Cpu sıcaklığım 98 derece!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ceza.1905

ceza.1905

Üye
    Konu Sahibi
Cpu sıcaklığım 98 derece!!!
Evet arkadaşlar aşağıdaki resimdede gördüğünüz gibi Everest Ultimate Edition programıyla baktığımda cpu sıcaklığım 98 derece çıktı!

pentium 4 3.0 Ghz işlemciye sahibim

Bunu düşürmek için ne yapabilirim lütfen yardım!!!

merty24

merty24

Üye
kasayı temizle

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Normalde 85 in üstüne çıktığında reset atması gerekir ama seninkinde atmamış...Tavsiyem ; eğer tecrübeniz varsa işlemciyi ve fanı sökün...Fanı soketinden ayırıp ayrıca temizleyin...Macunu yenileyin...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
sucuk at üstüne :ehe dutamadım kendimi :ehe
nedved kardeşimin dediği gibi temizle. Ama sakın fanı yağlama. o hataya ben düştüm belki seninde aklına gelir diye uyarıyorum. sakın yağlama fanı ve kuru şekilde taktığına emin ol.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Evet onu da ayrıca söylemeyi unuttum...Bazıları bu hataya sıkça düşüyor , elinizdeki bulgurdan olmayın sonra...

hubeybks

hubeybks

Üye
Arkadaş normalde 40-50° yi geçmemesi lazım daha önce kasayı açtım mı bilmiyorum ama eğer tecrüben varsa özellikle işlemci fanının arasını güzelce tozlardan temizle ve de fanın dört yağındanda takarken klik sesinin geldiğinden ve iyice oturduğundan emin ol ha bu arada ben kayseriliyim sucuk mangalda daha güzel oluyor:naughty:

Adilx05

Adilx05

Üye
KArdeş Program Yanlış olmasın Normalde 80 igeçince pc kendini kapatır Ama Neyse
İşlemcinin Üzerindeki fanı veya Titanyumu Çıkar Temizle Ve Balkona Koy 1-2 Saat .bekle Bi Daha Bak Olmadı İşlemci Fanını Değiştirecen başka Çare Yok...

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Zaten P4 işlemci ısınmasıyla meşhur ama 98 derece bana fazla abartılı geldi kesinlikle programda bişi vardır.Eğer stabil çalışıyorsa bence herhangi bir sorun yok.Ama genede önlem istiyorsan için rahat etmiyorsa arkadaşların işlemci fanını sök iyice bir temizle daha sonrada termal macun sür(yoksa diş macunuda belli bir süre iş görür:)) P4 olunca sanırım işlemci fanın 448 Pin ver 775 de oldugu gibi
yukarıdakii gibi plastik mandallı soğutuculardan alma bunlar pek sağlıklı değil bana göre

orgeneral2203

orgeneral2203

Üye
Eğer elinizde kompresör gibi güçlü hava üfleyici bulabiliyorsanız onlarla temizleyin. Bu tür hava üfleyicileri gerçekten gözle görülebilir ve iyi sonuçlar verebiliyor. Eğer ısı probleminiz devam ederse, işlemci fanınızı değiştirin.

Bora

Bora

Üye
Aynı işlemci ve anakart bendede var.( Fanın resmindende teyid ettim) Benim işlemci sıcklığım şuanda bilgisayarı ölümüne zorlasam bile 55 dereceyi geçmiyor. Bende bir zamanlar ısınma sorunu yaşamıştım şu adımları uyguladım:

-Kasanın içini açıp fanın arasındaki ve kasanın içindeki tüm tozları elektrik süpürgesiyle temizle
-Fanların çalışır durumda olduğundan emin ol.Fişleri takılı mı? arasına birşey mi sıkışmış acaba... vs. vs.
-Bir bilgisayarcıdan 2-3 TL ya temin edilen kasa içi minik fanlardan alabilirsin.(Gerçekten fayda ediyor) Fanı içeri üfleyecek şekilde takarsan iyi olur.
-Son çare Kasanın yan kapağını çıkartıp kapağın yerine sineklik tel ile kapatabilirsin(Hava almasını sağlar) Tozda girmez.Hemde dekoratif duruyor.

Benim uyguladığım şeyler bunlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ceza.1905

ceza.1905

Üye
    Konu Sahibi
önerilerinizle çok fazla olmasada sıcaklığı düşürmeyi başardım:D
yardım eden arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum...

messi89

Üye
İlk yapman gereken işlemcinin fanını bir güzel temizlemek. Sonra fan ile işlemci yüzeyi arasındaki eski macunu da aynı şekilde temizleyip silmek. Ve ardından 1 veya 2 tl ye temin edebileceğin işlemciler için olan termal macunu işlemcinin orta kısmına bir , iki damla sürmek. Son olarak bilgisayarından işlemcinin çalışma yüzdesine bakarak herhangi bir virüsün işlemcinin çok aşırı kullanılmasına sebep olup olmadığını öğrenmek.

Umarım yardımcı olur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt