dahili hafıza defrag tarzı birşey arıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Castiel91

Üye
    Konu Sahibi
dahili hafıza defrag tarzı birşey arıyorum
arkadaşlar yaklaşık 3 ay kadar bir süre external hard diskim garantide kaldığı için laptobumdan indirdiklerimi masaüstüne n8 ile attığım için.. (yaklaşık 600-700 gb) telefonumun yavaş olmasının verilerin dahili hafızamdan move ya da delete işlemleriyle tam silinmediğini var sayarak defrak tarzı bi program arıyorum. recovery ile silinmiş verilerimin geri getirilmemesini yani tamamen silinmesini istiyorum 16 gb fix boş olsun istiyorum HD cleaner gibi bi programla yaparm aslında araştırdım ama onda sadece bildiğimiz hard diskler yazıyo (seagate maxtor WD gibi).. bildiğiniz bir program var mı acaba? çünkü hem dahili hafızaya hem de telefon hafızasına yapmayı düşünüyorum. üzerine de bi belle kurdummu nokia suitten galiba bu sefer fabrika çıkışlı symbian belleli bugsuz stabil bir telefona kavuşacağımı düşünüyorum.. öneriler????

catdog136

catdog136

Üye
Depo modunda bilgisayara bağlayarak defrag yapmayı dene yada format at, c: için soft format at en temizi, sonra belle kur :)

_ardaa

_ardaa

Üye
16gb boş olmaz çünkü sistem bir kısmını swap bellek olarak kullanıyor o yüzden 16gb boş hafızayı unut, sonra defrag pek etkilemez sonuçta bilgiler fiziksel olarak değil elektriksel olarak saklanıyor yani hız açısından fark göremezsin, verileri geri getirilemeyecek şekilde silmek istiyorsan ya bir uygulama kuracaksın ismi eraser yada registry mechanic uygulaması içinde file shreader bölümünü kullanacaksın veya belleğin üzerine 3er gb lık dosyalar kopyalayacaksın sileceksin bir kaç defa üst üste bunu yaparsan belki işe yarar ama en temizi uygulama ile bunu yapman.

ANIL

ANIL

Admin
depo modunda bağlayarak auslogics disk defrag ile depo hazıfayı birleştirebilirsin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt