Çocukken Tuttuğunuz Ramazan Orucunuz ve Anılarınız :)))

Sponsorlu Bağlantılar

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
12 yaşına kadar öğlene kadar tuttum adınada tekne orucu derdi babaannem :kop:

• Beğen
Tepkiler: Tuba

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Tabi o ayrı, birinde unutup bişeyler yemiştim tam su içecekken aklıma geldi ;) o gün akşam Zor oldu, hatta oruçlu olduğumu tekrar unutmayı ve su icmeyi cok istemiştim :D

• Beğen
TheCower

TheCower

Üye
Tüh be keşke içseymişsin :)

TheMadness

TheMadness

Üye
14 yaşında tutmaya başladım

TheMadness

TheMadness

Üye
22 yaşında yim ben küçükken annem korkutuyordu beni gece sahura uyandigimda annem biz oruc yiyoruz sen kalkma oruç da çocukları yer diyodu korkudan yatağından çıkmıyordum oruç beni yemesin diye :( :D

Aksam akşam güldürdün :D

Haluk.

Haluk.

Üye
ben henüz 13 yaşındayım, ama bir sürü anım var .yazsam ansiklopedi ler kadar uzundur D. Neyse bu ramazan başımdan geçen birsey anlatayım. Benim bi muhabbet kusum var. Fıstık. Bilgisayar başındayım her zaman ki gibi. Ama oruç olduğumu unutmuştum. Annem bana normal de arada sırada salatalık verirdi ağzıma eskiden . Geçen kusumu almış eline ağzıma götürdü opeyim die bende salatalık sandım ağzımı açtım. Bi ısıracaktm kuşun gagası ağzıma geldi. hala annem anlatır güler . :D

- - - Eklendi - - -

maşallah. Bende 12 yaşımda tutmuştum

8 yaşında başladım oruça

- - - Eklendi - - -

Afiyet olsun :)

Aynen çok ısrar ederdim ben '' bende kalkacağım bende sizinle yiyeceğim '' çocukluk işte orucu tutturmasalar bile bir kaç gün oruç tutmak için izin koparmak ve o sahur ortamı hoş oluyor hoşumuza gidiyordu :)

sahura kadar uyumuyorum

• Beğen
El-CD

El-CD

Üye
Ben 8 ya da 9 yaşındayken başlamıştım tutmaya :) o zamanlar kışa denk gelsiği için tutması çok kolay oluyordu. Öğlenci olduğumdan okuldan çıkınca ezan okunmuş oluyordu bende yanımdaki çubuk kraker ile orucumu açıyordum. Ah nerde o eski ramazanlar..

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
ben henüz 13 yaşındayım, ama bir sürü anım var .yazsam ansiklopedi ler kadar uzundur D. Neyse bu ramazan başımdan geçen birsey anlatayım. Benim bi muhabbet kusum var. Fıstık. Bilgisayar başındayım her zaman ki gibi. Ama oruç olduğumu unutmuştum. Annem bana normal de arada sırada salatalık verirdi ağzıma eskiden . Geçen kusumu almış eline ağzıma götürdü opeyim die bende salatalık sandım ağzımı açtım. Bi ısıracaktm kuşun gagası ağzıma geldi. hala annem anlatır güler . :D
- - - Eklendi - - -
8 yaşında başladım oruça
- - - Eklendi - - -
sahura kadar uyumuyorum
Çok acıktın sanırım :D
bu arada profilinde yaş 40 yazıyor :D
13 yaşında hele ki yaz mevsiminde uyumadan bekleyebilirsin tabi sahura kadar :)

tempestshine

tempestshine

Üye
Sanırım oruç tutmaya geçen sene başladım :D Geçen senelerdeki Ramazanlarla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.Hatırladıklarım sabahtan öğleye kadar tutardım.ailemle birlikte kalkıp geceleri yemek yerdim.hiç su yemek diye sızlandığımı hatırlamıyorum.zaten yarın gün tutuyordum :D
aslında o zamanlar iyiki tutmamışım kesin unutup yerdim ben.şimdi bile unutup su içtiğim.lokum yediğim oluyor :D

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım oruç tutmaya geçen sene başladım :D Geçen senelerdeki Ramazanlarla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.Hatırladıklarım sabahtan öğleye kadar tutardım.ailemle birlikte kalkıp geceleri yemek yerdim.hiç su yemek diye sızlandığımı hatırlamıyorum.zaten yarın gün tutuyordum :D
aslında o zamanlar iyiki tutmamışım kesin unutup yerdim ben.şimdi bile unutup su içtiğim.lokum yediğim oluyor :D

Zaten en güzel yanıda o unuttuğun an hatıra olarak kalıyor yıllar geçse bile o anı hatırlıyorsun :D

Havvali

Havvali

Üye
4-5 yaşımdan beri oruca ilgim vardı. Abilerim ve ablalarım hep oruç tutardı o zamanlar orucun soyutluğunu kavrayamazdım. Nasıl bişey oruç tutmak dediğimde bana şaka yaparlardı bende merak uyandırırdı ee nasıl uyandırmasın her zaman gece ben uykudayken kalkıyorlar kimisi ağaca bağlıyor orucu kimisi tavuk kümesine hapsediyor, günüm çam ağaçlarında bağlanmış yada tavuk kümesine hapsedilmiş bişeyleri görmek için araştırma yapmakla geçerdi ama dikkatimi çeken kardeşlerim oruç tuttuklarında yani çama oruç denen bişeyler bağladıklarında yemek yememeleriydi. Bende yemek yemezdim onlarla kalkardım hepsi dışarı çıkıp gelirdi ben orucumu tutup bağladım derdi. Ben tutup bağlayacak bişey bulamadığımdan yarım gün yemek yememe hakkım olurdu eğer tutsaydım tam gün yemek yemeyecektim...

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
4-5 yaşımdan beri oruca ilgim vardı. Abilerim ve ablalarım hep oruç tutardı o zamanlar orucun soyutluğunu kavrayamazdım. Nasıl bişey oruç tutmak dediğimde bana şaka yaparlardı bende merak uyandırırdı ee nasıl uyandırmasın her zaman gece ben uykudayken kalkıyorlar kimisi ağaca bağlıyor orucu kimisi tavuk kümesine hapsediyor, günüm çam ağaçlarında bağlanmış yada tavuk kümesine hapsedilmiş bişeyleri görmek için araştırma yapmakla geçerdi ama dikkatimi çeken kardeşlerim oruç tuttuklarında yani çama oruç denen bişeyler bağladıklarında yemek yememeleriydi. Bende yemek yemezdim onlarla kalkardım hepsi dışarı çıkıp gelirdi ben orucumu tutup bağladım derdi. Ben tutup bağlayacak bişey bulamadığımdan yarım yemek yememe hakkım olurdu eğer tutsaydım tam gün yemek yemeyecektim...

Buda güzeldi :)

seydo

Üye
12 yaşında başladım 4 de iftar oluyordu o yüzden hiç zorlanmıyordum

• Beğen
mucahitherken

mucahitherken

Üye
Bende küçükken mukabeleden tam çıkarken su sebilinden su içecektim hoca hatırlatmıştı.Bir kere şeker yemiştim unutarak.Bir kere de pide yemiştim:)

HAM ZA

HAM ZA

Üye
bazen bilinçsiz şekilde su içerdim :D ne günlerdi şimdi ramazanın tadı da yok :(

mucahitherken

mucahitherken

Üye
Herşey de küçüklük daha güzel oluyor kardeşim

Üst Alt