CSV rehber sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
CSV rehber sorunu
merhaba
Bugün telefondaki rehberin tamamını PC Suite ile yedeğini aldım. CSV olarak kaydettim.
65kb olarak kaydetti.
sonra içini açarak bir kaç numara daha ekledim ve kaydettim.
kaydederken aşağıdaki hatayı verdi;

neyse kaydediyorum. Ama boyutu bir anda 33kb oldu.

Sonra PC suite ile dosya>al dedim. Alırken de hata veriyor.

bu şekilde almıyor.. aslında biçimde sorun yok ama...esas sorun telefondakileri kayıtları silmem hani yeni numaralar ile karışmasın diye silmiştim şimdi telefon temiz:) eksi kayıtta 300 adet vardı. şimdi 383 kişi ama oda dosyanın içinde alamıyorum....

BAŞKA BİR ŞEY DAHA DENEDİM:
bir kaç numara telefona ekledim sonra dosya>ver dedim csv kaydettim. 20kb oldu
sonra sadece içini açtım ve hiç bir şey yapmadan kaydettim. yine pc suite ten tekrar al dedim aynı hatayı verdi :)
İLGİNÇ....

- - - Eklendi - - -

karışık mı anlattım acep

hakan_710

hakan_710

Üye
anladığım kadarıyla telden yedek aldın sonra yedeğin içine pc den numara ekledin. Ve geri attığında hata verdi. dosyanın uzantısınin aynı olması birşey ifade etmiyo uzantı aynı olsa bile kafana göre ekleme yapamazsın. yedek dosyasının içeriğini bozmuşsun ve geri düzeltme şansın olmadığı için telefona atmaya çalıştığında hata veriyor. bir örnek verirsek .dat uzantıli dosyalar genelde ayarlarin saklandığı dosyalar olsa da bazen video olabiliyorlar. kısacası dosyanın orjinali duruyor ise onu kullan yada bir bardak soğuk şu iç. Sanırım benim ki daha karışık oldu :)

lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
EVET doğru olabilir.
fakat yeni bir csv oluştursam yani sıfırdan onu da almıyor. bana mantıksız geliyor...
yani tek tek yazmak zaman alıcak başka bir şey değil... hemen başlasam iyi olucak sanırım:)

lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
BAŞKA bir yöntemle cebe kartvizit atma bilgisi olan varmı

_ardaa

_ardaa

Üye
Her csv dosyası aynı değildir, excel'e göre cvs dosyaları virgül ile ayrılmış veri dosyalarıdır, ama suite rehber yedeğini excel formatına göre yapmıyor, her ne kadar içeriği okunabilsede yinede excel ile düzenlediğinde orjinal suite formatını kaybetmiş.

Muhtemelen suite csv dosyalarında kişileri ayırmak için özel bir karakter kullanıyor, sen excel ile bunu açıp kaydettiğinde özel karakterler kaybolmuş o yüzden suite tanımıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt