Dedenizin Babasının Tc Nosunu Biliyor Musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

hasanyil

Üye
    Konu Sahibi
Dedenizin Babasının Tc Nosunu Biliyor Musunuz?
Kısaca sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.
Okumadığınız takdirde ileride zor durumda kalabilirsiniz.
BİR BİREYDEN YOLA ÇIKARAK TÜM AİLE BİREYLERİ NASIL BULUNUR
( NÜFUS CÜZDANLARINDA HATA MI VAR ? )

Sıradan bir kimse yalnızca sizden yola çıkarak ailenizin tüm bireylerinin kişisel bilgilerine, hayatta olmayanların kine dahi yasal yollar çerçevesinde çok basit şekilde ulaşabilir desem belki inanmayacaksınız. Yada size dedenizin babasının, annesinin adını sorsam cevap veremeyeceksiniz hele bu insanların TC Kimlik Numarasını sorsam hiç cevap veremeyeceksiniz. Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda elinize çok ilginç bilgiler geçerek rahatlıkla ailenizin soy ağacını çıkarabileceksiniz. Belki de yeni akrabaların farkına varırken aynı zamanda bir erkeğin, bir kızın nüfusta bekar olup olmadığını, bu kimsenin çocuğu olup olmadığını dahi rahatça öğrenebileceksiniz. Belki şunu diyebilirsiniz bir yabancı kimse, yasal yolla ailemin bilgilerine ulaşsa ne olur? Özellikle kimliğinin açığa çıkmasını istemeyen bir çok insanı bu konu rahatsız eder, yalnızca kişi hakkında bilgi sahibi değil tüm aile bireyleri hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Eğer ki buradaki veriler insanların aleyhine kullanırsa bir çok sorunu meydana getirecektir. Bahsettiğim verilere ulaşmak için Nüfus Müdürlüğünün tckimlik.nvi.gov.tr sitesindeki mantık hatasını kullanacağız.

Öncelikle TC Kimlik Numarasını öğrendiğimiz tckimlik.nvi.gov.tr sitesine giriyoruz. Gelen pencereden T.C. Kimlik No Sorgulama mönüsünü tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki forum gelecektir.
T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
İl: İlçe:
Adı: Soyadı:



Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.



Cilt No:
Aile Sıra No:
Birey Sıra No:
Baba Adı:
Anne Adı:
Doğum Yılı:
Cinsiyeti:





Nüfus Müdürlüğünün sitesine girip yukarıdaki formu doldurup T.C. Kimlik No Sorgula seçeneğini tıkladığımızda karşımıza aşağıdakine benzer şekilde bir ekran gelecektir. Buradaki veriler rast gele verilmiştir.
T.C. Kimlik No Sorgulama Sonuçları:
T.C. Kimlik No: 10145254309



İl: AMASYA İlçe: MERKEZ
Adı: HASAN Soyadı: YILDIRIM
Mahalle / Köy: İSTASYON Baba Adı: FAHRİ
Cilt No: 43 Anne Adı: AYŞE
Aile Sıra No: 74 Doğum Yılı: 1975
Birey Sıra No: 15 Cinsiyeti: Erkek


Tabloda görülen kişinin adı Hasan YILDIRIM ama babasının yaşını, baba adını, anne adını, TC Kimlik Numarasını vs. bilmiyoruz değil mi? Hasan YILDIRIM dan yola çıkarak babasının kimlik verilerine ulaşacağız. Tek yapmanız gereken aşağıdaki forumda adı bölümüne babasının adını yazıp, birey sıra numarasını ise 15 den geri giderek değiştirmemiz gerekiyor. Babası oğlundan büyük olduğu için nüfusta her zaman ilk sıralarda yer alır. Sayıyı eksitmeye başladığınızda belli bir süre sonra babasının bilgilerine ulaşacaksınız. Adı bölümüne babasının babasının adını yazıp yalnızca birey sıra nosunu geriye doğru değiştirmiş olsanız bu seferde Hasan YILDIRIM’ın dedesinin bilgilerine ulaşacaksınız.

T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
İl: İlçe:
Adı: Soyadı:



Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.



Cilt No:
Aile Sıra No:
Birey Sıra No:
Baba Adı:
Anne Adı:
Doğum Yılı:
Cinsiyeti:





Yukarıdaki forumda sol tarafı kullanmamızın nedeni ise aradığımız bireyin baba, anne, doğum yılı, cinsiyetini bilmediğimizden dolayıdır. Fahri YILDIRIM yazmam gerekirken adı bölüme Fah, soyadı bölümüne YIL yazdım sebebi ise sol taraftaki formu kullandığınızda nüfus müdürlüğü sistemi, adı soyadı bölümüne yazılan karakterlerin yalnızca ilk üç karakterini denetliyor. Bundan sonraki karakterlerin bir değeri yok. Diyelim ki ailede Ayşe YILDIRIM isminde birisi var mı diye araştırma yapacaksınız. Adı bölümüne Ayşe yazdınız aratıyorsunuz tabii ailede Ayşenur, Ayşen, Ayşegül … isimleri var ise bunların kaydı da listeye yansıyacaktır. Çünkü ilk üç karakteri denetlediği için yukarıdaki isimlerin ilk üç karakteri aynıdır.
Sol taraftaki form aracılığı ile bir çok aile mensubuna ulaşılmaktadır. Diyelim ki kendinize bir tane program yaptınız ve veri (data) kısmına tüm erkek, bayan isimlerini girdiniz bundan sonra sorgulama yaptırırken yalnızca Birey Sıra Nosunu program aracılığı ile değiştiriyorsunuz. Böylece araştırmasını yaptığınız ailede aradığınız isim yada hangi kişiler olduğunu rahatça bulabilirsiniz.

TC Kimlik Numarası ile ilgilide ilginç durumlar görünmektedir. Size ait olan TC Kimlik Numarasından ailenizi tüm bireylerine ulaşılması söz konusu olabilir. Örneğin kardeşlerimin TC Kimlik Numaraları aşağıdaki gibidir:

TC KİMLİK NO: 24418323512
TC KİMLİK NO: 24412323923

Nüfus Müdürlüğü bildiğim kadarıyla izin verdiği için, birisi bunun programını yaparsa rahatça bir başka aile bireyine ulaşabilir. Ayrıca TC Kimlik Numarası doğrulama yerinde kişinin, TC Kimlik Numarası ile birlikte doğum yılının da girilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Sonuç olarak Nüfus Müdürlüğü web sitesinde bazı değişiklikler yapması gerekirken, Nüfus Cüzdanlarına da bireye ait yeni bir değişkenin eklenmesi gerekmektedir. Bu değişkene isim olarak Birey Kodu diyebiliriz ve en az 5 karakter hart rakam karışımı olmalıdır. Bu değişken eklendiğinde bir başkası birey sıra nosunu tahmin edebilir ama birey kodunu tahmin edemeyeceği için bir bireyden ailenin başka bir bireyine de ulaşması eskiye oranla zor olacaktır.

Bir çok yazım gibi bu yazımda bilgilendirme yazısı olduğundan dolayı, insanların aleyhine kullanılması durumunda sorumluluk kabul etmezken tarafıma ait tescilli fikirlerimin izinsiz kullanılmasını halinde hukuksal olarak hakkımı her zaman arayacağımı bildirmek isterim. Bu tip yazılar ilginizi çekiyorsa sizi de SadeBirSevgi ailesine bekleriz.

Satırlarıma son verirken farkına varmadan herhangi bir okuyucumun kalbini kırdıysam özür diliyorum. Gözleriniz bebeklerin ki gibi gülümsemesi dileğiyle

Saygılarımla
Hasan YILDIRIM
E.Posta: [email protected]
Tel: 0535 242 21 82

Not: Telefon numarasını boşuna aramayınız Turkcell tarafından 26 Ekim 2005 tarihinden itibaren keyfi olarak kapatılmıştır. Konuyla ilgili şikayetvar ( ) sitesine şikayette bulundum. Şikayetvarcom sitesi şikayeti 27 Ekim 2005 tarihinde yayınladı ancak 24 Kasım 2005 tarihinde Turkcell’in baskına boyun eğerek kaldırmıştır. Hattım ise hala kapalıdır.

Tarafımı arayan bir çok insan Turkcell de istediğim hattı kontrol etme imkanım varken sistem açığını Turkcell ile paylaşmam sonucu mahkemelik olduğum Turkcell mahkeme dosyasını incelemek istemektedirler. Bu düşüncelerini yerinde bularak Turkcell Mahkeme dosyasını Internet üzerinden kendilerine sunmak istedim. Sunmaktaki gayem ise; sistem yetkililerinin gerekli önlemleri almayarak bir çok insanın mağdur olmasına sebebiyet vermektedirler. Haksız yere mağdur olan insanların haklı olduklarını kanıtlamaları için, bu tip evrakların ne pahasına olursa olsun, bilgilendirme amacıyla internet üzerinde yer almasının vatandaşlık görevim olduğu inancındayım. Eğer yargılamam halka açık şekilde olmayıp gizli olsaydı o zaman bu evrakları hiçbir kimse ile paylaşmazdım. Turkcell ile ilgili evraklara linkinden ulaşabilirsiniz.

İnsanları Seviyorsanız İnsanlara Yardım Etmek İstiyorsanız Siz de Aramıza Katılınız.

SadeBirSevgi Grubuna üye olmak için;
“Karşılıksız Yardımlaşanların Yeri”

“[email protected]” adresine konu ve mesaj bölümüne hiçbir şey yazmadan boş bir mail gönderiniz. Sistem tarafından daha sonra konu bölümünde “Please confirm your request to join sadebirsevgi ” yazısı yer alan bir mail gelecektir. Gelen mail üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan yanıtla (reply) yöntemi ile geri gönderdiğiniz taktirde üyelik işleminiz gerçekleşecektir.
 


amedian

amedian

Üye
enteresan walla hic bu kadar detayına inerek dusunmemistim bu kimlik sorgulama sayfasında
 
gknky

gknky

Üye
faydalı bilgiler sağolasın
 
umtbsc

umtbsc

Üye
isim ile adresini nasıl öğrenebilirim acaba çok acil
 
silop_kms

silop_kms

Üye
tesekkürler ilginç bilgi....
 

polat891

Üye
sana nasıl teşekkür edecem bilmiyorum kaç senedir aradığım kimlik numarasını buldum. gerçekten çok saol
 

Doğan

Üye
çok güzel bi paylasım teşekkür ederim :)
 
Lina_TR

Lina_TR

Üye
T /-şekkürler,,
/-
/-
 

achilles-fb

Üye
cift no aile sıra no filmedende öğreniyorduk eskiden şimdi her ikisinide istiyor
 

keslan125

Üye
babamin dedesinin adini bilmiyorum :) o yuzden oraya kadar ilerledim.
bu yazininda olumsuz oldugunun kanitina vardim.
 

elifnelif

Üye
olmuyo cilt noyuda soruyolar blnmuyo
 

gulze1213

Üye
saoll
 

bora_16

Üye
saol yarlı bilgi
 

uyanikfirat

Üye
ya bu ne link nerde
 

yılmaz gökhan

Üye
arkadaşlar link nerde
 

reyesankara

Üye
p0ııpk
 

ahm61

Üye
dedemin babasının zamanında tc kimlik numarası yokmuş:))))
 

furkankab54

Üye
nasıl soy kütük bulunuyo arkadaşlar hemen söyler misiniz
 

blasterr

Üye
Tek yapmanız gereken aşağıdaki forumda adı bölümüne babasının adını yazıp, birey sıra numarasını ise 15 den geri giderek değiştirmemiz gerekiyor. Babası oğlundan büyük olduğu için nüfusta her zaman ilk sıralarda yer alır........
buradaaşşağıdaki form nerede onu bulamadım

--------------- Ekleme ---------------

. link bu

--------------- Ekleme ---------------

bu pardon
 

morsiyah

Üye
arama şartları değişmiş galiba. sadece ad soyad ya da cilt bilgilerinden birini girmek mümkün değil, bütün bilgileri girmek gerekiyor. imkansızlaştı mı acaba? sorgulama sayfasının yeni halinde aramayı deneyen var mı?
 


Üst Alt