cortex47
Üye
Allah cc ezelidir yani baslangici olmayan ilk muharriktir(evrendeki yaratilma silsilesini baslatan). Allah cc butun gucun sahibidir.
Evrenin ozelliklerine baktigimizda maddenin tepkimeler disinda hareket edemez, kendine hakimiyeti olan akkilli bir yapi degildir. Yani big bang oncesi durup durup ( madde yoktu ama hadi olsa bile) ben tek bir noktadan buyuk bir ısı ve muazzam gucle patlayayim diyecek bir akil yok maddede. Bilim adamlari bunun tek bir noktadan basladigini kabul ediyorlar.
Sana sunu soyliyeyim big bang oncesinde bir sey yoktu zaten.
Boyle bir devasa bir olay sonsuz gucte bir akla ve guce ihtiyac duyar buda bir yaraticiya delalet eder.
- - - Eklendi - - -
Kurani kerimde: devenin nasil yaratildigina dikkat cekiyor.
Bilim ilerledi ve artik birak deveyi birak mikrobu, bakteriyi tek bir proteinin bile kendi kendine olamayacagini biliyoruz artik.
Sana dunyanin tum teknojisini versek birak bir sinegi bir sinegin kanadini yapamazsin(aynisini). Durum bu iken cansiz topraktan nasil ruhlu canlilar oldugunu sormuyormusun. Bunlarida gectim insan aklinin nasil aciklarsiniz?
Bilim adamlari gece gunduz calissalar bile deva bilgisayarlarda bile aklin(bilincli, kendi varliginin ve baskasinin bilincinde olan) kirintisini dahi yapamazlar.
Ama kuran inansizlari kor kalmakla sucluyor ki artik bu suclamayi tam anliyorum.
Sana da sondan cevap vereyim. İnsanoğlu şu an insandaki bilinci bir yerden başka bir yere aktarma teknolojisine sahip. Sadece yeterli derecede alan yok (Petabyte cinsinden). İnsan beyninin kapasitesi çok yüksek çünkü. Bunun anlamını bir düşün. İnsanlar zaten hücrenin tamamını yapmış durumdalar (evet birebir aynını) sadece gerekli enzimleri aynı anda çalıştırmayı başaramadılar. Bu da başaramayacakları anlamına gelmez. Ki eğer ilk canlı Dünya'da oluşmamışsa uzaydan gelmiş de olabilir. Uzayda yaşayan tek canlıların dünyada yaşayamayacağı konusunda hemfikiriz sanırım. Henüz bir şeyin açıklanamamış olması diğer bir açıklamayı doğru kılmaz. Adamlar canla başla bir şeyin var olduğunu kanıtlamaya çalışıyorlar. Eninde sonunda da bulacaklar zaten.
: