Cimbom'dan 2 iyi 4 kötü haber!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Cimbom'dan 2 iyi 4 kötü haber!
Galatasaray'a sakatlığı bulunan yıldızların ikisinden güzel haber geldi. Ama dört isimden gelen haber ise moralleri bozdu..
Galatasaray'a sakatlığı bulunan yıldızlarından güzel haber... Servet Çetin, Emre Güngör ve Cassino Lincoln'ün Steaua Bükreş maçına yetişecekleri açıklandı...

Galatasaray Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Kurtoğlu, sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan oyuncuların durumlarının iyiye gittiğini ve kısa süre içinde bir çoğunun oynayabilecek duruma geleceğini söyledi.

Kurtoğlu, GS TV'ye yaptığı açıklamada, takımın Şampiyonlar Ligi'ne tıbbi açıdan hazır gireceğini düşündüğünü belirtti.

Mehmet Kurtoğlu sakat futbolcuların son durumlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

LİNCOLN

''Lincoln'ün sol baldırına antrenmanda bir darbe geldi. Hep diyoruz, darbeye dayalı sakatlık diye. Kimsenin de inanası gelmiyor, sanki güçsüzlükten sakatlanıyor gibi. Ama bu seferki sakatlık da yine antrenmanda olan ve sol baldırına gelen kaza tekmesi ve bu tekmeyle birlikte baldır adalesinde oluşan kanama sebebiyle de haklı olarak bir hafta geri çekildi. On gün içinde iyileşeceğini bekliyorduk. Hakikaten normal süresini tamamladı. Lincoln de teknik ekip olarak kadroda düşünülecek olursa Şampiyonlar Ligi'ne hazır olarak kadromuza dahil olacak.''

SERVET

Servet'in tamamen iyileştiğini ifade eden Kurtoğlu, ''Gayet güzel toparladı. Yine yorgunluğuna bağlı araya giren bir geri çektiğimiz dönem oldu ama şimdi hiçbir sakatlığı olmaksızın takımın içinde. Merak edilen noktalardan biri bu sanırım. Tamamen iyileşti. Antrenmanlara normal olarak başlıyor ve Bursaspor, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig maçlarında araya başka bir sakatlık girmezse hazır durumda'' dedi.

KEWELL

Prof.Dr. Kurtoğlu, Avustralyalı futbolcu Kewell'ın sakatlığıyla ilgili olarak, ''Kewell tam bir profesyonel olduğu için geçirmiş olduğu sakatlıklara rağmen gücü kuvveti yerinde olarak takımda yer aldı. Ama maalesef 21 Temmuz'da Almanya kampında oynanan bir hazırlık maçında iç yan bağlarından sakatlandı. İç yan bağlarının iyileşmesi de 3 haftalık bir periyot gerektirir ve tam kuvvetine ulaşması da 1 aylık süreyi bulur, onun da sonuna gelmiş gibiyiz. Kendisi de antrenmanları büyük bir samimiyetle ve profesyonellikle yapıyor'' diye konuştu.

LİNDEROTH

Linderoth'un sahalara dönmesi için daha bir haftası olduğunu belirten Kurtoğlu, ''Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçını pek yakalama şansımız yok ama ikinci maçı ve ligi yakalama şansımız var diye düşünüyorum'' dedi.

EMRE GÜNGÖR

Kurtoğlu genç defans oyuncusu Emre Güngör'ün ise eski gücüne gelmek üzere olduğunu ifade ederek, ''Emre eski gücüne gelmek üzere ve eski kondisyonunu elde etmek üzere. Sakatlığı tamamen geçti. Artık her an oynamaya hazır durumda. Hocalar da durumunu uygun görürse Şampiyonlar Ligi maçları da dahil olmak üzere düşünebilirler. Ama bu Şampiyonlar Ligi maçına olmasa bile ikincisine hazır olacak bizim açımızdan'' ifadesini kullandı.
UĞUR UÇAR

''Uğur Uçar'ın kemik kaynamasında bir problem yok. Şimdi bile sahaya sürsek oynar ama adaleleri güç bakımından iki bacağı arasında o kadar fark var ki. Yeni bir sakatlığa yol açması çok mümkün'' diyen Mehmet Kurtoğlu şöyle devam etti:

''Genç bir oyuncu olduğu için adale kuvvetini kısa sürede kazanacağını düşünüyorum. Ama bu kısa süre de hiçbir zaman 2-3 haftadan önce olmayacaktır. Bundan sonra da teknik kadro onu istenilen güce yakın bulursa Uğur'dan faydalanmak isteyecektir. Yani Uğur ortalama bir üç hafta kadar daha kuvvetlendirme çalışmalarında yer alacak. İnşallah lige yetişmeye çalışır.''

MEHMET GÜVEN

Kurtoğlu, Mehmet Güven'in dış yan bağlarında zedelenme ve zorlanma olduğunu gördüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

''Dış menüsküsünde de ufak bir ödemi olduğu için bugünün son tespitleri olarak tedavisine başladık. Tedavinin sonucuna göre de takip edeceğiz ve menüsküsün durumu açısından da ona göre karar vereceğiz.''

ORKUN

Kurtoğlu, Orkun'un antrenmanda bir atlayış sırasında sürtünmeye bağı olarak leğen kemiğinde incinme ve bir yumuşak doku ezilmesi olduğunu ve kısa sürede toparlayacağını, sakatlığının önemli olmadığını kaydetti.

SERKAN ÇALIK

Mehmet Kurtoğlu, Serkan Çalık'ın geçen sezondan kalan sakatlığıyla ilgili olarak ise, şu bilgileri verdi:

''Menüsküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu, ancak menüsküs yırtığına bir de kıkırdak lezyonu da eşlik ediyordu. Ameliyat sonrasında kıkırdak lezyonu toparlar gibi olmasıyla bir şans verdik, ama hazırlık kampında da iyi bir performans göstermesine rağmen yine o kıkırdak erimesi nedeniyle bacağı ödem yaptı. Ve tahmin ediyorum ki o kıkırdak nedeniyle bir ameliyat daha gözüküyor sanki. Ona karar vermek üzereyiz. Eğer bu ameliyatı olursa da Serkan bizden birkaç ay daha uzak kalacak. Ona göre tedavisine devam edilecek.''

SEMİH KAYA

Sarı-kırmızılı kulübün umut vaat eden genç oyuncusu Semih Kaya'nın ise bağlarında takımın temposunu yakalamaya müsait olmayan bir zayıflık olduğunu ifade eden Kurtoğlu, şunları söyledi:

''O bağlarını kuvvetlendiriyoruz, onunla uğraşıyoruz. Eğer onu da (A) takım seviyesine gelecek duruma getirirsek onu da (A) takıma alacağız.''
 


qurbuz

qurbuz

Üye
sağol
 

cirkinn

Üye
sağol:oke:
sakatlar inşallah önemli maçlara yetişir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt