22 yaşında yim ben küçükken annem korkutuyordu beni gece sahura uyandigimda annem biz oruc yiyoruz sen kalkma oruç da çocukları yer diyodu korkudan yatağından çıkmıyordum oruç beni yemesin diye![]()
![]()

maşallah. Bende 12 yaşımda tutmuştum
Afiyet olsun
Aynen çok ısrar ederdim ben '' bende kalkacağım bende sizinle yiyeceğim '' çocukluk işte orucu tutturmasalar bile bir kaç gün oruç tutmak için izin koparmak ve o sahur ortamı hoş oluyor hoşumuza gidiyordu![]()
Çok acıktın sanırımben henüz 13 yaşındayım, ama bir sürü anım var .yazsam ansiklopedi ler kadar uzundur D. Neyse bu ramazan başımdan geçen birsey anlatayım. Benim bi muhabbet kusum var. Fıstık. Bilgisayar başındayım her zaman ki gibi. Ama oruç olduğumu unutmuştum. Annem bana normal de arada sırada salatalık verirdi ağzıma eskiden . Geçen kusumu almış eline ağzıma götürdü opeyim die bende salatalık sandım ağzımı açtım. Bi ısıracaktm kuşun gagası ağzıma geldi. hala annem anlatır güler .
- - - Eklendi - - -
8 yaşında başladım oruça
- - - Eklendi - - -
sahura kadar uyumuyorum

Geçen senelerdeki Ramazanlarla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.Hatırladıklarım sabahtan öğleye kadar tutardım.ailemle birlikte kalkıp geceleri yemek yerdim.hiç su yemek diye sızlandığımı hatırlamıyorum.zaten yarın gün tutuyordum 

Sanırım oruç tutmaya geçen sene başladımGeçen senelerdeki Ramazanlarla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.Hatırladıklarım sabahtan öğleye kadar tutardım.ailemle birlikte kalkıp geceleri yemek yerdim.hiç su yemek diye sızlandığımı hatırlamıyorum.zaten yarın gün tutuyordum
aslında o zamanlar iyiki tutmamışım kesin unutup yerdim ben.şimdi bile unutup su içtiğim.lokum yediğim oluyor![]()

4-5 yaşımdan beri oruca ilgim vardı. Abilerim ve ablalarım hep oruç tutardı o zamanlar orucun soyutluğunu kavrayamazdım. Nasıl bişey oruç tutmak dediğimde bana şaka yaparlardı bende merak uyandırırdı ee nasıl uyandırmasın her zaman gece ben uykudayken kalkıyorlar kimisi ağaca bağlıyor orucu kimisi tavuk kümesine hapsediyor, günüm çam ağaçlarında bağlanmış yada tavuk kümesine hapsedilmiş bişeyleri görmek için araştırma yapmakla geçerdi ama dikkatimi çeken kardeşlerim oruç tuttuklarında yani çama oruç denen bişeyler bağladıklarında yemek yememeleriydi. Bende yemek yemezdim onlarla kalkardım hepsi dışarı çıkıp gelirdi ben orucumu tutup bağladım derdi. Ben tutup bağlayacak bişey bulamadığımdan yarım yemek yememe hakkım olurdu eğer tutsaydım tam gün yemek yemeyecektim...