Çin ve Japon yapımı telefonların sağlığa olan zararları.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mertcanyıldırım

mertcanyıldırım

Üye
    Konu Sahibi
Çin ve Japon yapımı telefonların sağlığa olan zararları.
Sizler için kısa bir araştırma yaptım arkadaşlar, umarım işinize yarar en azından bilgilenirsiniz bu konuda..



Çin malı cepler ne kadar sağlıklı

Kaçak yollarla ülkeye sokulan Çin malı cep telefonları sağlık açısından risk taşıyor.

Türkiye'ye kaçak yöntemlerle getirilen, bazıları TV özellikli Çin üretimi cep telefonlarının, yaydığı radyasyon miktarı ve üretim malzemesi test edilmediği için sağlık açısından risk yarattığı, garanti koşullarına sahip bulunmamasının ise tüketiciyi mağdur edebileceği bildirildi.

Cep telefonu satışları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son yıllarda hızla artarken, Telekomünikasyon Kurumunun nisan ayı verilerine göre, Türkiye'de kayıt altındaki cihaz sayısı 91 milyonu geçti. Aynı verilere göre, yılın ilk 3 ayında 4 milyon 565 bin cep telefonu ithal edilerek sisteme kaydedilirken, 2008'in sonunda kayıtlı cihazların sayısının 110 milyona çıkması bekleniyor.

MOBİSAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Çetindağ, hızla büyüyen cep telefonu sektöründe diğer bir çok sektörde olduğu gibi Çin malı ucuz ürünlerin etkisinin görülmeye başlandığını kaydetti.

Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen söz konusu telefonlara, vatandaşların da ilgi gösterdiğini ifade eden Çetindağ, ''IMEI numaraları değiştirilerek kullanıma sokulan bu telefonlar, sunduğu özeliklere göre ucuz olması nedeniyle önemli miktarda satılıyor. Ancak, tüketiciler ucuz ürün almak isterken, beklemedikleri sonuçlarla karşılaşabilirler'' dedi.

''SADECE FİYATINA BAKMAYIN''
Özellikle, karasal TV yayınlarını da izlemeye olanak sağlayan modellerin vatandaşları cezbettiğini vurgulayan Çetindağ, ''Yasadışı yollardan Türkiye'ye getirilen bu telefonlar, devlete vergi zararı verdiği gibi, tüketicilere de sağlık ve ekonomik açıdan zarar verebilir'' uyarısında bulundu.

Çetindağ, Çin üretimi telefonların, gerekli testler yapılıp, belli kriterleri karşılayarak ithal edilmediğinden, kullanımının sağlık açısından sakınca doğurabileceğini ifade ederken, ''Ucuz olması amacıyla üretilen bu telefonların, kullanım sırasında yaydığı radyasyon miktarının insan sağlığını tehdit eder boyutta olup olmadığı bilinmiyor. Ayrıca, üretildiği malzemelerin kanserojen ya da başka etkileri bulunup bulunmadığı konusunda da bir bilgi yok'' diye konuştu.

Söz konusu telefonların garantisinin de bulunmadığını ifade eden Çetindağ, ''Tüketicinin ilk bakışta ucuz satın aldığı bu ürünler kısa süre sonra bozulması halinde, telefonu götüreceği hiç bir servis ya da değişimini sağlayacak bir firma yok. Tüketiciler, beklemedikleri sonuçlarla karşılaşmamak için, sadece fiyatına bakarak Çin malı telefon almamalı'' dedi.
 


OğuzcanAbi

Üye
:oke:
 
_enqin_

_enqin_

Üye
biraz zalarlı bence çin malları
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt