Cm11 yada 2.3.6arkadaşlar ace 2 yi anneme verdim fazla birşey yapmıyor önerebileceğiniz uzun şarjlı bir rom varmı yada 2.3.6 ya geri çevirsemmi

Biraz ingilizce bilgin varsa xda dan yararlanmanı tavsiye ederim.Arkadaşlar bu konularda yeniyim. yaklaşık bir haftadır hergün Galaxy S2 GT-I9100 telefonuma cyanogen 12.1 yüklemeye çalışıyorum ve telefonu rootlamaya çalışıyorum fakat her defasında telefonum açılmıyor ve orjinal rom 'a geri dönüyorum. Telefonun karnel bilgi kısmında 3.0.31 - 889555 dpi@DELL228 #3 diye bir bilgi var. Buna göre Karnel bulamıyorum. Nasıl root yapabilirim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?![]()
Erisim noktası adlarını elden girin0920 romunda mobil veriye bağlanamıyorum. @ByBlaCk4
Sayfada cm11 paylasıldı onu bulup kurunCyanogenmod custom romun stabil ve sorunsuz olduğunu duyunca cyanogenmod custom romu Ace 2 telefonuma kurmak istedim ama kurulumun adım adım nasıl yapılacağını tam bilemiyorum? cm-7-20130301-NIGHTLY-cooper.zip uygulamasını ve installer programı CMInstaller.msi dosyasını indirip Sd karta attım. Bu iki program kurulum için yeterli mi? Telefonumda halen 4.1.2 JB stock rom sürümü, 3.0.31-1016990 kerneli yüklü.
2.3.6 ve 4.1.2 sürümlerini kendi kendime kurmayı öğrendim. RooLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızama ve sd kartı hafıza kartı olarak göstermeyi de biliyorum.
Cyanogenmod custom romu kullanan ve kurulumunu iyi bilen bir arkadaş, acemi birine yazar gibi adım adım yüklemenin nasıl yapılacağını yazarsa çok memnun olurum. Çünkü bu telefon JB'da çok kasıyor, zaman zaman da kitleniyor.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
1. Ayarlar depolama bölümünden usb bilgisayar bağlantısına gir ordan mtp yi sec( istersen usb mass storageyi de secebilirsin flash bellek gibi baglamak istersen) sorun cozulur.cm-11-20140807-UNOFFICIAL-codina.zip ile gapps-kk-20140105-signed.zip dosyalarından Cyanogenmod custom romun Kitkat 4.4.4 sürümünü telefona kurdum. Telefon yağ kibi kayıyor. Hiçbir kitlenme, takılma yok. Menülerin şekilleri de hoşuma gitti. Fakat birkaç sorun var.
1-Telefonu usb kablosu ile laptopa bağladığımda şarj oluyor, fakat telefona bağlanamıyorum. "USB aygıtı tanınmadı" hata mesajı alıyorum. Laptopta "Samsung USB Driver for Mobile Phones" kurulu. 4.1.2 JB yüklü iken sorun yoktu.
2-Sık sık "Maalesef Google Play hizmetleri durdu" hatası alıyorum. Telefonu kapatıp açtığımda da bu mesaj geliyor.
Bu hataları gidermek için romu yeniden mi yükleyeyim?
Temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim bastanByBlaCk4
Valla hızır gibi yetiştin. Usb bilgisayar bağlantısına girdiğimde Mtp seçili idi. Kaldırıp tekrar işaretlediğimde telefon hemen laptopa bağlandı. Farklı bir Gapps yükleyeceğim. Üstüne mi Gapps yükleyeyim? Yoksa mevcut gapps'ı kaldırmam mı gerekecek?
Ace 2 otg desteklemiyor bende cok ugrastım ne denediysem olmadıAnlamadığım farklı bir konu var. Bu telefonlar OTG kabloya takılı Flash diski görüyor mu? Elimde 16GB'lık Sony flash disk var. Ne yaptıysam telefon görmedi. Var mı bunun basit bir çözümü? Yoksa bu telefonun yazılımı OTG bağlantıyı tanımıyor mu?
Aynen kardeşimHalbuki destekleseydi çok işime yarayacaktı. Şansımıza küselim.
Yükle büyük ihtimal biryerde hata yaptın yada gapps sıkıntılıTemizlikten sonra sırasıyla romu, kerneli ve gapps'ı kurdum. Açılış uzun sürer diye yazdığı için belkide 60 dakika bekledim. Akşam bıraktım sabah baktım. Ekranda hala "Cyanogenmod" yazısı dönüp durdu. Bir hata yaptım ama nerede bilemiyorum. Üstüne tekrar farklı bir rom kurdum ama değişen birşey olmadı. Factory reset yaptım olmadı. Odinle "I8160XXMH1_I8160OJVMH1_HOME.tar" romunu kurup 4.1.2 JB'e geri dönüp cynogemod romu tekrar mı yükleyeyim?