Duyuru Denim Güncellemesi Türkiye'de de Başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
WMPowerUser az önce bir haber paylaştı.
Denim güncellemesi tüm cihazlara gelmeyecekmiş. Sadece belli başlı cihazlar içinmiş:

Microsoft'un bu konu ile sık sorulan sorular kısmındaki bir notunu kaynak göstermişler:

Lumia Denim is the marketing name for latest Lumia software update, which is a combination of firmware, OS (operating system) and Lumia exclusive applications. Exact contents coming with Lumia Denim vary depending on the device model, and some devices are not requiring new firmware for the new features to be enabled, so firmware can in some cases remain unchanged.

Çevirisi:

Lumia Denim; yazılım, sistem ve bazı özel lumia uygulamalarının kombinasyonundan oluşan en son Lumia güncellemesinin pazarlama adıdır. Lumia Denim'le gelen içerik; cihaz modeline göre değişmekte olup bazı cihazlarda yeni özellikleri aktif etmek için yeni yazılım güncellemesi gerekmemektedir. O yüzden yazılım, bazı durumlarda (cihazlarda) olduğu gibi (değişmeden) kalabilir.
Sürüm numarası neden değişmedi sorusunun cevabı değil mi bu?

• Beğen
Tepkiler: Krnl386

skynet

Üye
Yok artık :gul:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sürüm numarası neden değişmedi sorusunun cevabı değil mi bu?

Aslında olayın özeti şu.
Lumia Denim açıklanırken en başta "sadece şu cihazlara verilecek, diğer cihazlara verilmeyecek" denmeliydi.

Böyle demek yerine "diğer cihazlara da daha sonra gelecek" diyerek geçiştirdiler.

Ancak söz konusu "diğer" cihazlara tam olarak ne geleceği doğru dürüst söylenmedi.

Görünen o ki özünde Denim dedikleri şey sadece 830, 930 ve 1520 için.

Diğerlerine bir şey yok, gelse de sadece info değişiyor.

Yani biz Denim'i boş verelim, 21 Ocak'a odaklanalım.

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan

paix1984

Üye
Yani bu durumda kandırılmış gibi hissediyorum kendimi Microsoft kazığı yani kötü oldum be

dakamon

dakamon

Üye
Aslında olayın özeti şu.
Lumia Denim açıklanırken en başta "sadece şu cihazlara verilecek, diğer cihazlara verilmeyecek" denmeliydi.

Böyle demek yerine "diğer cihazlara da daha sonra gelecek" diyerek geçiştirdiler.

Ancak söz konusu "diğer" cihazlara tam olarak ne geleceği doğru dürüst söylenmedi.

Görünen o ki özünde Denim dedikleri şey sadece 830, 930 ve 1520 için.

Diğerlerine bir şey yok, gelse de sadece info değişiyor.

Yani biz Denim'i boş verelim, 21 Ocak'a odaklanalım.
Şimdi bu cihazlara gelecek olsa bile yine de asiri derecede gecikmedi mi? Cok beceriksizler diyeceğim. Gercekten öyle. Bence mayisa kadar ms den birsey beklememek lazim. Adamlarin oncelikleri su an biz degiliz. Bunlar boyle yaptikca sogutuyorlar kendilerinden. Bir tarafta 64 bit yepyeni islmciler 4gb ramli modeller bir tarafta gelismesini beklenilen bir sistem ve gelmeyen guncellemeler

• Beğen
Tepkiler: versino2 ve Esendağlı
braayn

braayn

Üye
Beyler sakin olun wp 10 adam gibi yeniliklerle gelirse bence denimi unutursunuz.Ve kaldiki diğer modellerede gelir bence ama kameradaki 4k vs vs olmayacak .sıkmayın bence tatlı canınızı derim
Beyler sakin olun wp 10 adam gibi yeniliklerle gelirse bence denimi unutursunuz.Ve kaldiki diğer modellerede gelir bence ama kameradaki 4k vs vs olmayacak .sıkmayın bence tatlı canınızı derim

paix1984

Üye
Ya bugün öyle bir gün yaşadım kabus gibi Nokia'yı aradım Microsoft şikayet bölümüne mail attım Instagram dan tartıştım nokia destek formuna yazdım Facebook da tartıştım twitter da tartıştım adamlar bana net bir cevap veremiyorlar tam bir kabus gibiydi ilk defa Lumia telefon kullandığıma pişman oldum hemde çok pişman oldum

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
İnsan baştan söyler hiçbir güncelleme için çok heyecan yapmadım umursamadım da ama madem öyle dersinki her cihaz almayacak dağıtıma başla sonra yumurta ağzına gelsin pardon da biz sizin cihazlara zaten vermeyecektik güncellemeyi demek de olmuyor

dakamon

dakamon

Üye
Hadi gözünüz aydın. Denim i vermisler bazi cihazlara ama sadece isim olarak [emoji38] [emoji38]

paix1984

Üye
Aynen abi aynen katılıyorum Lumia 1020 de camera çok flu çok yumuşak çekiyor diyorum adam bana 41 mp ama diyor beyaz ayarını kendim yapmama rağmen fotoğraf sarımsı çıkıyor diyorum telefonun kamerasının önünde 10 saniye süreyle beyaz karton tutun diyor ben telefon düşük ışıkta çok kötü çekiyor diyorum adam bana ışıkları açın diyor denecek bir şey yok sanırım

Dejavuex

Dejavuex

Üye
Denim gelsin isim olarak değil de mesela klasör, mobil veri, vsvs kucuk şeyler gelsin yeter bana 920 için bekliyorum hala :)

• Beğen
Tepkiler: versino2 ve Rainesto
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar zaten bütün cihazlar Lumia Denim güncellemesi alacak. Fakat burada küçük nüans farkından dolayı yanlış anlama olmuş.

Eski Lumia cihazları Lumia Denim güncellemesini alacak fakat onlar Lumia 930/830 ve 1520 gibi kamera geliştirmelerini almayacak. Sonuç olarak Lumia Denim eski cihazlara İşletim sistemi güncellemesi getirecek. Firmware güncellemesi olmayacak.

Zaten kaç aydır belirttiğimiz üzere Lumia Denim firmware güncellemesi eski cihazlara pek bir özellik getirmiyor. Fakat getirdiği Os güncellemesi (Windows Phone 8.1.1) sayesinde klasör, mobil veri ve gerçek zamanlı batarya live Tile özellikleri gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve ...decode...
parberk99

parberk99

Üye
Arkadaşlar zaten bütün cihazlar Lumia Denim güncellemesi alacak. Fakat burada küçük nüans farkından dolayı yanlış anlama olmuş.

Eski Lumia cihazları Lumia Denim güncellemesini alacak fakat onlar Lumia 930/830 ve 1520 gibi kamera geliştirmelerini almayacak. Sonuç olarak Lumia Denim eski cihazlara İşletim sistemi güncellemesi getirecek. Firmware güncellemesi olmayacak.

Zaten kaç aydır belirttiğimiz üzere Lumia Denim firmware güncellemesi eski cihazlara pek bir özellik getirmiyor. Fakat getirdiği Os güncellemesi (Windows Phone 8.1.1) sayesinde klasör, mobil veri ve gerçek zamanlı batarya live Tile özellikleri gelecek.

Onun betasını indirdik.

paix1984

Üye
Yani abi benim 1020 için hiç bir anlam ifade etmiyor bu bunu gösteriyor ya şu cihazı aldığıma çok pişman oldum çok

braayn

braayn

Üye
Yani abi benim 1020 için hiç bir anlam ifade etmiyor bu bunu gösteriyor ya şu cihazı aldığıma çok pişman oldum çok
bence öyle düşünme kamerada bayağı fark edecek denim hani 830,930 ve 1520^deki 4K gibi rich capture gibi özellikler gelmeyecek ama kamera performansı bütün lumialarda denimle çok çok daha iyi olacak
zaten resmi çektiğinizde o resmi düzenleyen algoritma cyanda farklı denimde çok daha iyi olacak

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
21 ocaktan önce denim gelirmi tam bir muamma

• Beğen
Tepkiler: versino2, emz ve braayn

paix1984

Üye
bence öyle düşünme kamerada bayağı fark edecek denim hani 830,930 ve 1520^deki 4K gibi rich capture gibi özellikler gelmeyecek ama kamera performansı bütün lumialarda denimle çok çok daha iyi olacak
zaten resmi çektiğinizde o resmi düzenleyen algoritma cyanda farklı denimde çok daha iyi olacak

Pek ümidim yok ama peki ama hiç ümidim yok hele ki bugünkü Nokia yetkililerinin verdikleri cevaplardan sonra

Üst Alt