Çevre Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv Volkswagen skandalıyla ilgili açıklama yaptı!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Çevre Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv Volkswagen skandalıyla ilgili açıklama yaptı!
Daha önceki haberlerimizde Volkswagen Grubu'nun emisyon testlerinde hile yaparak araçlarını nasıl normal gösterdiğini anlatmıştık. Şimdi ise Çevre Bakanlığı ve Doğuş Otomotiv bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Reuters'a konuşan çevre bakanlığı yetkilisi şunları söyledi:

"Volkswagen (VW) olayı yeni bir süreçtir. Egzoz ölçümleri bizde genelde araç muayene istasyonlarında yapılıyor. Yaptığımız ölçümlerde, diğer araçlar gibi VW marka araçlar da sınır değerlerini sağlıyor. Gelen haberlere göre Amerika'daki kurum hem seyir halinde, hem de rölantide emisyon ölçümü yapmış. Ve bu ölçümlerde ikisi arasında kırk kat fazla değer ortaya çıkmış. Bu ölçüm bizlere ve dünyaya egzoz ölçümlerini araç hareket halinde ölçmek gerçek sonucu yansıtır diyor.. Biz de süreci izlemeye aldık. Eğer hareket halindeki değerlerle sabit değerler arasında böyle farklılıklar varsa biz dahil bütün ülkeler egzoz ölçümünde yeni konsepte geçmek zorundayız."

Volkswagen araçların ülkemizdeki sorumlusu Doğuş Otomotiv de İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu bir açıklama yayınladı.

"Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yayınladığı bir rapora dayanarak Volkswagen’in 2008-2014 model bazı dizel araçlarının ABD çevre standartlarına uymadığını tespit etmesini takiben başlayan süreçle ilgili Doğuş Otomotiv olarak gelişmeleri yakından takip etmekte, konuyla ilgili Volkswagen Grubu ile sürekli temas halinde bulunmaktayız. Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz Volkswagen Grubu, konuyla ilgili şu anda hızlı, şeffaf ve kararlı çok kapsamlı bir araştırma gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye'de etkilenen araçların detayı, Volkswagen AG'nin yürütmekte olduğu araştırma sonucunda belirlenecektir. Bununla birlikte, VW AG’ den yapılan açıklama uyarınca söz konusu durumdan etkilenen araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımızın sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu da belirtiriz."
 

Ekli dosyalar



Üst Alt