Custom Rom'lar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
    Konu Sahibi
Custom Rom'lar
Arkadaşlar Xperia Arc S için hangi custom romları tavsiye edersiniz? Telefonun hiç bir özelliğini devre dışı bırakmamalı.
Bir de custom rom yüklemek garanti dışı bırakır mı?

007aliinan

Üye
dostum rom yüklenen için telefonu root etmen gerek oda garanti dışı ama değer garanti diye telefonun ne kadar özelliğini kullanamıyorsunuz

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
    Konu Sahibi
dostum rom yüklenen için telefonu root etmen gerek oda garanti dışı ama değer garanti diye telefonun ne kadar özelliğini kullanamıyorsunuz

Örneğin neyi kullanamıyoruz?
Bir de servise götürmeden önce orjinal rom yüklediğimizde teknik servis bu cihaza daha önce rom/root işlemleri yapıldığını anlar mı?

Xelord

Xelord

Üye
Örneğin neyi kullanamıyoruz?
Bir de servise götürmeden önce orjinal rom yüklediğimizde teknik servis bu cihaza daha önce rom/root işlemleri yapıldığını anlar mı?

Gıcık olduğun bir uygulama var mesela telefona gömmüşler zaten azcık rami var bu 2011xperiaların hafıza desen sıkıntı. Silsen silemiyorsun. Rootlarsın >>Titanium Backup>> İstediğini sil.
OC yaparsın>>> Ray'i 1.2ghzde kullanıyoruz :)
Custom romlarda daha iyi oluyor ya daha hızlı oluyor. Tabi romuna göre de değişir. Bir de tipi değişiyor çok iyi oluyor tipi :)
Neyse mesela Jelly Bean. Güncelleme verdi mi sony? Vermedi. Verecek mi? Vermeyecek. Yükle cm10u.

Ben xdadan UltimateXperiaHD romunu kurdum. Memnunum. Denersin ya çeşit çeşit rom var. CM9 yükledim ben önce beğenmedim. Bu dediğim romu kurdum. CM10u denemedim.

-------

Servis onu anlar mı onu bilmiyorum, çok da merak ettiğim bir şeydir. Eğer anlamıyorsa o zaman garantin gidiyor diye bir şey yok. Bootloaderı kapatır pc. comp güncellersin ilk günkü gibi olur :)
Ama heralde anlıyorlardır? Yoksa garanti gidiyor diye bir şey olmazdı.

- - - Eklendi - - -

Bir de rootladın mesela telefona direk uygulamayı gömebilirsin. Mesela: Xperia S deki notlar programını, Arc S'e kurabilirsin. Yukardaki bildirim çubuğunu daha işlevsel kullanabilirsin ya da Xperia S'in yazı tipini Arc S'inde kullanabilirsin.

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
    Konu Sahibi
Aslında tek isteğim bildirim çubuğunu daha işlevsel yapmak, var mıdır garanti dışı bırakmadan yapmanın bir yol? :)

Xelord

Xelord

Üye
Unroot hakkında da pek bilgim yok ama, o şekilde tekrar garanti kapsamına girmez mi?

Bilmiyorum tekrar garanti kapsamına girer mi, serviste anlarlar mı anlamazlar mı... :/

- - - Eklendi - - -

Böyle bir şey buldum en altta şu yazıyor:

Yanlış bilinenler:
“Root garanti bozar ama un-root yapınca hiçbir şey olmaz”
Böyle saçma bir olay olamaz arkadaşlar. Neredeyse hergün gördüğüm hatalı yaklaşımlardan biridir bu. Bu cümle; Birinin kafasına sıkıp daha sonra kurşunu çıkartarak ölmüş adama bir şey yapmadığını iddia etmek gibidir. Benzetme biraz saçma oldu biliyorum ama anlatmak istediğim şey böyle saçmalık olmaz

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
    Konu Sahibi
Notfication Toogle ile işimi az da olsa hallettim, şimdilik rom hevesim geçti sayılır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt