Dedeeee Dedeciiiiiim

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dedeeee Dedeciiiiiim

Önce banladık onu, sonra üzüldük, cezası bittiğinde merhaba diyordu Maxicep merhaba!
Profil geçmişinde yazıyordu yöneticiler, emekli yöneticiler ve denetimli üyeler
Keşke kafa kesebilsek dediği an gözyaşları sel oldu aktı
Yapmayın diyordu Reşwan ve Nextman kabarmış bir deniz gibi tehlikeli ama durgun...
ve ağlıyordu Revengeful, yeter diyordu minoo, zincirlemişti konuyu.

Arkadaşlar dede rahatsız edici bir tutum sergiliyor bunun hepimiz farkındayız. Müslümanlığı doruklarında yaşayan ve eline kılıç verilse hepimizi kesecek gibi duruş sergiliyor. Farklı görüşlere tahammülü yok ve bunu açıkça dile getiriyor, ben susmam bu insanlara cevap veririm diyor.

Maxicep bir teknoloji forumu ama bizim misyonumuz belli teknoloji dışındaki muhabbetlere girmeyelim diyemeyiz önce bunu kabul edelim. Sonrasında ise bu forumda kadın, erkek, eşcinsel, yerli, yabancı, inanan ve inanmayan her türden vatandaş bulunduğunu göz önüne alalım.

Kod:
Yetki verilse de hepsini kessek keşke. Ama olmuyor yapamayız.

Bu mesaj üzerinden adama ceza veremeyiz. Bu cümlede kışkırtma var ama doğrudan bir hakaret söz konusu değil. Bir değil iki değil artık yeter diyorsak, forum huzurunu bozmak cezası verip süresiz banlayabiliriz. Bunu yaparsak dede türevleri tarafından linç ediliriz, propaganda olasılığını da göz önüne alırsak dedeyle birlikte bir kaç üyeyi daha kaybederiz. Üye kaybetme işi olunca Ozan huzursuz olur :)

Bir diğer seçenek dedenin kışkırtma mesajlarına bilinçli olarak müdahale etmemek-görmezden gelmek-geciktirmek ve bir başka üyeyle tartışmaya girmesini sağlamak. Uyarı puanları sınırda olduğu için dede sınırsız banlanır, diğer üyemize de en kötü ihtimalle 1 hafta uzaklaştırmayla bu işi çözmüş oluruz.

Şikayeti Ozan'a devretmişsiniz ama Ozan, dede banlandıktan sonra devreye giriyor bence. Eğer banlandıktan sonra dedeye forumun kapılarını tekrardan açacaksak bu maceraya hiç girişmeyelim. Bu yüzden şimdi ortak bir karar alalım, herkes dede hakkında söylemek istediklerini dile getirsin, son olarak nihai kararı Ozan'a onaylatalım ve sözümüzde duralım :)

@Yönetici

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve asigsasi

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
durum belli özelden çok konuştuk görüşmüşlüğüm var içmişliğim var özür dileyip pm de gece bu mesajı yazması sanırım farklı bir ruh halini yansıması olsa gerek Ozan ile bende konuştum arkadaş bizim için tahrik unsuru yaratıyor. karar siz değerli kardeşlerimin kazanımı olacak biri değil artık

asigsasi

asigsasi

Üye
Son yaptılkarından sonra Ben Sıcak bakmıyorum bu şahsa.
yine de her türlü karara saygı duyarım.
nasıl vaktinde bizi de istemeyenler olduysa bu da aynı şey.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Ozan

Ozan

Admin
üyeye, diğer üyeleri rahatsız edici uygunsuz mesaj yazımı sebep gösterilerek 4 uyarı puanı verildi. Tekrarında yine aynı aksiyon yapılarak otomatin engellenmesi sağlanabilir. https://www.maxicep.com/forum/members/dede.698487/

Her ne kadar kurallarda açık ve net olmasa da diğer üyeleri veya yönetimi rahatsız eden üyeler hakkında direkt mazeretsiz işlem yapılabilir dokunulmaz degil sonuçta Dede.

Tekrarında yine bir 4 veririz, zaten ondan sonra bir 2-3-4 puan bile alsa yine banlanır. Bir sonraki aşamada ise zaten toplamda gördüğüm kadarıyla 20 puanı olacak kısa sürede onlar yok olmazsa bir 10 daha alırsa 30 dan kalıcı banlanır yapabilecegimiz bu şu durumda.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Açıkçası adamı tebrik etmek lazım kimseye bu kadar şans tanınmadı, iyi sabır gösterdik bence . Çok uyardık konuştuk ancak nafile kısa sürede puanları toplar yine :cool.

anılbaran

anılbaran

Üye
yani direk banlarsak belki haksız ben vs muhabbeti yapabilir sonra buraya gelip.Ama şöyle yaparız böyle devam ettiği sürece veririz ceza puıanlarını onlar toplanır sonra zaten sınırsız banı alır.Öyle oluyor diye biliyom puanaları belirli bi seviye gelince sınırsız banı yiyolardı.Yani biz hata yapmayalım bırakalım o yaptıkça dursun.Vakti zamanı gelince ''eee kardeş napak puanlar sınırsız ban yeme seviysesine ulaştı yapacak bişi yok'' deriz.Mutlaka sahte hesapla aramızda olacaktır ama bunuda söyleyim.Yani fırsat kollayalım derim zaten böyle devam edecektir kaşınmaya

Ozan

Ozan

Admin
İlk 4 ü aldı benzer rahatsizlik hisseden yonetici 2 tane daha 4 puan verdi mi ayni sebepten ondan sonra defolur gider adetince :)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Kabarmış bir deniz gibiyim ama bir o kadar da durgunum, bi savaş çıksada dedeyi yollasak cihat yapmaya ve kurtulsak diyorum artık ama savaş ta olmaz ki, artık olunca gider ne diyeyim. Muhterem kardeşlerim bu din meseleleri artık uzadı, bunun için detaylı kural belirtilmemiş ama forum huzurunu bozmaktan uyarı verilebilir ozan in dediği gibi. Forumda şimdi aramaya kalksam din karşıtlarına yapılmış yüzlerce mesaj bulurum galibi, dede asıp kesince olay büyüdü bu Dede olduğu içinmi oldu yoksa kurallara uyuduğumuz ve forum huzurunu bozduğunu düşündüğümüz içinmi oldu? Zira daha önce çok atıp tutan laf eden siyasi olmayan görüşlerin ifade edildiği yüzlerce mesaj okudum gördüm dediğim gibi, peki bunlar neden bu kadar dikkate alınmadı o zaman neredeydik? Peki bundan sonra ne yapıyoruz, bu tutum sadece dede üzerinden mi uygulanacak yoksa genel olarakmı? Dede benim hısım akraba değil bu arada şüpheniz olmasın, forum huzuru bozuluyorsa kimseyi tanımam ama bu mesaj gerçekten forum huzurunu mu bozdu? Elin gevurunu kesmek istediği için faşist bir köpekmi oluyor? Bu ve buna benzer mesajlara artık müsaade etmiyormuyuz? Çok soru sordum abi kusura kalmayın yeniyim ben buralarda.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Revengeful

Emekli Yönetici
forum huzuru bozuluyorsa kimseyi tanımam ama bu mesaj gerçekten forum huzurunu mu bozdu? Elin gevurunu kesmek istediği için faşist bir köpekmi oluyor?
Faşist köpek diyen ben değilim fakat elbette forumun huzurunu bozuyor ki bunu gelen onca şikayetten anlayabiliriz. Forumda %100 müslüman olmayan kişiler var ve haklarında kesmekten bahsediyorsa huzurlarını bozacaktır elbette. Direk onlara bir saldırı var. Yanlış düşünüyorlar, ayıp ediyorlar vs dese elbette sorun olmayacak. Direk kesmek gerekiyor diyor yahu .. Ben müslüman olduğum halde aşırı sinirlendim yahu. Empati yapmak gerek biraz. Karşı taraf yapmıyorsa bile biz yapalım. Farkımız bu olsun bari.. Ayrıntılı görüşlerimi diğer konuda belirtmiştim zaten.
bi savaş çıksada dedeyi yollasak cihat yapmaya ve kurtulsak diyorum
iyi fikir aslında :D

Artık şu dede mevzusuda gerçekten sıktı. @Ozan son kararı verdi zaten artık öyle davranırız. Gına geldi yemin ediyorum dede dede dededededededede.. Hayır sürekli incideki gif geliyor yahu aklıma. Tövbe yarabbim.

Bu müzikte konunun arka plan müziği olsun
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

@Reşwan 2 gündür karşı görüşlüyüz. Aramızda sıkıntı olmaz umarım ? Sevdiğim bir abisin ^^

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Reşwan
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Faşist köpek diyen ben değilim fakat elbette forumun huzurunu bozuyor ki bunu gelen onca şikayetten anlayabiliriz. Forumda %100 müslüman olmayan kişiler var ve hakklarında kesmekten bahsediyorsa huzurlarını bozacaktır elbette. Direk onlara bir saldırı var. Yanlış düşünüyorlar, ayıp ediyorlar vs dese elbette sorun olmayacak. Direk kesmek gerekiyor diyor yahu .. Ben müslüman olduğum halde aşırı sinirlendim yahu. Empati yapmak gerek biraz. Karşı taraf yapmıyorsa bile biz yapalım. Farkımız bu olsun bari.. Ayrıntılı görüşlerimi diğer konuda belirtmiştim zaten.

iyi fikir aslında :D

Artık şu dede mevzusuda gerçekten sıktı. @Ozan son kararı verdi zaten artık öyle davranırız. Gına geldi yemin ediyorum dede dede dededededededede.. Hayır sürekli incideki gif geliyor yahu aklıma. Tövbe yarabbim.

Bu müzikte konunun arka plan müziği olsun
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

@Reşwan 2 gündür karşı görüşlüyüz. Aramızda sıkıntı olmaz umarım ? Sevdiğim bir abisin ^^
Sıkıntı olmaz tabiki, söylediğin hiç birşey karşı görüş olarak algılamadım zaten, ben karşı durduğum konu bir kişi üzerinden gitmiş olmamız eğer bu genel olarak üzerinde durduğumuz bir konu olsa idi dede mevzusu bu kadar uzamaz dı, demek istediğim bu mesajlar üzerinden yani dedenin kendi kişisel görüşünü belirttiği gibi içinden geçenleri dışa vuran bir çok üye var bunların hepsini uyarmak gerekirdi, yada bundan sonra bu gibi görüşlerin tamamen yasaklanması gerek o vakit, keserim demez ama lanet eder yada bela okur ve benzeri bir çok hitabe yapılabilir. Bu durumda bizim bundan sonra çok ince düşünmemiz icap ediyor, demek istediğim bundan sonra, emosuna, dine, yahudisine, alevisine, ateist olana da Budist olanada, ermenisine de biri birine inceden de olsa laf edenin mesajı silinecek kişi uyarılacak. Kız almış kediyi eline doğruyor, oradan bir üye lan elime geçse bende onu böyle keserdim diyen olmuştu, ne yapmak lazım şimdi bu mesajı silmek gereklimi? Bu basit bir örnektir sadece, şimdi bizim canımız Müslüman kardeşlerimizi kesip çöpe atıyorlar ufacık çocukları yakıyorlar, bu arkadaş da sadece burda elime geçse keserim diyor, haklıda bu faşistlik değildir bu haktır, ancak forum acısından bu gerici mesajlar ortam bozuyor diyorsanız dediğim gibi daha hassas olmak gerekiyor bundan sonra.

Revengeful

Emekli Yönetici
Olay şu: Şimdi kedi kesen birine bunu kesmek gerek derse herhangi bir ırkı, dini hedef almış olmaz. Direk o kişiyi hedef almış olur. Kimseninde kedi kesmeye bayıldığını sanmıyorum forumda. Ama gayri müslimlere keserim dediği için milyonlarca insanı hedef gösteriyor kesmek için. Sıkıntı burada. İnsanlara, müslümanlara eziyet edenlerin canı cehenneme vs gibi şeyler dese sıkıntı olmaz elbette. Ama o çok genelledi gayri müslimleri. Kelimeleri doğru seçmiyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Dede'nin kazanılacak bir yanı yok.
Adam forumda günden güne bildiğin IŞİD çetesi kuruyor.

Açıkçası bu tip adamları, bu bağnazlığı, şu günlerdeki kara cehaleti gördükçe; ülkemin eğitimini ve ortamını bu hale düşürenlere sövmeden edemiyorum.

EroL -> Katılmadığım kısmı: Müslümanlığı doruklarında yaşayan
Mustafa -> Katılmadığım kısmı: Elin gevurunu kesmek istediği için faşist bir köpekmi oluyor?

İnsanları hem kendi ülkesine, ülkesinin kurucusuna; hem de farklı din, mezhep, inanç veya düşüncedeki insanlara karşı kin ve düşmanlığa teşvik etmenin Dindarlıkla, Müslümanlıkla ne ilgisi var.

İfade özgürlüğü, demokrasi ortamı başka; insanları din kisvesi adı altında kin ve düşmanlığa teşvik etmek başka.
Hani dinimiz hoşgörü diniydi?

Kimse bana çıkıp da Dede'yle İslamiyeti-Dindarlığı yan yana koymasın.
Dede'nin kafasıyla, bizim dinimizin özünün uyan bir tarafı yok.
Dede'yi kim yetiştirmişse devrelerine çok yüklenmiş, kafası fazla dumanlı.

Mustafa; "Suçlu Dede mi oldu, öyle mesaj yazınca kabak Dede'ye mi patladı" demişsin.
Haklısın, Dede türevi çok var forumda. Ancak şu var ki, Dede kadar forumun huzurunu bozacak derecede sivrilen de yok.
Sivrilen olursa @Ozan 'ın belirttiği yöntemle yavaş yavaş yontularak biçimlendirilir, biçime girmezse de kafasının dumanıyla uğurlanır.

• Beğen
Tepkiler: minoo, OttomaN TigeR, Ozan ve 1 kişi daha
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mustafa abi O kediyi kesen kızı elime verseler keserim diyen üyeyle, bu gavurların hepsini kesmek lazım diyen Ahmet abi aynı kefeye girmiyor. Ahmet abi ismi üzerinden gitmemizin nedeni de bu adamın daha önce çok kez uyarılmış olması ancak yönetimin uyarılarına uymaması bir nevi otoriteyi reddetmesi. Forum kuralları listesinde yazmasına gerek yok yönetici uyarmışsa o hareketi bir daha tekrarlamamak gerekir. Aşırılık bu adamın yaptığı başka açıklaması yok. Ramazan ayında da müslümanları kışkırtan üyelere ceza veriyoruz biz bu konuda gayet tarafsızız. Adam Atatürk'e saygısızlık yaptı ona bile olabilir kendi görüşü dedik yanı bu olaylar başka bir forumda olmuş olsa kesinlikle bu kadar taviz verilmezdi.

• Beğen
Tepkiler: minoo, OttomaN TigeR, Reşwan ve 3 diğerleri
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Mustafa abi O kediyi kesen kızı elime verseler keserim diyen üyeyle, bu gavurların hepsini kesmek lazım diyen Ahmet abi aynı kefeye girmiyor. Ahmet abi ismi üzerinden gitmemizin nedeni de bu adamın daha önce çok kez uyarılmış olması ancak yönetimin uyarılarına uymaması bir nevi otoriteyi reddetmesi. Forum kuralları listesinde yazmasına gerek yok yönetici uyarmışsa o hareketi bir daha tekrarlamamak gerekir. Aşırılık bu adamın yaptığı başka açıklaması yok. Ramazan ayında da müslümanları kışkırtan üyelere ceza veriyoruz biz bu konuda gayet tarafsızız. Adam Atatürk'e saygısızlık yaptı ona bile olabilir kendi görüşü dedik yanı bu olaylar başka bir forumda olmuş olsa kesinlikle bu kadar taviz verilmezdi.
Memlekete geldiğimde hatırlat alnunun çatısını öpem :op:

• Beğen
Tepkiler: minoo, OttomaN TigeR ve EroL
Halit O.

Halit O.

Emekli Yönetici
ceza puanı verilecekse ikinci elde baya gereksiz mesajı vardı duruyo olmasıda lazım ordanda verebilirsiniz

Halit O.

Halit O.

Emekli Yönetici
olay ne tam olarak bilmiyorum ama

asigsasi

asigsasi

Üye
olay ne tam olarak bilmiyorum ama
olay arkadaşın dini istismar edip şeriatçı olması, üyeleri rahatsız eden mesajlar yazması , polemik yaratmak , sürekli tartışma çıkarmak vs

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Halit O.

Halit O.

Emekli Yönetici
:hmmm

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Halit O. ve asigsasi