DDR2 ram timing ayarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
DDR2 ram timing ayarı
2 tane 1 GB kingston ddr2 667MHz ramim var
ancak 250MHz de çalışıyorlar
ram timing ayarlarından nasıl daha yukarı çekebilirim bu çalışma frekansını

bilgisi olan varmı yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşkler

1 kişi cıkıp demediki şöyle şöyle yap bir dene... neyse saolun yinede kendim uğraştım yaptım

333x8 olan işlemci hızını 350x8 yaptım sonrasında ram frequency gibi birşey wardı onu otomatikden cıkarım en yüksek
mhz seçtim
hız olarak 350 nin üzerini de denedim ancak 351 yapınca bile sistem acılmıyor en yuksek 350 oldu orda bıraktım :)

ve sonuç işlemci puanım 0.1 arrtı şuan 6.2 ve 2.8 GHZ de çalışıyor
ramler ise 438 mhz de çalışıyor ve puanı 0.1 arttı 5.6 oldu

loverman41

loverman41

Üye
onların çalışma hızı zaten 333 mhz ddr2 yani 333*2 den 666-667 yapıyor ki bu sorunun da sanırım biosta default ayarlara geri dönmenle düzelir düzellmez ise en yakın teknik servise gitmek gerekiyor forum ortamında yapıcam derken yakarsın teşekkürler

0live456

Üye
Yükseltsen de pek fark olmaz zaten risk almaya değmez yanmasa bile fazla ısınır fazla elektrik çeker her yönden zarardasın.

Dampierre

Dampierre

Üye
FSB-DRAM ayarından yapabilirsin

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
onların çalışma hızı zaten 333 mhz ddr2 yani 333*2 den 666-667 yapıyor ki bu sorunun da sanırım biosta default ayarlara geri dönmenle düzelir düzellmez ise en yakın teknik servise gitmek gerekiyor forum ortamında yapıcam derken yakarsın teşekkürler
arkadaşım sorunum o degil 250 mhz olarak çalışıyor 1 ram 667 yerine ve biosu sıfırlardım ama yinede 250 mhz

Yükseltsen de pek fark olmaz zaten risk almaya değmez yanmasa bile fazla ısınır fazla elektrik çeker her yönden zarardasın.
elektrk yönunden sorunum yok 500 watt saglam powerım war yukseltmenin bir faydası war neden diye sorarsan
komşunun bilgisayarı benimkiyle aynı aynı gün beraber almıştık. ama ben anakart ve ram dışında diyer parçalarda degişiklikler yaptım
ama onun ramler 250 mhzde çalışmıyor 410 mhz gibi bir degerde çalışıyor ve win7 sistem degerlendirmesinde
onun ram ler 5.6 puan benim ramler 5.5 puan alıyorki sistemimin en düşük puanı
FSB-DRAM ayarından yapabilirsin

biosda dram fsb ayar bölümü bulunmuyor o.c acısından biraz özürlü bir anakart
sadece cpu mhz ve ram timing ayarı yapılabiliyor

Larismus

Larismus

Üye
ram zten eskmişi ama üzerinde bir de başka programlar falan vs deneme yakarsın raminden olursun

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
ram zten eskmişi ama üzerinde bir de başka programlar falan vs deneme yakarsın raminden olursun
yanması önemli degil zaten 2 tane 2GB ram almayı düşünüyorum yanarsa bahane olur almış olurum ama
4 gb alsamda onlarda 250 mhz de çalışacak onun için bu sorunu çözmem gerekiyor önce

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
1 kişi cıkıp demediki şöyle şöyle yap bir dene... neyse saolun yinede kendim uğraştım yaptım

333x8 olan işlemci hızını 350x8 yaptım sonrasında ram frequency gibi birşey wardı onu otomatikden cıkarım en yüksek
mhz seçtim
hız olarak 350 nin üzerini de denedim ancak 351 yapınca bile sistem acılmıyor en yuksek 350 oldu orda bıraktım :)

ve sonuç işlemci puanım 0.1 arrtı şuan 6.2 ve 2.8 GHZ de çalışıyor
ramler ise 438 mhz de çalışıyor ve puanı 0.1 arttı 5.6 oldu

0live456

Üye
Oradaki puana takılma yanıltır seni ^^

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
3dmark vantage de fark bariz belli oluyor
sende orasına takılma ;)

0live456

Üye
Performans alayım derken donanım ömrünü kısaltıyorsun fark bu ^^

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt