Haydar
Emekli Yönetici
.Cevizli İncir Tatlısı Tarifi
Malzemeler
500 gram kuru incir
250 gram ceviz içi
6 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 bardak süt
Kabuk tarçın
Hazırlanışı
İncirleri ılık suya koyun ve yarım saat kadar yumuşamalarını bekleyin. Yarım saat sonunda sularını süzün. İncirleri içine cevizin sığacağı büyüklükte ortadan ikiye bölün, dilerseniz elinizle de açabilirsiniz. İncirlerin içine cevizleri yerleştirin. Doldurduğunuz incirleri ısıya dayanıklı bir kabın içine koyun.
Bir kaba 2 bardak süt koyun, içine şekeri, vanilyayı ve kabuk tarçını ekleyip pişirin. Süt kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
Kaba yerleştirdiğiniz incirlerin üzerine şekerli süt karışımını dökün. Sütün incirlerin üzerini geçmemesi gerekiyor. Eğer süt az gelirse üzerine biraz soğuk süt de ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına tepsiyi sürün. İncirler sütü çekinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak veya krem şanti ile servis edebilirsiniz.
500 gram kuru incir
250 gram ceviz içi
6 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 bardak süt
Kabuk tarçın
Hazırlanışı
İncirleri ılık suya koyun ve yarım saat kadar yumuşamalarını bekleyin. Yarım saat sonunda sularını süzün. İncirleri içine cevizin sığacağı büyüklükte ortadan ikiye bölün, dilerseniz elinizle de açabilirsiniz. İncirlerin içine cevizleri yerleştirin. Doldurduğunuz incirleri ısıya dayanıklı bir kabın içine koyun.
Bir kaba 2 bardak süt koyun, içine şekeri, vanilyayı ve kabuk tarçını ekleyip pişirin. Süt kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
Kaba yerleştirdiğiniz incirlerin üzerine şekerli süt karışımını dökün. Sütün incirlerin üzerini geçmemesi gerekiyor. Eğer süt az gelirse üzerine biraz soğuk süt de ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına tepsiyi sürün. İncirler sütü çekinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak veya krem şanti ile servis edebilirsiniz.