Cizre'de 2 terörist yakalandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cizre'de 2 terörist yakalandı


Cizre ilçesindeki, 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı saldırının da aralarında bulunduğu 12 eylemi gerçekleştiren yabancı uyruklu 2 terörist tutuklandı.
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren üyelerine lojistik destek, silah, mühimmat sağlayan ve örgüte yeni katılanların kırsala geçişlerine yardımcı olan kişilere yönelik olarak teknik ve fiziki takip yapıldığı belirtildi.

Bu çalışmalar sırasında, 2 terör örgütü mensubunun İdil ilçesi Dirsekli köyündeki bir eve saklandığı bilgisinin alındığı kaydedilen açıklamada, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ev çevresinde güvenlik tedbirleri alındıktan sonra teröristlerin teslim olmaları için çağrıda bulunulduğu kaydedildi.

Ancak örgüt mensuplarınca güvenlik kuvvetlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, buna rağmen görevlilerin silahla karşılık vermediği ve örgüt mensuplarına defalarca teslim olmaları hususunda çağrıda bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Güvenlik güçlerinin saatlerce ve sabırla gerçekleştirilen ikna çabaları sonuç vermiş ve biri Irak, diğeri Suriye uyruklu 2 bölücü terör örgütü mensubu, silah ve mühimmatlarla teslim olmuşlardır.
Teröristlerin saklandıkları evde ve gösterdikleri mağarada 1 kalaşnikof, 1 MP-9 marka uzun namlulu silah, 1 tabanca, 2 Rus yapımı savunma tipi parça tesirli el bombası, 4 elektrik kapsüllü yaklaşık 6,5 metre infilaklı fitil, 3 RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 roket sevk fişeği, 7 elektrikli kapsül, 4 el bombası fünyesi ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan örgüt mensuplarının yapılan sorguları neticesinde değişik tarihlerde Şırnak il ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütünce gerçekleştirilen, aralarında Cizre'de açılan ateş sonucu polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı olayın da bulunduğu 12 silahlı ve bombalı eylem aydınlatılmıştır. Yakalanan örgüt mensupları çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.''
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt