custom rom sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
    Konu Sahibi
custom rom sorunu
arkadaşlar benim telefonda iki sorun var daha öncede yazdım çok defa denedim herşeyi anlatıldığı gibi ama nedense olmadı stock rom yüklemede sorun yok sürekli yüklüyorum custom romda yükledim iki ay önce blekota note 4 ve s5 romlarını şimdi hiçbir custom rom yüklenmiyor nedir bu beni delirtti birde stock nordic romunda konuşma esnasında hoparlör açılıyor kapatıyorum yine açılıyor acr call rekorder yüklü bunu kaldırıyorum yine aynı daha önceleri bu sorun yoktu neden oldu bu diğer romlarda bu sorun yok ilğilenen dostlara sonsuz teşekkürler

Son düzenleme:

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Söz konusu modelleri kullanmadım ama böyle durumlarda benim kendime soracağım sorular şunlardır:

- Daha önce bu sorunlar yoksa, bu sorunların olmadığı zamanlardan farklı olarak ne/neler yaptım şimdi?

- Temiz bir şekilde stock rom atıp telefonu formatladıktan hemen sonra diğer romlardan birini yine temiz bir şekilde yükleyip format atmayı denedim mi? Eğer denediysem hemen sonrasında başka hiçbir uygulama kurmadan önce yine biriyle görüşme yapmayı ve o sırada hoparlörün açılıp açılmadığını denedim mi?

- Bu sorunlar daha önce yok idiyse, o zamanlar kurduğum romun adı ve sürümü (ki bu çok önemli) şu an bu sorunları bana yaşatan rom sürümüyle bire bir aynı mı?
- Daha önce romu indirdiğim kaynak ile şimdiki aynı mı ve daha önce izlediğim kurulum aşamaları (öncesi, sırası ve sonrası) ile şimdiki bire bir aynı mı?

Sorun eğer donanımsal değil de yazılımsa ise, yukarıdaki sorular referans alınarak cevap aranabilir; çünkü büyük olasılıkla daha önce yapmadığınız (ya da yaptığınız) bir şeyi şimdilerde yapmamışsınızdır (ya da yapmışsınızdır). Bu tür durumlarda en ufak bir değişiklik bile hatalar oluşmasına yol açabilir.
Eğer tüm yollar ve sürümler bire bir aynıysa, eskiyle yeni arasında izlediğiniz yollar ve yaptığınız şeyler arasında hiçbir fark yoksa o zaman ya rom zamanla bozuluyordur ya da sonradan telefona yüklediğiniz bir uygulama (onu kaldırsanız bile) kalıcı sorunlara yol açıyor olabilir. Atıyorum clean master ile tarama ve temizleme de denenebilir ufak bir açıdan.

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
    Konu Sahibi
İlgin çok teşekkürler arkadaşım uzun bir açıklama yapmışsın eline sağlık ilk önce tr stock romunu yükledim sonra stock nordic yükledim sorunsuz şekilde peşinden temiz bir kurulum için hem wipeleri yaptım hemda mega wipe yaparak blekote note 4 yükledim beğenmedim blekote s5 yükledim sorunsuz şekilde sonra yine wipeleri yaparak nordic romunu yükledim bu rom yükleme işlemi alışkanlık haline geldi sürekli rom yüklemeye başladım taki qs romunu indirip yüklemeye başladığımda ortaya çıktı cihaza custom rom yüklenmiyor nedenini bilmiyorum rom sorunlumu diye daha önce yüklediğim blekote romlarınıda denedim aynı hata mega wipe yaptım olmadı olmadı stocklarda sorun yok bu günde omega rom yükledim beğenmedim tekrar türkiye romuna döndüm hoparlör sorununa gelirsek aklım almıyor nasıl bir sorun bu ilk önceler böyle hata vermiyordu nordic romunda geçen gün wipeleri yaptım mega wipe yaptım temiz bir kurulum yaptım arama yaptım yine hoparlör açıldı defalarca tekrar rom degiştirdim valla aklım almıyor niye bu sorunlar bitmedi tekefonu fabrika ayarlarınada dönderdim yine aynı ne yapmalı bıktım

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Sizinle aynı modele sahip telefonda aynı ronlarda bu sorunları yaşayan başkaları da var mi arsstirmak lazım Custom romlar çoğu zaman hatalidir. Ben de kendi telefonuma çok kere farklı romlar yukledim ama hep var sorunlar. O yüzden stockta kaldım. Bence siz de stock rom + root ile yola devsm edin. Tema olarak da hola launcher kullaniyotum mesela. stock launcherden daha hızlı. Belki note serisinde de ise yarar.

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
    Konu Sahibi
Zaten stock rom seviyorum ama qs romu hep yüklemek görmek istemiştim aylarca indirememiştim yani hayalimdi onu görmek nasip olmadı neyse indirme şansım olursa brezilya ve italya stock romunu yükleyeceğim holoyu atrix telefonumda severek kullandım bunda denemedim indirip kuracağım Teşekkürler arkadaşım sağol var ol