Coca Cola Gerçekten İsrail Malı mı?İspat edebilen buyursun...

Sponsorlu Bağlantılar

C01aY

C01aY

Üye
    Konu Sahibi
Coca Cola Gerçekten İsrail Malı mı?İspat edebilen buyursun...
Coca Cola Gerçekten İsrail Malı mı?İspat edebilen buyursun
 


sublieutenant

sublieutenant

Üye
nereli yaa şu cocacola ile nescafe... harbi bilen var mı??
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Coca Cola Amerika, Nescafe İsviçre kökenli diye biliyorum.
 
C01aY

C01aY

Üye
    Konu Sahibi
Coca Cola Safsatası
Yazan: E. Ali
22 Kasım 2007 — Kategori: Din ve Ahlâk
Herkese mail gönderiyorlar iddia ediyorlar ki güya “Coca Cola” yazısının aynadan görünümü Arapça yazı oluyormuş ve manası “Muhammed Yok .. Mekke yok” imiş. Bu mailler internette elden ele dolaşıyor. Geçen yıl bunu yazacaktım tamamen unutmuşum. Şimdi bir yerde gördüm. Ferhat blogcu merak etmiş sormuş, bilen varsa yorum yazsın demiş. Oraya yazdığım yorum:

Ben Arapça harfleri çok iyi bilirim. Arapça dilbilgisini biraz bilirim. Bu iddia yanlış.

Diyelim ki onların iddia ettiği gibi ters yazıda en sağdaki harf Arapçadaki “lâm” harfi olsun. Ama sonrasında bir de “elif” harfi olması gerekiyordu ki heceyi uzatsın, “Lâ” diye olumsuzluk belirten ön ek olmuş olsun. Elif yok. Dolayısıyla o yazıdan “yoktur” değil, “vardır” anlamı çıkar.
Hatta Arapçaya iyi vakıf bir hoca efendi şunu demişti:
“Lâ ilahe illallah” derken dikkat edin. “Lâ” hecesini uzatarak söyleyin. Heceyi uzatmazsanız söylediğiniz şeyin Türkçesi “Allahtan başka ilah vardır” anlamına gelir ki bu bir küfür sözüdür. Heceyi uzatırsanız “Allahtan başka ilah yoktur” anlamına gelir; gereken anlam budur. Böyle söylenmelidir.
İşte orada bir elif harfi gerekiyordu ki heceyi uzatma etkisi yapsın, cümleyi olumsuz cümle yapsın. Ama orada elif yok.

Son olarak dindar arkadaşlara bir çağrı yapayım: Sizden görünen kişilerin her söylediğine inanmayın. Bir bilene sorun. Ondan sonra tepki mi göstereceksiniz Cihad mı yapacaksınız dosdoğru şekilde yapın. Yalan haberlerle kışkırtılmayın. Bugün böyle bir safsataya körü körüne inanan yarın başka bir safsata için binlerce insanın hayatına malolacak büyük hatalara girebilir. Irak’ta Afganistan’da neler oluyor görüyoruz. İslamda var mıdır intihar bombacısı olup insanların canlarına kasdetmek? Kimden fetva alıyorlar bunun için? Biz de onlar kadar bilinçsizce hareket etmeye başladık. Gözümüzü açalım. Bu tür mailleri aldığınız anda yok edin.
Kaynak:
 
teomaxi

teomaxi

Üye
tamamen haklısın CO1aY
 
__Midas__

__Midas__

Üye
''aldatıcılar sizi Allah ile aldatmasın'' Fatır suresi 5. ayet
artık günümüzde insanların dini inançları ile çok kolay oynanır hale geldi, bizde çok kolay gaza gelir olduk, bunları yapanlarda belki bizi oyuna çemek isteyenlerin bir çabasıdır, yok coca cola yok diğer markalar, böyle büyük şirketlerin bu tür insanlık dışı olaylara alet olacaklarına ihtimal vermiyorum,
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bunu bilerek yapıyorlar tüm bilinen markalar İsrail malı olarak adlandırılıyor.
 
corchy

corchy

Üye
coca cola israel malı neden? çünkü seri no sunun başında 869 yok 896 türk malı demek ülker vs vs hep arkasında 869 ama coca cola sensun vb ürünlerin arkasında 869 yazısı yok neden bu
 
FerreT

FerreT

Üye



Coca Cola israil malı değil..Amerika malı.Fakat Coca colanın gelirlerinin büyük kısmı İsrail donanmasına bağışlandığı için,Bu ve buna benzer gıda malzemeleri boykot ediliyor..1940`lı yıllarda Amerika`da Coca Cola`ya destek veren, onu milli içecek yapan Amerikan Orduları Komutanı Eisenhower olmuştur. Kuzey Afrika`ya savaş ilan edildiğinde bu ünlü komutan `Ben askerimin Coca Cola içmesini ve hamburger yemesini istiyorum` demiş




Coca Cola'ya Gazze tepkisi
2 bin 600'den fazla lokanta, İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek için Coca Cola başta olmak üzere çok sayıda ürünü menülerden çıkardı.

Amerikan yönetimi, 600'den fazla Filistinlinin öldüğü Gazze saldırılarının ardından birçok Müslüman ülkesinin hedefi haline geldi.

Malezya'daki Müslüman Tüketiciler Derneği Genel Sekreteri Ma'mor Osman, boykotun Cuma namazından sonra başlayacağını, Coca-Cola'ya ek olarak Starbucks, Colgate, McDonalds ve Maybelline gibi 100 kadar ürün dalını daha kapsayacağını aktardı.

Birçok ülkede gösteriler düzenlense de tepki göstermenin en iyi yolunun Amerikan ve İsrail ekonomilerini zayıflatacak faaliyetler olduğunu anlatan Malezyalı yetkili, "Barışı seven ve savaş karşıtı olan herkesin boykotumuza katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İsrail'le diplomatik ilişkisi bulunmayan Malezya hükümeti, saldırılara müsamaha edilmemesi gerektiğini açıklamıştı. CİHAN Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: jejep
eren6523

eren6523

Üye
evet ya çoğu malı israil malı olarak gösteriyorlar.abarttılar bence
 
JrSparrow

JrSparrow

Üye
amerika malı olsa bile amerikadan israile dolaylı olarak gidiyor
 

_KadirşinaS_

Üye



Coca Cola israil malı değil..Amerika malı.Fakat Coca colanın gelirlerinin büyük kısmı İsrail donanmasına bağışlandığı için,Bu ve buna benzer gıda malzemeleri boykot ediliyor..1940`lı yıllarda Amerika`da Coca Cola`ya destek veren, onu milli içecek yapan Amerikan Orduları Komutanı Eisenhower olmuştur. Kuzey Afrika`ya savaş ilan edildiğinde bu ünlü komutan `Ben askerimin Coca Cola içmesini ve hamburger yemesini istiyorum` demiş​



Sonunda düzgün bir açıklama gördüm bu konularda. Benim düşüncelerime de tercüman olmuşsun.İsrail malı falan değil Coca Cola, ABD malı fakat açık açık İsrail'e destek veriyor.
Tabi yardım ve yataklık eden de suçu işleyen kadar suçludur, o başka.:@
 
hasisa

hasisa

Üye
peki amerikayı kim yönetiyor sizce ?
 
İmparatore

İmparatore

Üye
cocacola tabiki Amerikanin
 
Kaptan

Kaptan

Üye
bhenCe deiL israiL maLı filan ama büyükLerim Daha ii biLir :)
 
qurbuz

qurbuz

Üye
ferret imzan çok bilgilendirici
 
sun_light

sun_light

Üye
coca cola tabi ki amerikan firması ama bi vikipedi linki veriyim yine de
israil ordusuna destek olduğuyla ilgili bir ciddi bir bilgi bulamıyorum ben hep forumlarda donuyo.. bununla ilgili bilgisi olan var mı?
 
iremm

iremm

Üye
Zaten İsrail malı değil :) Amerikanın ürünü..Amerika bundan elde ettiği gelrin önemli bir kısmını İsrail ordusuna bağış yapıyor..İsrail ordusununda şuanda ne kepazelikler yaptığını görüyoruz dolayısıyla bu konuda daha duyarlı olmamız gerekir...
 
ahenk

ahenk

Üye
arkadaşlar amerikan malı demekle sahibleri amerikalımı onu araştırmak lazim????
kar gelirinin %45 gibi bi rakamını israil ordusuna bağişladıği söyleniyor
israilliler genenelde /AMERİKAN /FRANSIZ firmalarıyla ortak çalişiyo
ingiliz ve almanlar onlarla ortak olmuyor
not :şahsi görüşüm bu yönde
 

Benzer Konular



Üst Alt