Cözüldü: HTC Desire HD root olamama sorunu (2.3.3 versiyonunda)

Sponsorlu Bağlantılar

Torchbearer

Üye
    Konu Sahibi
Cözüldü: HTC Desire HD root olamama sorunu (2.3.3 versiyonunda)
Öncelikle selamlar,

Sorunuma deginmek gerekirse HTC Desire HD telefonumu gecen haftalarda 2.3.3 'e güncelledim (dogrusu bu güncellemeden dolayi mi bu sorunu yasadigimi bilmiyorum). Telefonumu root etmek istedigim halde hicbir sekilde sonuc alamadim. Verdigim linkteki islemleri sirasiyla yapmama ragmen (hafiza kartina GoldCard, hard format/factory reset islemi de yaptim). Downgrade islemi yaparken su komutu verdigimde
(adb shell /data/local/tmp/psneuter) sizin bahsettiginizden farkli olarak bana failed to set prot <Inappropriate ioctl for device> yazisi geliyor ve sonra adb shell komutu versem de ($ isareti cikiyor sadece) islem yapiyormus gibi görünüp bir sey gerceklestirmiyor.

VISIONary + uygulamasini da kullandigimda siyah ekran geliyor ve öylece kaliyor.

Not: Yukaridaki denedigim islem su linktedir.

Tüm bunlara ek olarak ne VISIONary + ne psneuter ne de GingerBreak hic bir exploit islemiyor. Cesitli sitelerdeki cözüm olarak söylenen islemleri de denememe ragmen yine de bi sonuca varamadim. Bu konuda bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

corpio

Üye
tamamen aynı sorun bendede var yapan yapmis rom yüklemisler sense 3.0 ama olmuyor nedense yapabilenler yardimci olursa seviniriz.

Torchbearer

Üye
    Konu Sahibi
Bu islerin Pir'i olan sitede VISIONary + r14 veya son care olarak GingerBreak programiyla rootlama yapilabiliyor deniyor hatta video olarak bile gösteriliyor ancak bende bir türlü olmuyor. Aralarinda en basiti VISIONary + programi ama onda da donma sorunu var programin bi yeni sürümünü cikaramadilar. GingerBreak programiyla da root tusuna bastiktan sonra SD card'i kaldiriyor. Normalde böyle olmamasi gerekiyor sanirim. SD Card'i görmesi icin telefona reset attigimda bu defa hic root islemi yapmamisim gibi gösteriyor.

Gingerbreak bi kere calisip sonra telefona bir defa reset atip acildiginda programi (GingerBreak) yeniden acip rootlama yapildiginda ve ayni anda SuperUser programi calistirildigi zaman SuperUser izin verme bölümü geliyor. Yalnizca GingerBreak programi icin izin veriyor. Sonrasinda root islemi sonuclanmis mi diye kontrol etmek icin marketten Root Checker programini indirip kontrol edince Tebrikler, Cihaziniz root lu diyor ancak cihaz, BusyBox programini kurdurmuyor. Bir türlü anlamis degilim, bir yerde eksik olan bisey var ama ne... :allalla:

Torchbearer

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuda sikinti yasayanlar icin ayrintili bi sekilde anlatacagim. Herseyden önce SD karta GoldCard islemi yapilmali. Bu islem icin en sagliklisi marketten GoldCard Helper uygulamasini indirmek ve mmc2 degerini bu sayfaya istenilenleri yazarak mailinize gelecek olan goldcard.img dosyasini a gösterip patch yapmak.

Bu islemden sonra asagidaki linklerden downgrade dosyasinin indirmesi ve SD kart a atilmasi gerekiyor.

telefona factory reset/fabrika formati atmaniz gerekiyor, ondan sonra telefon acildiginda Menü > Ayarlar > Uygulamalar > Bilinmeyen Kaynaklar'i
(unknown sources) etkin hale getirin, > Gelistirme > USB Hata Ayiklama'yi (USB Debugging) etkin hale getirin ve Menü > Ayarlar > Güc (Power) veya Uygulamalar icinden Hizli acilis veya hizli baslat (Fast Boot) secenegini deaktif edin. Ve son olarak da baglanti seklini Yalnizca Sarj Et olarak belirlemeniz gerekiyor ( Menü > Ayarlar > PC'ye Baglan > Varsayilan Baglanti Türü). Bundan sonra USB araciligiyla telefonu bilgisayara baglayin (Bilgisayarda HTC Sync programi yüklü olmali, telefonunun driverlari icin).

Komut istemini acin ve buradan asagida vermis oldugum linkteki dosyayi klasör icine cikarin (C: nin icine klasörlü halde atmanizi öneririm). Komut isteminde cd C:\Downgrade yazip enterlayin.

Kod:
adb push misc_version /data/local/tmp 
adb push GingerBreak /data/local/tmp 
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version 
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/GingerBreak 
adb shell
./data/local/tmp/GingerBreak

Eger son komutu verdikten sonra izin alinamazsa su iki komutu yazdiktan sonra yine ./data/local/tmp/GingerBreak komutunu verin.

Kod:
rm /data/local/tmp/boomsh
rm /data/local/tmp/sh

Bundan sonra SuperUser yüklenecek ve sizden izin vermenizi isteyecek ve resimdeki gibi ilerleme kaydedeceksiniz.
# isaretini aldiktan sonra su komutu verin. Son bölümde resimdeki gibi kisacik olmacayacak tabi (resimdeki psneuter exploitini kullandigi ve islemi onunla yaptigi icin öyle görünüyor. Ancak son cümlesi "Patching and backing up partition 17... diye yazmali ve altinda da # isareti cikmali ve bu isareti göremezseniz isleminiz tamamlanmadi ya da eksik olan bir durum var demektir. ve sonra islem tamamdir.

Kod:
cd /data/local/tmp
./misc_version -s 1.31.405.6

Bundan sonra yapmaniz gereken islem telefonu yeniden baslatmak ve Boot bölümünü acmak (Ses düsürme tusuna basili tutulup Power tusuna kisa süreli basarak acabilirsiniz). Telefon acildiginda kendisi islem yapacaktir ve SD karta atmis oldugunuz PD98IMG.zip dosyasini tarayarak kurma islemi yapacaktir. Kurulum islemi bittikten sonra programiyla rahatlikla root edebilirsiniz.

Not : Linkler ve resim alintidir.

cagdask

Üye
merhaba anlatılanları birebir yaptım ancak visionary'i çalıştırdığımda rooting ekranında kalıyor.

Torchbearer

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle telefonunuzun yazilim sürümünü söyleyebilir misiniz?

Bahsettiginiz sorun genelde downgrade yapilmadan önceki sürümde karsilasilan bir durum (2.3.3 sürümünde). Downgrade islemini yaptiktan sonra sorun cikmamasi gerekir.

enginur

Üye
Downgrade link'i kırık.

Üst Alt