Çin'den ne getirteyim?

Sponsorlu Bağlantılar

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
Çin'den ne getirteyim?
Babam iş için Çin'e gidecek(ilk kez), ne yazıkki ben gidemiyorum şimdilik.Oradan ne getirtebiliriz?Satmak için değil kişisel kullanım için istiyoruz.Ama pek bir fikrimiz yok fiyat olarak, bir de gümrük vergisi falan ekleniyor sanırım.Fiyat olarak ne kadar farkediyor, vergi ne kadar...
-Kamera
-Laptop
-Mp3 çalar
-Telefon (Nokia, hangi model? Tlfn getirtirsek burada kullanabilir miyiz?)
-Çin'e özgü eşyalar
-PS3
.
.
.
Bu konuda deneyimi ya da duyumu olan, bilenler yardımcı olursa sevinirim.Google da ayrıntılı kaynak bulamadım ne yazıkki...
Aklınıza gelen başka şeyleri de lütfen paylaşınız.
Teşekkürler ;)

MagNum

MagNum

Üye
PSP oLaßiLir iLqiLeniorsan ama ßişey söLicem orda kamera teLefon faLan daha ucuz ama PS3 ve Laptop için aynıLarı söyLenemez çünkü ßen babamLa dubaiye gittim kamera ve teLefonu ve eski ipodumu çok ucuza aLdım hatta ipod 40doLar faLandı.. Yani öLe herşey çok ucuz qißi çok yükLenme uzakdouda laptop daha ßiLe pahaLı OLaßiLir ;)

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
Bak ipod iyi fikir.Mp3 çalar derken ipod aklıma gelmemişti :)
Telefon aldırdım diyelim, buraya girerken gene vergi falan aynı hesaba geliyor mu? Sen dubaiden aldıklarını Türkiye'ye sokarken problem yaşadın mı MagnuM vergi kayıt vs, özellikle tlf için?
Laptop ihtiyaç değil ama uygun olursa neden olmasın :)

MagNum

MagNum

Üye
Şimdi ßenim aLdığım zamanda Türkiyede Kaçark teLefon serberstti soradan kayıt ettirdim

ama dubaide vergi gibi bişe yaşamadım çünkü orda GÜMRÜK denen bişey yok uzakdoğuda gümrük var ama ne kadar ödersin ßiLmiorum

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
Tamamdır teşekkürler.

safakk

safakk

Üye
Babam iş için Çin'e gidecek(ilk kez), ne yazıkki ben gidemiyorum şimdilik.Oradan ne getirtebiliriz?Satmak için değil kişisel kullanım için istiyoruz.Ama pek bir fikrimiz yok fiyat olarak, bir de gümrük vergisi falan ekleniyor sanırım.Fiyat olarak ne kadar farkediyor, vergi ne kadar...
-Kamera
-Laptop
-Mp3 çalar
-Telefon (Nokia, hangi model? Tlfn getirtirsek burada kullanabilir miyiz?)
-Çin'e özgü eşyalar
-PS3
.
.
.
Bu konuda deneyimi ya da duyumu olan, bilenler yardımcı olursa sevinirim.Google da ayrıntılı kaynak bulamadım ne yazıkki...
Aklınıza gelen başka şeyleri de lütfen paylaşınız.
Teşekkürler ;)
şimdi arkadaşım vergi falan yok getirirken en azından ben öyle biliyorum (cep telefonu için) normal kendi telefonun gibi sokuyorsun ülkeye sonra tükcell e gidip açtırıyorsun o açılışta da 50 ytl alıyorlar ama kamera ve lapyopta herhangi bir ücret ödemeden direk sokuyorsun ülkeye (bildiğim kadarı ile) ayrıca şunuda belirteyim çinden aldığın laptop kamera cep telefonunun garantisi yok 1 2.si klavyeleri çince klavye olacak yada yazılımı çince olacak onu da belirteyim sonradan gelip burada değiştirme gibi bir durum olucak bu da ekstra maaliyet o nedenle alırken dikkatli olmanızı öneririm birde öneri istemişsiniz öneri olarak da nokia n81 olabilir laptop alıcaksanız ve oyun için alıcaksanız ekran kartlı bir laptop olmasına dikkat edin kamera içinse yazılımın ingilizce yada türkçe olmasına dikkat edin
şimdiden hayırlı olsun:oke:

kurt bey

kurt bey

Üye
şimdi arkadaşım vergi falan yok getirirken en azından ben öyle biliyorum (cep telefonu için) normal kendi telefonun gibi sokuyorsun ülkeye sonra tükcell e gidip açtırıyorsun o açılışta da 50 ytl alıyorlar ama kamera ve lapyopta herhangi bir ücret ödemeden direk sokuyorsun ülkeye (bildiğim kadarı ile) ayrıca şunuda belirteyim çinden aldığın laptop kamera cep telefonunun garantisi yok 1 2.si klavyeleri çince klavye olacak yada yazılımı çince olacak onu da belirteyim sonradan gelip burada değiştirme gibi bir durum olucak bu da ekstra maaliyet o nedenle alırken dikkatli olmanızı öneririm birde öneri istemişsiniz öneri olarak da nokia n81 olabilir laptop alıcaksanız ve oyun için alıcaksanız ekran kartlı bir laptop olmasına dikkat edin kamera içinse yazılımın ingilizce yada türkçe olmasına dikkat edin
şimdiden hayırlı olsun:oke:
şafak kardeş arkdaşın babası çine gideli 1 senden fazla olmuştur heralde. mesaj yazarken daha dikkatli davranırsak bu tür konuları hortlatmamış oluruz. :)

safakk

safakk

Üye
maxiburak

maxiburak

Üye
dewrin en iyi hızlı vs bilgisayarını al oradan

keremerson

keremerson

Üye
dewrin en iyi hızlı vs bilgisayarını al oradan
kanka arkadaşın babası çine gitti ,geldi ve geleli 1 sene 1 ay falan oluyo kurtoğlu'nun da dediği gibi.. Dikkatli olalım böyle konularda :);)