onurerer
Üye
-
Konu Sahibi
-
Merhaba arkadaşlar. nFm_n82 isimli Radyodan ses kaydı yapan bir program var ve dili de Rusça. Prorgamın dil dosyası .mex formatında bunu türkçeleştirmek için Hex editörü kullandım zar zor çevirdim. Ama istediğim gibi olmadı yani bi kelime 5 karakterse türkçesini de 5 karakter yazmak zorunda kaldım. Biraz önce sitede gezerken Symbianist isimli bi arkadaşımız aynı programı çok iyi bi şekilde türkçeye çevirmiş. Türkçe karakterler de görünüyor karakter sayısını da ayarlamış. Ben bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Türkçe karakter nasıl eklerim. Veya 5 harfli olan bir kelimenin karakterlerini nasıl arttırabilirim. Ben değiştirdğimde karakteri fazla yazınca program açılmıyor. Bunları bilen bir arkadaşımız anlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler.. İyi geceler..
Bilmiyordum hocam symbianist paylaştığından öyle sanmışım.bir şeye açıklık getirmek gerekirse o programı sabrierkin abi çevirmişti ve symbiantist de onu alıp üzerinde oynama yapmış işin gerçeği bu
Değiştieceğin kelimeyi işaretledikten sonra ekleyeceğin kelime kaç harf fazla ise o kadar karakter ekleyeceksin. Yoksa senin eklediğin kelime karakter eklemediğin için diğer kelimeleri ve aradaki boşlukları siler.. O nedenle program açılmaz..
bir programın karakter sayısını arttırmak istenirse öncelikle exe mi rsc mi olduğu önemli, exe ise bazı exelerde arttırma yaptık ve oldu hemde Türkçe karakter kullanarak yaptık, eğer rsc ise rscdede arttırma olabilir ama bu hepsi için değil, bazı yapımcılar rsclerede sınırlama yaptırabiliyorlar, ama tabi bu fazla karakter kabul etmeyen rsclerin bir çoğunuda arttırmak yaptık yine Türkçe karakter olarak. internet ortamında hemen hemen herşey mevcut arama yaparak istediğin bir bilgiye ulaşabilirsin..
Öncelikle teşekkürler. Sabah 5'e kadar arama yaptım fakat fazla karakter ekleme ve türkçe karakter ekleme ile ilgili hiç bir anlatıma rastlamadım. Aynı sorunla ilgili başka yerlerde de konu açılmış fakat hepsi cevapsız.
ben buna asla bir anlatım getirmem öncelikle onu söyleyim. bizim öğrendiklerimizin hepsi kendi çabamız ve gayretimizle oldu, bakalım sözde çeviri yapanlar biliyorlar mı ?
bak ışte karakterle hiç uğramadan mobilhex ile halledebilirdin ama sen zor olanı seçtin. Neyse çözmüşsün zaten.
Teşekkürler cevabınız için. Telde mobilhex yüklü fakat ben telde uğraşmayı sevmiyorum ayrıca kodları elle girmek gerekli burda ise bi converter yaptım tam istedğim gibi kodları düzgünce veriyor. Anlayacağınız çözümü buldum ve kendimce kolaylaştırdım.
yani atılırda bu kadar atılmaz ben şu ana kadar hiçbir converter diye birşey görmedim, 4 senedir profesyonel anlamda telefonlar ile ilgilendim
madem böyle yeteneğiniz var özel mesajdada dediğim gibi şirketlere başvurun
Teşekkürler cevabınız için. Telde mobilhex yüklü fakat ben telde uğraşmayı sevmiyorum ayrıca kodları elle girmek gerekli burda ise bi converter yaptım tam istedğim gibi kodları düzgünce veriyor. Anlayacağınız çözümü buldum ve kendimce kolaylaştırdım.
peki fazla karakter olayını nasıl çözdün yani pcde onu merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?