Custom Rom Yapmak

Sponsorlu Bağlantılar

emosis

Üye
    Konu Sahibi
Custom Rom Yapmak
Arkadaşlar ROM konusunda bilmediğimiz çok şey olduğu ortada.Herkes kendi telefonuna uygun rom aramakta bulanlar yüklemeyi sormakta. Yükleyenler başka rom veya custom rom arayışlarına girmekte bu konuyu da geçenler kendileri kendilerine uygun ROM'u nasıl yapabileceği konusunda arayışlara girmekte.

Bunların birisi de benim.

Sizlerden istediğim; varsa bu konuda bilgili olan birisi ROM'ların nasıl editlenebileceğini resimli veya resimsiz sadece Telefonuna ROM yükleyebilecek bir kişinin anlayabileceği dilden anlatmanız..

Editlemekten kastım örneğin ben Go Launcher - Root Explorer - Advanced Task Killer vb. bazı programların telefonumun kendinde olmasını istiyorum.
Bu şekilde editlemeyi biri anlatabilirse hem forumdaki diğer kişiler de Custom ROM lar yapmaya ve burda paylaşmaya başlarsa hem forum için hem de kullanıcılar için çok faydalı olacaktır.

Şimdiden yardımcı olacak olan herkese teşşekkürler...

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Bu konuda bir çalışmam olacak ama araştırmalar yapıyorum şuanda çünü her telefonun romları aynı şekilde değil..

mancukya

Üye
7zip ile custom rom acip system app icinde bazi dosyalari silip istedigin apk dosyalarini ekliyebilirsin. Bu durumda o Romu kurarken bazi tellerde imza olmadan yüklemek münkün bazi tellerde ise tekrardan romun imza edilmesi gerekiyor bildigim kadariyla zip signer diye bir program bunu yapabiliyor.

fnldstntn

Üye
Bende bu konuda meraklıyım biraz araştırdımda fakat bana biraz zor geldi kodlama falan istiyor...

emosis

Üye
    Konu Sahibi
Açıkçası aşırı kod bilgisi gerektirdiğini düşünmüyorum HTC'lerde Web sitesi üzerinden bile Custom Rom yapılabiliyor.
Var olan yayınlanmış Firmware Rom lar üzerinde ufak tefek oynama yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa faydalı olabilir ??

emosis

Üye
    Konu Sahibi
Yok mu bir iki deneyimini paylaşacak olan kimse ? :(

emosis

Üye
    Konu Sahibi
Ben olayı çözdüm şu anda yaklaşık 45-50 tane benim için gerekli program kendi romumda mevcut ve telefon hafızasında hiç yer tutmuyorlar ayrıca gereksiz olan telefonun orjinalinde yüklü olan bazı programlarda yok..Bunu yapmak Hiç bir kod bilgisi de gerektirmiyor..Benim gibi Galaxy Y vb. Telefon hafızası 190 mb. olan kişiler için kesinlikle olmazsa olmaz. Şu anda Telefonumda 20 oyun 100 den fazla program kurulu ve telefon hafızasında halen 120 mb boş yer var.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
factoryrs.rfs diye bi dosya var bunu nasıl açarız

karayel90

karayel90

Üye
Ben bugün şu 7zip ve zip signer olayına Vodafone 945 ve Samsung galaxy S te bi bakacağım sizede ona göre bi haber vereyim

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
PriZm

PriZm

Üye
Keşke bu olay Symbianda rofs dosyası yapmak kadar kolay olsa :(

• Beğen
Tepkiler: onwake

thecruel

Üye
Arkadaşım telefonuna ait orjinal rom varsa onu zipten çıkartıp system > apps klasorune git orda telefonun orjinal olan bütün programlarını göreceksın.istemediklerini sil ve kalıcı olarak telefonunda kalmasını istedigin programları o klasore at.daha sonra ise rom un ana dosyalarını seç ve arsive ekle de sonrada sıkıstırma biçimini zip olarak secip tamam de bukadar.daha sonrada normal rom atar gibi telefonuna yapmıs oldugun rom u yükleyebilirsin.

Türkbey___

Türkbey___

Üye
arkadaşlar ace 5830 rom yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

Türkbey___

Türkbey___

Üye
dediğini yaptım tel açılmadı ustam :(

Arkadaşım telefonuna ait orjinal rom varsa onu zipten çıkartıp system > apps klasorune git orda telefonun orjinal olan bütün programlarını göreceksın.istemediklerini sil ve kalıcı olarak telefonunda kalmasını istedigin programları o klasore at.daha sonra ise rom un ana dosyalarını seç ve arsive ekle de sonrada sıkıstırma biçimini zip olarak secip tamam de bukadar.daha sonrada normal rom atar gibi telefonuna yapmıs oldugun rom u yükleyebilirsin.

curtaincall

curtaincall

Üye
img dosyaları nasıl açılır arkadaşlar ? linux teğilde windowsta açmak istiyorum
bu bildiğimiz deamon ,virtual clone vs gibi programlarla açılan img değil

androidin roomlarında olan img dosyası
internette bahsediyorlar ama linux üzerinden oluyormuş. O da çok zor.
varsa kolay yolu bilgilendirebilir misiniz?

alıntı ile cevaplarsanız sevinirim

-efşan

-efşan

Üye
Dsixda Kitchen adlı bir ms-dos'ta çalışan script var. Xda'da bulabilirsiniz.
Orada anlatılır yükleme ve editleme konusundaki gereçler.

• Beğen
Tepkiler: curtaincall
curtaincall

curtaincall

Üye
  • Beğen
Tepkiler: -efşan
navti

navti

Üye
peki bu dsixda nasil kullanilir

splinter123

Üye
Rom hazırlamak için Linux bir işletim sistemi kafi, gerekli kütüphaneler kurulduktan sonra düzenleme ve apk hazırlama sizin hayal gücünüze kalmış ya da Theme Kitchen "google da aratın ilk çıkan site" üzerinden de oradaki seçenekler doğrultusunda Custom Rom yapabilir ayrıca Apk Manager yardımıyla da apk düzenlemeleri yapılabilir

Üst Alt