ali kemal abi burda aslında android veya ıos'dan daha geç veya daha hızlı güncellemeyi veriyor değil burda bence biz MS'den bu kadar ağır ve geç verebileceğini tahmin edemiyorduk.Ben Nokianın dış malzemesi MS yazılım deneyimi gibi iki büyük kriteri baz alarak bu cihazları aldım.Baktığında IOS ve Androide göre güncelleme konusunda daha çabuk davranmaya çalışıyor ama bu durumda bizim MS'tan daha fazla hızlı olabilir beklentisini karşılamadığı için sıkıntı yaratıyor.Şu durumuda ayırmak lazım artık androidciler stabil olsun diye 5.0 lolipopu beklerken bizde onlarda olupda bizde olmayan incik boncukların gelmesi için bekliyoruz.(otg ,multi screen vs.vs ).
Ben kendi adıma DENİM'in bu kadar fazla geç kalacağını düşünmüyordum.Hani baktığında denimin içeriğinde çok fazla bir şey olmamasına rağmen bu kadar gecikmesi can sıkıcı.Bu bağlamda Wp 10'un kararlı sürümünün Denimden yola çıkarak tahmin edilen tarihlerden daha geç kalabileceğine inanıyorum.
Android 4.4 ile birlikte Dalvik'in yerini ART (Android Runtime) almaya başladı.Bence MS elini hızlı tutmaz ise androidin yeni sürümleri Wp stabilitesine yaklaşacağa benziyor.
Ben buna katılmıyorum. Windows Phone eksikleri tamamlayacak da diğer sistemler hata giderme güncellemesi falan bana boş geliyor.
Mesela dün kardeşime Samsung Galaxy Note 4 aldım. Dün akşam kurulumunu yaptım ekstra hiç bir uygulama yüklemedim. Kızcağız bütün gün kullanmamış telefonu. Sürekli reset ve uygulama durdurma hatası vermiş durmuş cihaz.
Akşam geldikten sonra bir saat de ben uğraştım en son kökten sıfırladım bakalım şimdilik düzeldi inşallah yarın akşama sorun çıkmaz. Bu arada Note 4 3 GB RAM'i 2.7 GB görüyor onun da 1.6 gb'ını sistem kullanıyor boşta 1.1 GB RAM kalıyor.
Şimdi nerede bu hata düzeltmeleri. Hani cihaz da basit bişey olsa neyse Note 4'ten bahsediyoruz. Apple çok hızlı güncelleme veriyor. Hatta tarih veriyor ve o tarihler şaşmıyor değil mi? Ama güncellemedeki hataları bir kullananlar biliyor. Kilit ekranı güvenliği için kaç tane güncelleme verildi de düzeldi bilen var mı aranızda?
Şimdi Microsoft, kaç tane güncelleme yayınladı. WP8. Gdr1,2,3 WP8.1,Gdr1 hangisinde eklenen onca yeni özelliğe rağmen abuk sabuk sapıtmalar yaşandı, sorunlardan dolayı peşpeşe hata düzeltme yayınlandı. Hiç birinde.
Sonuç olarak evet bana da güncelleme aralıkları uzun geliyor. Daha kısa aralıklarla yayınlanmalıydı. Mesela WP8.1 GDR2 Kasım ayında yayınlanmış olmalıydı. Windows 10 for Phones Ön İzlemesi en geç Ocak ayında yayınlanmış olmalıydı. Ama ben ön izlemesinde bile çoğu cihazda sorunsuz çalışan bir güncellemeyi, erken ama sorunlu yayınlanan kararlı güncellemeye tercih ederim.