[ÇÖZÜM]Ultra Dmr Mode 5 S.M.A.R.T Capable But Disabled Hatasının Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
[ÇÖZÜM]Ultra Dmr Mode 5 S.M.A.R.T Capable But Disabled Hatasının Çözümü
Arkadaşlar zannedersem bugünkü başarısız bios updatesi denememden ötürü format da atacaktım o esnada başlıkta belirtilen "Ultra Dmr Mode 5 S.M.A.R.T Capable But Disabled" hatası aldım . İnternette biraz bakındım fakat tam şunun dediği oldu dediğim bir çözüm bulamadım . BIOS'tan S.M.A.R.T aç vs. gibi öneriler gördüm ama biosta bu ayarı bulamadım . En son yabancı bir sitede denk geldiğim birkaç yöntemi birleştirip hallettim . Evet sorun kısmında yeterince kafanızı şişirdiysem çözüme geçeyim.

ÇÖZÜM:[DİKKAT FORMAT İÇERİR:)]
Öncelikle ben hata esnasında biosa giremiyordum .Bilgisayarı kapatıp hard diske takılı olan kabloyu çektim ve bilgisayarı açtım . Açılırken F2(bios açmak için hangi tuşa basmanız gerekiyorsa bende F2) bastım biosa girdim . BIOS ekranındayken hard diskin kablosunu geri taktım.(Kabloyu girişte zorlamadan tek seferde takmaya çalışın yoksa kıvılcım atıp bilgisayar kapanıyor bende oldu ilk denemede . Arıza yaptırabilirsiniz)

Bios ekranındayken kasaya format CD'sini taktım.Şimdi ben format atarken hatayı aldım. Format atmadan bu hatayı alanlar bir sonraki adımı "Hemen Uygulamasın" devamını okuyup işlem yapın

Buraya Dikkat: BIOS'tan "!!DISCARD!!" özellikle ünlem içine aldım discard changes and exite basarak çıkıyoruz. Save changes yaparsak yeniden başlatıyor ve aynı hatayı yine alıyoruz ve başa dönmemiz gerekiyor . Discard ile çıkarsak restart atmadan devam ediyor .Format atma esnasında değil de normal açılışta bu hatayı aldıysanız CD ile başlatmak için save changes and exit yapmanız gerekiyor . Hatayı tekrar alacaksınız . Baştan aynı işlemleri uygulayın ve biosta herhangi birşeyle uğraşmadan discard changes and exit yapıp çıkın .
Daha sonrasında CD ile boot başlayacak. Klasik format düzeniyle ekstra birşey yapmadan format atın . Ben format sırasında da bir hata almadım . Denemek için format bittikten sonra tamamen kapatıp yine açtım sorun düzelmişti .
Ben sorunu böyle çözdüm belki çok aramadığımdan Türkçe kaynaklarda buna benzer bir çözüm göremedim . Karışık da olsa belki birilerine yardımım dokunur diye paylaşayım dedim . Kolay gelsin .
 
  • Beğen
Tepkiler: v30xy ve PALA.
v30xy

v30xy

Üye
:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2526643


Üst Alt