1. bilim adamı araştırır, yani oradan bilir.
2. o dediğin teorem maymun teoremi değil, evrim teoremidir ve insanın maymundan geldiğini değil, maymunla aynı atadan, bir primattan, geldiğini söyler.
3. gök 7 katmandan oluşmaz.
4. demir madenlerinin indirilmesi nedir?
5. dağlar yürümez.
6. birbirine karışmayan 2 deniz yoktur.
7. madem daha keşfedilmemiş şeyler kuran adlı kitapta yer alıyor, neden bunlar keşfedilene kadar ortaya çıkmıyor? bir şey keşfediliyor, hop kuranda da vardı.
ayrıca, bilimin insanın nasıl yaratıldığını açıklayamadığını söylemişsin. haklısın da, bilim adamları insanın yaratılması gibi bir durumun olmasını mantıksız bulurlar, hiç bir delile dayanmaz çünkü. evrim teorisi de insanın nasıl evrimleştiğine bakar, ilk canlının nasıl ortaya çıktığına değil.
ben kuranı zaten okudum, soru şu ki, asıl sen okudun mu? arapçadan fln bahsetmiyorum. anlayarak, türkçe okudun mu?
- - - Eklendi - - -
haklısın, inanmıyorum. saygım var. herkes istediği şeye inanır veya inanmaz. ben buna karışmam zaten.
- - - Eklendi - - -
he bu arada, ilim ile bilim aynı anlama gelir zaten.
"Bunları bilim adamı değil İlim adamı bilir." bu cümleni açıklar mısın?
öncelikle yazım uzun ve hepsini okumanı istiyorum zira ben senin yazının hepsini okudum ve birden fazla okudum anlamak ve düşünebilmek için. neden hepsini okumanı istiyorum çünkü bazı insanlar böyle uzun bir şey yazdığımda üşenir yazdığıma saygı göstermez ve hepsini okumadan içinden seçip alır. ve dolayısı ile diyaloğumuz kesintiye uğrar bir yere varamayız (daha önce yaşadım ve hoş olmayan üzücü bir tecrübe oldu). ve mümkünse tek tek cevap vermeni istiyorum çünkü ben de öyle yaptım.
1.) bilim adamı görünmeyen bir şeyi nasıl araştırabilir? yani öyle filmlerdeki gibi aletlerde Cinin nerede olup olmadığı anlaşılmaz. bunun içindir ki ALLAH a inanmayan bir bilim adamı ve dolayısıyla Kuran-i Kerim de yazanları kabul etmeyen bir bilim adamı nasıl olurda Cinleri araştırıp sonuca varabilir?
2.)ya sen ne demek istediğimi anladın maymun teoremi derken sözde evrimi kastettiğimi anladın . ayrıca yanlış biliyorsun sanırım maymun evrim geçirerek uzun yıllarda insanı oluşturuyor der bu teorem.
ve evrim teorisi adı üstünde teoridir ve teyid ederim hiç bir zaman kanıtlanamaz. kanıtlanamadığı için bilimsel bilgi olarak kabul edilemez
3.)gökyüzü troposfer,stratosfer,ozonosmer,mezosfer,termosfer,iyonosfer ve egzosfer olmak üzere 7 katmandan oluşur.
4.)demir madenleri: dünyaya demir bakımından zengin ya da demir olan gök cisimlerinin carpmasıyla oluşmuştur. indirilmek derken bunu kastettim
5.)evet dağlar yürür ve suanda senin bulunduğun kıta parçasıda yürüyor. dünyadaki toprak parçaları magma tabakasının üstünde sabit değildir sürekli yürümekte yer değiştirmekte ve hareket etmektedir. zaten toprak parçaları bir yapboz gibidir. birbirinden koparak 7 kıtaya ayrılmışlardır
6.)evet bir birine karışmayan iki deniz vardır. Cebelitarık boğazında bulunurlar. En azından google görsellere cebelitarık boğazı ya da birbirine karışmayan iki deniz yazarsan görürsün ve bu Kuran-i Kerim de şöyle bahsediliyor
Bismillahirrahmanirrahim
Acı ve tatlı sulu iki denizi birbiri üzerine salarak yanyana getirdi. Ama aralarında birbirlerine karışmalarını önleyen bir engel vardır. Peki, Rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz? Sadakallahulazim RAHMÂN Suresi -19-20- 21- Ayetler
7.)şöyle bir cevap vereyim. Mesela cinleri bilim keşfedebiliyor mu? hayır. yani keşfedilmemiş ama Müslümanlar var olduklarını biliyorlar yani bir şekilde keşfedilsede (ki keşfedilemez) ya da keşfedilemese Müslüman için bir şey değişmez çünkü Müslüman zaten inanmıştır. mesela gökyüzünün 7 kat tabakadan oluştuğu, insanın bir hücreden gelişip meydana geldiği yakın tarihe kadar bilinmiyordu değil mi? ama Kuran-i Kerim de vardı. yani insanın bir hücreden olup meydana geldiği tıp gelişince ortaya çıktı. gökyüzünün 7 kat tabakadan oluştuğu gözlem evleri, meteroloji gibi yapı ya da dallar geliştikten sonra ortaya çıktı. ama bunlar bilimsel açıdan kanıtlanmadan önce Kuran-i Kerim de yazıyordu.yani bilim bunları keşfedince biz de diyoruz ki zaten bunlar Kuran-i Kerimde yazılıydı .Müslüman için bilimsel olarak kanıtlanmış ya da kanıtlanmamış farketmez. Kanıtlanması siz inkarcılar için faydalıdır hani üzerinde uzun uzun düşünür de YARATICI Zaat ın varlığını anlarsınız diye. ama düşünüp anlamak için illa kanıtlanması gerekmez Kuran-i Kerim i okuyup üzerinde uzun uzun düşününce zaten anlarsın YARATICI Zaat ın varlığını. ya da RABBİM kalbini mühürlemiştirde hiç anlayamazsın ki İnşALLAH öyle değildir.
yukarıdaki 7 numara senin yazdığın numaralara cevaptı aşağıdakileri de 8 den başlayarak numaralandırıyorum.
8.)ALLAH ın varlığının bir çok delili vardır ama siz bunları bilim buldu bunlar olağan şeyler deyip geçiştirirsiniz. söylesene bir şey nasıl yoktan var olabilir? yani şu kullandığın bilgisayar bile mühendislerin elinden çıktı, kendiliğinden var olmadı. Aynı şekilde Kainat ta öyle ALLAH kainatı yoktan var etti. Mesela düşün büyük patlama teorisiyle dünyanın ve evrenin nasıl oluştuğunu açıklamaya çalışıyorlar ve açıklarlarken sıcak bir noktanın enerjisinin açığa çıkmasıyla oluştuğunu söylüyorlar. Peki o sıcak nokta nasıl oluştu kendi kendine var olmuş olamaz değilmi?
ve yukarıda büyük patlama deyince aklıma evrenin genişlemesi geldi biliyor musun evrenin genişlemesi Kuran-i Kerim de şöyle bahsediliyor.
Bismillahirrahmanirrahim
Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz. Sadakallahulazim ZÂRİYÂT suresi - 47. Ayet
buradaki göğü derken kastedilen evrendir . Şimdi aynı yere geliyoruz gördüğün gibi evrenin genişlemesi Kuran-i Kerim de yazılıydı ama bilim adamları bunu sonradan kanıtladılar ve kanıtlanınca bizde diyoruz ki bundan zaten Kuran-i Kerim de bahsediliyordu.
9.)illa bir şeye inanman için onun elle tutulur olup gözle görülmesi gerekmez. mesela ben fikrimi,düşüncelerimi, elim yandığı zaman duyduğum acıyı, hediye aldığım zaman ki mutluluğu gözle göremem ve elle tutamam ve kimse benim bu hallerimi kanıtlayamaz ama ben var olduğunu bilirim.
10.)sen Kuran-i Kerimi okumuşsun öyle diyorsun peki okuduğunu anlayıp üzerinde uzun uzun düşündün mü? ve bir de Mealin yazarı ve kaynağı da çok önemlidir. umarım güvenilmeyen kaynaklardan okumamışsındır.
ben ElhamdulİLLAh Müslümanım, bunu anlamışsındır ve Kuran-i Kerimin bir kısmını hem türkçe hem de Arapça olarak okudum ve bir kısmını ezberledim ve ALLAH a şükürler olsun Kuran-i Kerim i okuyup anlıyorum zaten anladığım için sana bütün bunları yazıyorum değil mi?
11.)İlim ile bilim aynı anlama gelir demişsin ama gelmez (yani insan doğal olarak yanılgıya düşebilir ve karıştırabilir).ama şöyle bir örnek versem yanılgıdan kurtulursun sanırım. Hadis-i Şerif İlmi, Kelam ilmi, Fıkıh ilmi vardır. bunlar anlaşılacağı gibi bilim değildir ama İlimdir. bu ilimlerle uğraşanlara İlim adamı denir.
12.)bunları bilim adamı değil ilim adamı bilir sözümü açıklamamı istemişsin. dediğim gibi bak bilim Cinleri olduğunu kanıtlayamıyor ve somut bir delil sunamıyor dolayısı ile bilim bir noktaya kadar gidebiliyor bu noktadan ötesine yani maddiyattan Maneviyata geçemiyor dolayısıyla açıklayamıyor bilemiyor. ama Cinleri İlim adamına sorarsan maddiyattan Maneviyata kolayca geçebilir Kaynağını Kuran-i Kerim göstererek derinlemesine açıklayabilir. Cinler ile ilgili Ayet-i Kerimeleri, Hadis-i Şerifleri ve insanların yaşadığı olayları okuyabilir anlatabilir.