Çivan Perçemi Nedir ? - Çivan Perçemi Nerede Yetişir ? - Çivan Perçemi' nin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Çivan Perçemi Nedir ? - Çivan Perçemi Nerede Yetişir ? - Çivan Perçemi' nin Faydaları
civan perçemi, civan perçemi nedir, civan perçemi nerede yetişir, civan perçeminin faydaları, civan perçeminin özellikleri, civan perçemi neye iyi gelir

Kandil Çiçeği ve Binbiryaprakotu olarakta bilinen Civan Perçemi, Türkiye' de yetişir. Çiçeklidir. Yaprakları tüylüdür. Çok yıllık otsu bir bitkidir. Yol kenearlarında ve tarlalarda kendiliğnden kümeler halinde yetişir. Hoş kokuludur ve güneşli havalarda etrafına hoş kukular yayar. Civan perçeminin kırk türü bulunmaktır. İçerisinde; Fosfat, organik asidler, achillein ve potasyum tuzları bulunmaktadır. Civan perçemini hamilelerin kullanmaması gerekir. Bazı kişilerde yan etki olarak alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bilinan özellikleri;Tonik ve kabız yapcı, yumurtalık ve rahim ağrılarını dindirici, iştah açıcı, idrar söktürücü, safra artırıcı, ergenlik ve menepoz dönemlerinde sakinleştirici, adet düzenleyici, kan temizleyici ve dolaşımını düzenleyici, bağırsak kurtlarını düşürücü ve haricen kullanımda yara iyileştiricidir. Faydaları;

Çayının Faydaları

- Mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa, soğuk algınlığına, öksürüğe iyi gelir.
- Basur memelerine haşlanıp suyu kaşık kaşık içilirse faydası görülür.
- Bayanların sancılı ve depresif gecen regl dönemlerinde,regl gecikmelerine, menopoz öncesi ve sonrası çekilen rahatsızlıklarda çok etkilidir.
- Sinirleri kuvvetlendirir.
- Boğmaca, kızamık, çocukların kemik rahatsızlıklarında çok faydalıdır.
- Ateşi düşürür, iştahı açar.

Banyosunun Faydaları

Kadınların üreme organları için de pek çok faydası vardır. Rahim kanseri, çeşitli rahim rahatsızlıkları, yumurtalık iltihaplarında içilen civanperçemi çayları çok yararlıdır. Miyomlar ve beyaz akıntılar için, yarım banyolar tavsiye edilebilir.

Tazesinin Faydaları

- Taze civan perçeminin sıkılmasından elde edilen suyu nefes yollarını temizler, kan dolaşımını ve kalp atışlarını düzene sokar.
- Bu ottan yapılan merhem yaraların, çıbanların tedavisinde kullanılır.

Güzellik İçin; Yüzdeki çöküntülere çöküntülere suyu sürülürse düzelir.Bunun İçin ; bir çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı konur, 20 dak demlenip pamuktan süzülür, akşamları temizlenmiş yüze pamukla sürülür. Kuruyunca tekrar sürülüp yatılır.Zamanla cilt düzelir.

Çay Hazırlama; Kurutulmuş civan perçemi bir litre suya 20 gr konup 15 dakika demlendikten sonra süzülür.

Banyo İçin; 100 gr civanperçeminin yaprak ve çiçekleri tam olarak geceden soğuk suyun içine konur. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtılıp, banyo suyuna ilave edilerek kullanılır. Yalnız banyo sırasında böbrek bölgesi suyun dışında kalmalıdır. 15 k. suda kalınır banyo sonrası kurulanmadan havluya sarınarak bir saat kadar dinlenilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA. ve MAERKEK


teknodmr

teknodmr

Üye

Civanperçemi toplum tarafından farklı isimler ile bilinmektedir. Binbir yaprak otu, barsama otu, akbaşlı ve kandilli çiçeği gibi yörelere bağlı olarak farklı isimler almıştır. Boyu 10-100 cm arasında değişen, Mayıs ve Ekim aylarında genellikle sarı ve beyaz çiçek açan bir bitkidir. Civanperçemi bitkisinin çok fazla türü vardır. Türkiye’de yetişen ve bilinen yaklaşık olarak 40 farklı türü olan bu bitki genel olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Civanperçemi bitkisini hemen hemen her yerde kolaylıkla görebilirsiniz. Eğer kendiniz toplayıp kullanmak istiyorsanız, birkaç ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Bu ayrıntılar şunlardır; ilk olarak civanperçemi toplayacağınız yer kesinlikle yol kenarında olmamalıdır. Çünkü yol kenarında yetişen bitkiler arabaların egzoz gazlarına maruz kalarak, faydalı olmaktan çok içine hapsettiği zehirli gazlardan dolayı zararlı bir hal almaktadır.

Bu konuya ayrıca dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz. Daha çok yollardan uzak, iç kısımlarda bulunan civanperçemi bitkilerini toplamalısınız. Bilmeniz gereken diğer bir detay bitkiyi öğle saatlerinde, güneş tam tepedeyken toplamalısınız. Çünkü bu saatlerde bitki doğal bir aroma yayar, eterli yağları ve şifa gücü en üst noktadadır. Hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA., vedat1966 ve MAERKEK
vedat1966

vedat1966

Üye
Bu tür bitki çaylarını tüketirken dikkatli olmak gerekir. Çay içer gibi sürekli değilde günde 1 bardak gibi ve kullanılan miktara dikkat ederek. Karaciğer ve böbrek değerleride önemli bir anda kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. (böbrekleriniz iflas eder farkında bile olmazsınız)

Sağlıklı günler.

SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Bu tür bitki çaylarını tüketirken dikkatli olmak gerekir. Çay içer gibi sürekli değilde günde 1 bardak gibi ve kullanılan miktara dikkat ederek. Karaciğer ve böbrek değerleride önemli bir anda kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.
Bitki çaylarının aşırı tüketimi erkeklerde hormonları ters etkileyebilir...
 

Benzer Konular



Üst Alt