Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Cilt Kuruluğuna İyi Gelen Besinler Nelerdir?
Cilt kuruluğu jer yaşta insanın başına gelebilen oldukça rahatsız edici bir durumdur.Ben özellikle oğlumun cildinin çok kuru olması nedeniyle çocuklardaki cilt kuruluğu ile ilgileniyorum bu nedenle cilt kuruluğuna iyi besinler nelermiş araştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim.Özellikle A vitamini, B vitaminleri ve C vitamini eksikliği cildin kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olan başlıca vitaminler.Günlük beslenmenizde aşağıdaki vitaminleri düzenli olarak alırsanız bir süre sonra cilt yüzeyinde gözle görülür bir iyileşme olduğunu fark edeceksiniz.


Cilt Kuruluğuna iyi gelen besinler;

A vitamini yönünden zengin besinler arasında patates, kayısı kurusu, mango, ciğer ve havuç sayılabilmektedir bu besinleri düzneli olarak tüketirseniz cildinizdeki farkı görebilirsiniz.

B vitamini için yiyebileceğiniz besinler ise portakal mandalina gibi turunçgiller ve bu turunçgillerin taze sıkılmış sularını içebilirsiniz.Ayrıca B vitamini yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, karnabahar ve biber de bulunur.

Bol miktarda E vitamini almalısınız. E vitamini kaynakları ise ıspanak, fındık, bitkisel yağlar, zeytin ve kuşkonmazda bulunur.Cilt kuruluğuna iyi gelen besinler gerekli vitaminler dışında sağlıklı yağ asitleri ve mineralleri de içermeli. Keten tohumu yağı hem antioksidan olarak iyi bir kaynaktır hem de vücut için gereken omega 3 yağ asitlerini içerir. Kuru cilt şikayeti olanların düzenli aralıklarla somon, tuna gibi yağlı balıkları ve ceviz gibi yemişleri tüketmeleri tavsiye edilir.

Cilt kuruluğunu önlemek için en önemli noktalardan biri de yeterli miktarda bol su içilmesi gereklidir.Su böbrek yoluyla toksinlerin vücuttan atılmasına sistemin temiz kalmasına yardımcı olur bu nednele bol su içmeye özen gösterilmesi gerekiyor.
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
yoğurt
 


Üst Alt