Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem! 3000'den fazla kişi hayatını kaybetti

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem! 3000'den fazla kişi hayatını kaybetti

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkede dakikalar sonra 6,4'lük ikinci bir deprem daha meydana gelirken 10 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı Bangladeş, Hindistan, Laos, Tayland ve Çin'de de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti.​

Kaynak:

Not: 5 ülkeden hissedilen depremden etkilenen Myanma halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, Allah acil şifalar versin.

• Üzüldüm
Tepkiler: Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Allah yardımcıları olsun.

• Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Hayatını kaybeden kişi sayısı 144 olmuş ve geçmektedir

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Kaç 144, binler vardır şimdi baksana ne olmuş.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Kaç 144, binler vardır şimdi baksana ne olmuş.
Sen orayı Türkiye mi zannettin ? Yüz bin civarı insan ölsün ? Bin kişi en fazla on bin kişi ölür ve bu deprem 1 dk aralıksız sürmüş, onlar için bu depremler normaldir. Bizim hükümet gibi imar affı müjdesi vermek yerine devletin yetkili birimlerine, bilim insanlarına görevini bırakırsan, can kaybı az olur, şaşıracak bişey yok, sadece şunu düşünmek lazım, aynı deprem bizde olsa yine onbinlerce insan ölürdü, şuan sadece İstanbul'da yıkılmayı bekleyen, yıkılması gereken onbinlerce bina var, ders aldık mı ? Halen aynı tas aynı hamam.

Şöyle bişey var, şuan oradaki cunta yönetimi net sayıları vermeyebilir. Bu doğu ülkeleride cuntadan çekiyor.

Ben gerçek can kaybı sayının 17 Ağustos ve 6 Şubat depreminde verilmediğini düşünüyorum, birkaç kat daha fazladır.

Son düzenleme:
  • Beğenmedim
Tepkiler: Dobraokuyucu
Baydırman

Baydırman

Moderator
Marmara diye okudum :ah

• Şaşırdım
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Marmara diye okudum :ah
Birgün Marmara diye okuyacaksın zaten. Eğer biran önce yıkılması gereken binalar yıkılmazsa 17 Ağustos depreminin bir benzerinde daha beter bir durum bizi bekliyor. İnsan canı bu ülkede herşeyden ucuz olduğu için ülkeyi yönetenler imar affı müjdesi veriyor. Diyelim ki ikdidar herşeyi serbest bıraktı, bu millet yarın bu ev kafama yıkılır demez, iş toplumun cehaletinde yatıyor. 17 Ağustos depremi yaşanmış bir ülkede halen deniz kumu ile ev yapan, demirden, çimentoda çalan katildir, vatan hainidir. Bir insan kolay mı yetişiyor ? İşte bugün arife deprem şehitliği kuruldu bu ülkede ama halen bize bişey olmaz kafasını güden bir toplumum var. Millet kafasını sokacak ev bulamıyor, dünyanın göçünü doldurursan istanbula olacağı budur, sadece 4 milyon yabancı olduğu söyleniyor. İstanbul'da yapılacak en iyi şey önce nüfusun yarısını Anadolu'ya dağıtmaktır, Anadolu'nun kalkınması da ancak böyle olur.

• Beğen
Tepkiler: Baydırman