Çeviri İnceleme Bölüm 2: Nokia Lumia 520 - Donanım

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Çeviri İnceleme Bölüm 2: Nokia Lumia 520 - Donanım

İncelememin buradaki ilk bölümünde Lumia 520 hakkındaki ilk izlenimlerimi belirtmiştim, ki gayet de iyiydi. Şimdi de donanım ve özellikler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle Lumia 520 alt seviye bir cihaz olduğundan, her ne kadar bu fiyat düzeyinde oldukça iyi bir cihaz olsa da, donanımdan çok fazla bir şey beklememeniz gerekiyor. Cihazda 1 Ghz Qualcomm Snapdragon S4 Çift Çekirdekli işlemci, 512 MB Ram, 480x800 çözünürlükte süper hassas IPS dokunmatik ekran, 5 MP kamera, SD kartla genişletilebilir 8 GB depolama alanı ve 1430 mAh batarya bulunuyor.
Tüm bu donanım, 9,9 mm'lik bir kalınlığa ve 124 gr'lık ağırlığa sığdırılmış.

Ekran

Tıpkı önceki incelemede bahsettiğim gibi, ekran 200 avroluk bir cihaz için idare eder. Görüntü keskin ve renkler doğal ancak ekran karanlık ve aşırı yansıtıcı. Bu yüzden gündüzleri dışarısı gibi parlak ortamlarda kullanmak çile halini alabiliyor. Kapalı ortamlarda ise idare eder ancak grimsi siyah renk çok kötü görünüyor. O yüzden temayı beyaz olarak ayarlamalısınız. Beyazken daha iyi oluyor.

Buna karşın, biraz daha pahalı olan Lumia 620 çok daha iyi bir ekrana sahip. Hoş ve derin bir siyah renk, parlak renkler, aydınlık ve yansıtıcı olmayan bir panel. Yani 620'yi dışarda kullanmak sorun olmuyor. İki cihazın tam karşılaştırmasını önümüzdeki günlerde yayınlayacağız.

Kamera

Lumia 520 Carl Zeiss lens ve LED flaş içermeyen 5 megapiksellik bir kameraya sahip. Renkler doğal ancak görüntüler çok yumuşak ve pek detaylı değil. Her zaman dediğim gibi sonuçta 200 avroluk biraz ve bu fiyat düzeyi için idare eder. Ancak en azından LED flaş konulabilirdi diye düşünüyorum. Her şeye rağmen cihaz düşük ışık koşullarında iyi işler çıkarıyor. Elbette Lumia 92x serisinden epey uzak ancak diğer bazı akıllı telefonlardan üstün.

Aşağıda örnekleri görebilirsiniz.

Lumia 920

Lumia 520

Performans

Cihazdaki 512 MB Ram ve 1 Ghz çift çekirdekli işlemci Windows Phone'un akıcı ve hızlı çalışmasına yetecek derecede güzel bir iş çıkarıyor. İşletim sisteminde herhangi bir yavaşlık yok ve uygulamalar da hızlı bir şekilde açılıyor. Direk karşılaştırma durumunda ise elimdeki Lumia 920 ile 520 arasında performans farkı göze çarpıyor. Ancak normal kullanımda bu fark yok denecek kadar az. Şimdiye kadar yaptığım test süresince herhangi bir hata ya da sorun ile karşılaşmadım. Hatta Asphalt 7 bile güzel grafikler ve akıcı oyun hızıyla gayet iyi çalıştı.
Diğer önemli özellikler

Lumia 520'nin diğer önemli özelliklerinden biri süper hassas dokunmatik deneyimi sunması. Lumia 920 ve 820'den de bildiğimiz özellik bu alt seviye cihazda da gayet iyi çalışıyor ve Lumia 520'yi fiyat düzeyine göre çok iyi bir cihaz haline getiriyor.

Ancak eksik bir özellik de var: NFC. Lumia 520'de NFC olmaması gerçekten çok yazık, çünkü bu özelliği bir kez kullandınız mı sürekli kullanmaya başlıyorsunuz. Gerçekten çok hoş ve kullanması kolay bir özellik.

Lumia 520'nin kasası epey dayanıklı ancak muhtemelen tam olarak polikarbonat değil. Düşürmekten korkmuyorsunuz. Kasa gayet dayanıklı, sağlam ve elde güzel hissettiriyor ki bu zaten Nokia'nın en iyi yaptığı işlerden biri.

Sonuç olarak Lumia 520, 200 avroluk fiyatına göre kamera ve ekran performansını saymazsak hoş bir donanım ve kibar bir dizayna sahip.

Çeviri ve düzenleme: bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve Duran.Y

Akıncı

Akıncı

Üye
tesekkurler bu telefon yazin bunu almam yonunde goz kirpiyor bir anda androidden vazgectim efsane nokia ya dondurdu ibreyi

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
tasarım bence süper

bycoo32

bycoo32

Üye
teşekkürler

Duran.Y

Duran.Y

Üye
tesekkurler bu telefon yazin bunu almam yonunde goz kirpiyor bir anda androidden vazgectim efsane nokia ya dondurdu ibreyi

Bunu duymak güzel gerçekten de :) Benimde beklediğim bir cihaz inşallah gelir gelmez alacağım.

PureFood

PureFood

Üye
Dun otobüste sarı 620 gördüm çok tatlıydı, bence bütçe yetiyorsa 620 almak daha mantıklı. Çünkü incelemeyi yapan kişiye göre ekranda büyük sıkıntı var.

- - - Eklendi - - -

Bu arada çeviri için teşekkürler Özgür abi.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Duran.Y

Duran.Y

Üye
Dun otobüste sarı 620 gördüm çok tatlıydı, bence bütçe yetiyorsa 620 almak daha mantıklı. Çünkü incelemeyi yapan kişiye göre ekranda büyük sıkıntı var.

- - - Eklendi - - -

Öyle ama Lumia 620 tam olarak Lumia görüntüsü vermiyor hacı ya :D Dün Lumia 720 deneme fırsatım oldu mağazada mükemmel bir tasarımı var yahu param olsa 520 yerine onu alırım direkt :)

Akıncı

Akıncı

Üye

- - - Eklendi - - -

fiyat ne kadar 620 nin

kurariz insAllah

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
PureFood

PureFood

Üye

Öyle ama Lumia 620 tam olarak Lumia görüntüsü vermiyor hacı ya :D Dün Lumia 720 deneme fırsatım oldu mağazada mükemmel bir tasarımı var yahu param olsa 520 yerine onu alırım direkt :)

Genel olarak sivri ya da keskin kenarlı telefonlar daha çok dikkat çekiyor.

- - - Eklendi - - -

tesekkurler bir düsünelim :)

Bence flaşı da unutmamak lazım, 620yi yabana atamayız.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk:

kuzey.85

kuzey.85

Üye
inceleme için tşkr
ben lumia 520 almayı duşunuyordum takı sizin incelemeyi gorene kadar iyikide gormuşum
ekranın dışarda yansıtması ışıklı ortamda ekranın yansıtması iyi olmamış
sonuc karasız kaldım.

kuzey.85

kuzey.85

Üye
Mağazada 520 inceledim bulunduğumuz ortamda işikli ortamdı
Ekrana işik yansıması yokdu ekranın rengi soluk geldi bana
Hoşuma giden tarafı gayet hızlı işletim sistemi muzik dinledim gayet iyi sesi vardı.
Ama bas sesleri duymadım.
Şunu fark ettim calışanın fikrini sordunmu kesin alcaksan fikrini deyiştiriyorlar

win8l

Üye
bende lumia 620 var 5 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım, 520 ile arasında ekran kalitesi farkı var benim telefonumda hd (1080p) videolar oynatma imkanınız var, 520de ise böyle bir imkanınız yok, güneş ışığının altında bile ekranı çok iyi görebilirsiniz benden size tavsiye 620yi alın çok fazla fiyat farkı yok aralarında :oke:

kursat99

kursat99

Üye
Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. Lumia 520 1080P videoları takılmaksızın oynatabilir. Bende 520 var ve sorunsuz izleyebiliyorum.

canumy

Üye
çok güzel inceleme yapmışsınız elinize sağlık

Üst Alt