Söz konusu modelleri kullanmadım ama böyle durumlarda benim kendime soracağım sorular şunlardır:
- Daha önce bu sorunlar yoksa, bu sorunların olmadığı zamanlardan farklı olarak ne/neler yaptım şimdi?
- Temiz bir şekilde stock rom atıp telefonu formatladıktan hemen sonra diğer romlardan birini yine temiz bir şekilde yükleyip format atmayı denedim mi? Eğer denediysem hemen sonrasında başka hiçbir uygulama kurmadan önce yine biriyle görüşme yapmayı ve o sırada hoparlörün açılıp açılmadığını denedim mi?
- Bu sorunlar daha önce yok idiyse, o zamanlar kurduğum romun adı ve sürümü (ki bu çok önemli) şu an bu sorunları bana yaşatan rom sürümüyle bire bir aynı mı?
- Daha önce romu indirdiğim kaynak ile şimdiki aynı mı ve daha önce izlediğim kurulum aşamaları (öncesi, sırası ve sonrası) ile şimdiki bire bir aynı mı?
Sorun eğer donanımsal değil de yazılımsa ise, yukarıdaki sorular referans alınarak cevap aranabilir; çünkü büyük olasılıkla daha önce yapmadığınız (ya da yaptığınız) bir şeyi şimdilerde yapmamışsınızdır (ya da yapmışsınızdır). Bu tür durumlarda en ufak bir değişiklik bile hatalar oluşmasına yol açabilir.
Eğer tüm yollar ve sürümler bire bir aynıysa, eskiyle yeni arasında izlediğiniz yollar ve yaptığınız şeyler arasında hiçbir fark yoksa o zaman ya rom zamanla bozuluyordur ya da sonradan telefona yüklediğiniz bir uygulama (onu kaldırsanız bile) kalıcı sorunlara yol açıyor olabilir. Atıyorum clean master ile tarama ve temizleme de denenebilir ufak bir açıdan.