Galaxy Ace 2 i8160 CyanogenMod12!-12.1!Lollipop5.0.2-5.1

Sponsorlu Bağlantılar

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 6.0 yüklü HP Ipaq 514 telefonumu emekliye ayırdım. Şimdi Ace 2 kullanıyorum. Orijinal 2.3.6 yüklü. Androide yabancı olduğum için, root ve rom yüklemeyi bilmiyorum. Sık sık programlar yükleyip deneme yapıyorum. Bilgisayar bilgim çok iyidir. Bazı programları (Ofis 2013, GPS gibi) sürüm eski olduğu için kuramıyorum. Romu telefona istediğim programları kurayım, sorunsuz çalışsın, Sd kartı hafıza kartı olarak göstereyim, gereksiz programları sileyim, kitlenme olmasın, stabil olsun diye kurmak istiyorum. Pil sorunum yok. İçinde Çin'den getirttiğim 2600 mAh (bir tane de yedeği var) batarya var. Bana hangi root ve romu tavsiye edersiniz? Birde kurulumu basit bir şekilde anlatan bir link verirseniz makbule geçer. Krillos rom diye bir rom duydum. Diğer bir forumda 480 sayfanın 30 sayfasını okudum. Sayfaların hepsini okuyana kadar telefon hurdaya çıkacak.
Arkadaşlar mesajımı okuyan var mı? Yardımınız sayesinde telefonumu rootlamak istiyorum. Rootlama ile ilgili olumlu yada olumsuz tecrübelerinizi de okumak isterim.
Ace 2 icin olan jelly bean güncellemesini yapıp maxicepte paylasılmıs olan cm11-carbon-liquitsmooth-aosp romlarından birini kurabilirsin senin isini gorur

Alican426

Üye
ben sana cm11 stabil olanı tercih ederim rom çıkalı 1 hafta oldu final yaptı telefon gerçekten eskisine göre daha iyi oldu linki

bu adresten yapabilirsin yükleme fln sadece samsung kiese bağla yada xxmg2 gibi tabanlarla odin ile yükle sonra cmw indireceksin ace 2 için yazarsan bulursun onunda linki

burdan indirip telefon hafızasına at xxmg2 nin linki

burdan indr odin in linki

onuda indir hepsini indirdikten sonra herşey tamamsa odini aç telefonun ses kısma tuşu * home tuşu+ power tuşuna bas üçüne birden karşına yzı çıkacak o yazıda ses açma tuşuna bas dowloading yazıcak xxmg2 rarını aç masaüstüne kopyala odinde AP kısmına tıkla xxmg2yi bul tamam de sonra telefonu bağla pcye start de bekle bu sırada usb girişlerini fln oynatmamaya bak ufak kesintide işlemleri baştan yaparsın bitene kadar bırak kendi halinde atsın bittikten sonra telefon açılana kadar bekle odinde PASS yazısı çıktığı zaman cm11 deki dosyaları indir sonra telefonu tekrar tak usbye hafıza kartına at onları cm11 ve gappsını at cmw yi de at sonra teledonu kapat ses açma+home tuşu+poer tuşu biraz uzun süre basılı tut telefon açıldığında 1 sn fln daha tut sonra bırak ekrana bir yazı gelecek ordan installation sd card var ona ses açma tuşları ile aşağı yukarı gelebilirsin home tuşuna baştığında ınstallation sd carda gireceksin sonra yine home tuşuna tıkla sd carda gireceksin ordan cmw yi bulum home tuşuna baş yüklesin artından wipe data reset + wide cache yap sonra installation diyip choose sd cardı bul sonra tıkla cm 11 ve gappsını kur ilk cm11 kur sonra gappsı kur geri basarak reboot system de bırak açılış 2-3 dk sürer gapps olarak sana pa gappsı öneririm 4.4.4 ben silmişim linkini hatıramıyorum bulursam söylerim bu anlatımlardan yanlışım varsa lütfen diğerleri tamamlasın zorlama yok istersen yapabilirisn ama hardbrick olabilir yanlış işlemden o yüzden ben ve maxi cep ailesi sorumluluğuna ait değildir kendi sorumluluğun altında ister dene ister deneme sana kalmış iyi akşamlar

ettu

ettu

Üye
Cevaplar için teşekkürler. Şu terimleri doğru mu anladım acaba? Telefona root atmak bilgisayara "admin" yetkisi vermek oluyor. Root attıktan sonra "admin" yetkisiyle telefona istediğimiz romu (tabi ki uyumlu bir rom ile) kurabiliyoruz. Yani bilgisayarda "XP" den "Windows 7" ye terfi etmek gibi.
ByBlaCk4
Senin yöntemi uygulamak daha basit gibi. Telefonda zaman zaman güncelleme uyarısı çıkıyor. Bu güncellemeyi yapınca mı jelly bean (4.1.2) yüklenmiş olacak? Yoksa jelly bean güncellemesini kendim manuel mi yapacağım? Güncellemeden önce root yapmam gerekir mi?
Alican426
Senin yöntem bana karışık gibi geldi. Biraz ustalaşırsam senin yöntemi de denemek isterim.

omerboz54

omerboz54

Üye
Cevaplar için teşekkürler. Şu terimleri doğru mu anladım acaba? Telefona root atmak bilgisayara "admin" yetkisi vermek oluyor. Root attıktan sonra "admin" yetkisiyle telefona istediğimiz romu (tabi ki uyumlu bir rom ile) kurabiliyoruz. Yani bilgisayarda "XP" den "Windows 7" ye terfi etmek gibi.
ByBlaCk4
Senin yöntemi uygulamak daha basit gibi. Telefonda zaman zaman güncelleme uyarısı çıkıyor. Bu güncellemeyi yapınca mı jelly bean (4.1.2) yüklenmiş olacak? Yoksa jelly bean güncellemesini kendim manuel mi yapacağım? Güncellemeden önce root yapmam gerekir mi?
Alican426
Senin yöntem bana karışık gibi geldi. Biraz ustalaşırsam senin yöntemi de denemek isterim.
Gb den jb ye geçiş ole kolaydeğil dosyala sistemi farklı olduğu için manuel olarak kurulmak zorunda ve evet jb ye geçdikten sonra da root atmalısın rom atabilmek için yoksa yüklenen rom stabil olmaz heleki böylebi telefon da hiç stabil olmaz

ettu

ettu

Üye
Bilgi ve tecrübe eksikliğimden dolayı oldukça karışık bir durum. 2.3.6'dan oldukça memnunum ama bazı programları kuramamak, işime yaramayanları silememek, sd kartı hafıza olarak gösterememek oldukça canımı sıkıyor. Kullanıcıların bir kısmı ise jelly bean 4.1.2 den şikayetçi. uygulamalarda hata yaparsam telefon çalışmaz duruma gelecek. En iyisi biraz daha bilgi toplamak.

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
ByBlaCk4
Alican426
Bilgi ve tecrübe eksikliğimden dolayı oldukça karışık bir durum. 2.3.6'dan oldukça memnunum ama bazı programları kuramamak, işime yaramayanları silememek, sd kartı hafıza olarak gösterememek oldukça canımı sıkıyor. Kullanıcıların bir kısmı ise jelly bean 4.1.2 den şikayetçi. uygulamalarda hata yaparsam telefon çalışmaz duruma gelecek. En iyisi biraz daha bilgi toplamak.
Odin üzerinden stock jb atmasını öğren ve teli boyle guncelle.daha sonrada sayfada begendigin bi custom romu yukle benim tavsiyem bu :)

ettu

ettu

Üye
ByBlaCk4
Önerini değerlendireceğim. Sağol.

• Beğen
Tepkiler: ByBlaCk4
ettu

ettu

Üye
ByBlaCk4
Gelen mailimden senden "tapatalk" ile beğeni aldığımı öğrendim. Beğeniyi telefona kurduğum Tapatalk 2.4.16 sürümünde bulamadım.

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
ByBlaCk4
Gelen mailimden senden "tapatalk" ile beğeni aldığımı öğrendim. Beğeniyi telefona kurduğum Tapatalk 2.4.16 sürümünde bulamadım.
Bi onceki yorumunu begenmistim

ettu

ettu

Üye
Teşekkür ederim.

ettu

ettu

Üye
Samsung Galaxy Ace 2'lerde OTG desteği yok deniyor. Denediğim OTG kablo (16 GB FAT32 Sony Flash disk takılı) ondan dolayı mı çalışmadı acaba? Çünkü telefon bağlantıya hiç tepki vermedi. Bir de telefona root atmadan çalışmaz deniyor. Hangisi doğru anlamadım gitti.

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Ace 2'lerde OTG desteği yok deniyor. Denediğim OTG kablo (16 GB FAT32 Sony Flash disk takılı) ondan dolayı mı çalışmadı acaba? Çünkü telefon bağlantıya hiç tepki vermedi. Bir de telefona root atmadan çalışmaz deniyor. Hangisi doğru anlamadım gitti.
Kardesim Y-kablo ile dene belki olur

ettu

ettu

Üye
Kullandığım kablo bu. Bu Y kablo mu?

vaterfa

vaterfa

Üye
y kablo bu ddgil y kabloda usbye birsey bagliyken telefon da sarj edilebiliyor

• Beğen
Tepkiler: ByBlaCk4
ettu

ettu

Üye
Kablonun fotosunu koyar mısın?

ettu

ettu

Üye
Linki okudum. Tek Usb'den birden fazla cihazı şarj edebilir, Usb 3.0 ile 5Gbs veri transferi yapabilirsiniz yazıyor. OTG ile ilgili bir açıklama yok. Benim telefonda çalışır mı? Çalıştırdım diye birini bulsam hemen alırım. Dün MediaMarkt teknik servisinden görüştüğüm kişi "bu telefonlarda OTG desteği yok, hardware olarak da kesinlikle desteklemez" dedi.

Son düzenleme:
ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
Linki okudum. Tek Usb'den birden fazla cihazı şarj edebilir, Usb 3.0 ile 5Gbs veri transferi yapabilirsiniz yazıyor. OTG ile ilgili bir açıklama yok. Benim telefonda çalışır mı? Çalıştırdım diye birini bulsam hemen alırım. Dün MediaMarkt teknik servisinden görüştüğüm kişi "bu telefonlarda OTG desteği yok, hardware olarak da kesinlikle desteklemez" dedi.
S3 minide y kablo ile otg calısyodu ama bizim cihazda biraz zor

ettu

ettu

Üye
ByBlaCk4
Sanırım sende Ace 2 var. Bir deneme yapabilir misin?