Çin'de Xiaomi Mi 5 akıllı telefon patladı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Çin'de Xiaomi Mi 5 akıllı telefon patladı
Xiaomi akıllı telefon pazarında mücadelesini sürdürürken, bu sene içerisinde de bir çok önemli akıllı telefon modelini pazara sundu. Bu cihazların başında ise yeni nesil amiral gemisi Xiaomi Mi 5 gelirken, bu akıllı telefon Şubat ayı sonunda, İspanya, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, MWC 2016'da gün yüzüne çıkmıştı.



Bu cihaz oldukça ilgi görürken, olumsuz bazı haberler de karşımıza çıkmakta ve bunlardan bir tanesinde de Xiaomi Mi 5'in patladığını kaydediliyor. Daha önce Xiaomi Mi 4i'nin şarj edildiği sırada alev alarak yandığı haberleri gelmişti ve şimdi de Xiaomi Mi 5'in patladığı şeklinde bir haber ve görseller ortaya çıktı.

Weibo üzerinden bazı görseller de gelirken, bu görsellere baktığımızda cihazın ekran kısmında bir sorun olmadığı ancak arka kısmında özellikle de bataryanın etkisinden patlama ve beraberinde yanma olayının gerçekleştiği görülüyor.

Olayla ilgili olarak bir yaralanma olayının da olmadığı kaydedilmekte.

Xiaomi Mi 5 akıllı telefon 5.15" büyüklüğünde dokunmatik IPS LCD ekran içerirken, akıllı telefonun ekran çözünürlüğü de 1920x1080 piksel Full HD olarak belirlenmiş. Cihazın sistem belleği 3GB olarak belirlenmiş ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB / 64GB olarak geliyor.

Akıllı telefon gücünü ise dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden alırken, 16MP OiS destekli kamera cihazın arkasında bulunuyor ve ayrıca ön tarafında da 4MP kamera konumlandırılmış. İşletim sistemi ise Google Android 6.0.1 Marshmallow olarak belirlenmiş.
Çin'de Xiaomi Mi 5 akıllı telefon patladı
 


Üst Alt