bir deprem yok demiştim. Bu durum Türkiye'nin deprem gerçeğinin bir göstergesi. Deprem olacak gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Başka bir bölgeyi tetikleyeceğini düşünmüyorum. Artçı şoklar büyük şiddetlerde devam edecektir. Bunlar olağan durumlardır. Halkın dışarıda beklemesi, hasarlı evlere girilmemesi gerekiyor. Halkın mobilyaları sabitlemesi gerekiyordu, deprem sırasında paniklememek de çok önemlidir. Ancak bu durumlara alışmamız gerekiyor"

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
10 hissedilmesinin sebebi depremin oluş şekli. Yer sağa-sola doğru değilde, yukarı-aşağı doğru sallandı. O yüzden hissiyatı ve tahribatı o kadar yüksek oldu.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Çok üzgünüz.

pelın_

bu sağukta Allah yardımcıları olsun

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Nasıl hissedilen 10 olur ? ... Daha neler ... :hmmm

greenmile

greenmile

Üye
şiddetle büyüklük farkı

Şizofren_

Şizofren_

Üye
10 hissedilmesinin sebebi depremin oluş şekli. Yer sağa-sola doğru değilde, yukarı-aşağı doğru sallandı. O yüzden hissiyatı ve tahribatı o kadar yüksek oldu.
Kardeşim yanlış bilgi veriyorsun. Van bölgesindeki faylar arap levhası ve anadolu plakasının çarpışması sonrasında gelişen kuzey-güney yönlü faylardır. Kırılan fay ise kuzey anadolu fayı gibi sağ yanal atımlı bir faydır. Hissedilenin 10 olmasının sebebi ise deprem odağının yüzeye yakın olmasındandır.
(Yaklaşık 1 hafta önce depremle ilgili konu açmıştım fakat kimse kale almadı. Bilinçlenmeye çalışıp birşeyler sorup öğrenelim denileceğine alay konusu oldu. Ben orda konu ile ilgili soru sorulmasını beklerdim.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...