cpu fan error.! bi bakrmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
cpu fan error.! bi bakrmısınız ?
bilgisayarımın fanını deyiştirdim. çok ses çıkarıyodu.. yeni bir fan aldım. taktım ama artık şu resimdeki çıkmaya başladı bu nedir ? fan hatası gibi bişey yazıyor ama fan çalışıyor... bide önceden hiç bir tuşa basılmadan pc açılıyordu ama şimdi F1 basarak açmak zorunda kalıyorum..

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Fan yetersiz kalmış...Birşekilde öngörülenin altında çalışıyor yani...Speedfan veya Everest yazılımıyla kontrol edin...Fan devir sayısı düşmüştür...Ayrıca BIOS ayarlarına eğer anlıyorsanız bakın , çünkü işlemciniz zarar görebilir...Eğer anlamıyorsanız en kısa sürede teknik servise danışın...Toz ihtimali de var ancak siz fanın yeni olduğunu söylediğiniz için bunu gözönünde bulundurmadım...Muhakkak teknik servise danışın...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Aldığınız yeni fanı takmadan önce fanın soğutucu bakıt kısmı ile işlemcinin arasına termal macun sürerseniz sorununuz düzelecektir. Ayrıca birde ortağımın dediği gibi 3.parti programlar ile emin olmak için fanın devrine bakınız.

ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
termal macun fanı aldığımda verdiler. sürdüm.. acaba çıkarıp taksam düzelirmi ?

--------------- Ekleme ---------------

ya bunun bir zararı olurmu ? ne yapmalıyım ?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yukarıda yazdıklarımı bizahmet okur musunuz ?...

ntroboss

Üye
aynı sorun bende de oldu aldıgın cpu sogutucusu 3 pinli muhtemelen ankarttada 4 pinli yer var cpu sogutucusu için ayrılan oraya takmamışsın o yüzden bu hatayı alıyorsun.4 pinli yere tak sogutucun 3 pinli olsada fark etmez çalışır bu hatayı vermez

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
1 Fan sistem fanı söketinde takılı ve fan söketi kısmı boşsa bu hatayı alırsınız.
2 Fan 3 telli (kırmızı siyah ve sarı) değilse bu hatayı alırsınız
3 Fanınız sıkışmış olabilir, (Devir yapmaz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt