Çuvallamayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mavizeybek

mavizeybek

Üye
    Konu Sahibi
Çuvallamayın
Bir Istanbul beyefendisi olan Münâsip Bey hayatı boyunca tüm biriktirdiklerini asma bir kilitle üstünden kilitlediği bir kasada saklardı. Bir gün Şam'daki tüccâr kardeşinin çok acil paraya ihtiyacı olduğunu öğrenince kasasını kardeşine göndermeyi münâsip gördü Münâsip Bey... Yalnız kendisi yolda çalınabilir veya kaybolabilir korkusu ile hiç kopyası olmayan kasanın kilidini yollamayı göze alamıyordu. Bunun üzerine bilumum ilm-i Fenne vâkıf; yüksek bir muhâkeme kâbiliyetine sahip tüccar kardeşi:
"- Hiç mühim değil kâdirşinas ağabeyciğim. Zat-ı âlleriniz üzülmeyin efendim. Şu kıtmir biraderzâdeniz müşkülâtımızı halletti bile efendim..." dedi ve abisine bir çözüm önerdi... Acaba neydi tüccârın kardeşin önerisi?
-------------
Alıntıdır

slayer

Üye
Tüccar kardeş kasayı kilitleyip kendisine yollamasını istedi abisinden. Kasa eline geçtiğinde ise asma kilidin yanına bir kilit de kendisi takıp kasayı tekrar abisine gönderecekti. Abisi elindeki anahtarla kendi taktığı kilidi açtıktan sonra kasayı yine tüccar kardeşe yolladığında artık tüccar elindeki anahtarla kilidini açıp paralara ulaşabilecekti. Böylece hiç bir anahtarın da yolda taşınmasına gerek kalmayacaktı.

çoook kötüyüm... :ehe: :ehe:
seni seviyorum google.. :P

iceboy

iceboy

Üye
lol. Arastirmaci gazetecei slayer cvbi bulmus.

Akillica bir yontemmis ama...

mavizeybek

mavizeybek

Üye
    Konu Sahibi
walla helal olsun ama arkadaşlar keşke biraz uğraşsalardı :ah:

bunu google da bulmayı nasıl becerdin doğrusu merak ettim

cllgr

cllgr

Üye
slayer kardeş olayı çözmüş kendini yoracagına googleden yararlanmış ama bunu düşünmekde bir beceri.yalnız ordan nasıl bulmuş bende anlamadım.

mavizeybek

mavizeybek

Üye
    Konu Sahibi
benimde merak ettiğim o ya :wacko:

slayer

Üye
yazının tamamını kopyalayın google'da arat deyin (firefoX) ... bu kadar basit :DD

cllgr

cllgr

Üye
Originally posted by slayer@Oct 14 2005, 12:07 AM
yazının tamamını kopyalayın google'da arat deyin (firefoX) ... bu kadar basit :DD
[post=190585]Quoted post[/post]​
sagol slayer kardeş oh be rahatladık şimdi.bundan sonra böyle cözeriz bilmediklerimizi google sagolsun.

sebofb090

sebofb090

Üye
google ha vay çakal seni :D

mavizeybek

mavizeybek

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by cllgr+Oct 14 2005, 01:16 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(cllgr &#064; Oct 14 2005, 01:16 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-slayer@Oct 14 2005, 12:07 AM
yazının tamamını kopyalayın google&#39;da arat deyin (firefoX) ... bu kadar basit :DD
[post=190585]Quoted post[/post]​
sagol slayer kardeş oh be rahatladık şimdi.bundan sonra böyle cözeriz bilmediklerimizi google sagolsun.
[post=190658]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]

o her zaman iişe yaramaz galiba bu seferlik şansı yaver gitti :shiny:

slayer

Üye
:ehe: onlarıda bulurum.... kızdırmayın beni. :lol2:

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Originally posted by slayer@Oct 13 2005, 11:52 PM
Tüccar kardeş kasayı kilitleyip kendisine yollamasını istedi abisinden. Kasa eline geçtiğinde ise asma kilidin yanına bir kilit de kendisi takıp kasayı tekrar abisine gönderecekti. Abisi elindeki anahtarla kendi taktığı kilidi açtıktan sonra kasayı yine tüccar kardeşe yolladığında artık tüccar elindeki anahtarla kilidini açıp paralara ulaşabilecekti. Böylece hiç bir anahtarın da yolda taşınmasına gerek kalmayacaktı.

çoook kötüyüm... :ehe: :ehe:
seni seviyorum google.. :P
[post=190560]Quoted post[/post]​
az deilsin haaa :ehe:

kingenes

kingenes

Üye
WAy beah slayersen neymişin öle.. :wacko: :wacko: :wacko:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...