cevaplamadan geçmeyin!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iremm

iremm

Üye
    Konu Sahibi
cevaplamadan geçmeyin!!!
arkadaslar diyelim ki evlisiniz bebeğiniz olacak doktora kontroller için gittiğinizde doktor çocuğunuzun özürlü doğacağını söyledi henüz bebeği aldırma sansınız var doktor böyle bi öneride bulundu bu durum karsısında ne yaparsınız? nedenleriyle birlikte yazın lütfen...

ouSahin

ouSahin

Üye
Allah göstermesin kimseye böyle kötü olaylar..

Allahın verdigi canı almak hattim olmayan birşey...Aldırmazdım sonuçta o benim kanımdan ona kıyamazdım bir baba olsaydım:oke:büyük konuşmak gibi olmasında

ama bunu düşünmek için daha çok erken 18 yaşındayım evlilik aklımın ucundan geçmiyor..Allah büyüktür..

canturgay

canturgay

Üye
o anki şartlara bağlı...
bu tür bedensel engellilere bakmak biraz daha zahmetli bi iş haliylenn..
maddi durumum iyi olursa kesinlikle yaşamasını isterimm..
ama kendime zor bakıyorsamm..bi anlamı yokk..:oke:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Ben olsa aldırırdım..Hayata başlamadan bitmiş olacak yani bir kere çekecek..Diğer türlü dünya hayatı boyuncu cekecek..Mantıklı olan bana göre aldırmaktır.

FerreT

FerreT

Üye
Allahın verdiği Canı Allahtan başkası alamaz mantığıyla hareket ederseniz..çocuğu aldırmassınız..Her canlı rızkı ile doğar fakirim bakamam gibi bahaneler öne sürülemez..Çocuk açlıktan bile ölse bırakın Canını onu yaratan alsın..Ama Dünyaya zevk sefa için geldim diyorsan çocuğuda aldırırsın hayatıda zevkle yaşarsın..Ölümlü dünyada ne kadar yaşayacaksan :)

mservank

mservank

Üye
Büyük konuşmak istemem ama böyle bir şeyi asla yapmam.Çocuk sahibi olacak kişilerin ilk önce bu şartları düşünüp ona göre karar vermeleri gerekir.

iremm

iremm

Üye
    Konu Sahibi
ferret çok haklı bencede rızkı veren allah sonuçda fakirlik bakımından hiç düşünmem beni üzen çocuğum doğduktan sonra onun acı çektiğini görmek olur yinede allah büyüktür derim ve aldırmam büyük konusmayayım ama

CEREN

CEREN

Üye
ben olsam aldırırım herhalde onu ole gormek benı hergun oldurur ve ayrıca ben oldukten sonra kım bakacak devletmı kım kıyamam ben ona böle bır hayat vermem veremem ve buyuzden aldırırdım...canımdan canımın gıdecegını bıle bıle bunu anne olan daha ii anlar.

keremerson

keremerson

Üye
Ben olsa aldırırdım..Hayata başlamadan bitmiş olacak yani bir kere çekecek..Diğer türlü dünya hayatı boyuncu cekecek..Mantıklı olan bana göre aldırmaktır.
Bu hayatta rahat etmek isteyen aldırır, bu işin öbür tarafı da var :oke:

kyoman

kyoman

Üye
Allahın verdiği canı ,Ondan başka kimse alamaz. Ben çocuğumu aldıramam.Yok ben bu günaha katlanırım , bu günahın vebalini çekmeye hazırım diyorsan ...

FerreT

FerreT

Üye
ben olsam aldırırım herhalde onu ole gormek benı hergun oldurur ve ayrıca ben oldukten sonra kım bakacak devletmı kım kıyamam ben ona böle bır hayat vermem veremem ve buyuzden aldırırdım...canımdan canımın gıdecegını bıle bıle bunu anne olan daha ii anlar.

O zaman böyle düşünün bundan 20 yıl önce çocuğun cinsiyetini yada diğer bilgilerini öğrenmek mümkün değildi..Çocuğun doğduğunu varsayalım doğan çocuk özürlü doğdu o halde ben bu çocuğu istemiyorum diyerek cocuğun hayatına sonmu verirsiniz..Hangi Anne Razı olur bu gönüle..Yani 3 aylıkken bebek daha şekillenmemişken bebeği aldırmak ile doğan bebeği öldürmek arasındaki fark nedir ? ikiside canlı çocuk.. 3 aylıkken aldırayım acısı veya günahı az olur mantığıylamı hareket edersiniz

CEREN

CEREN

Üye
sen ne anlican ki özürlu çocuk dogurmaktan yada cocuk dogurmaktan eskiden teknoloji yoktu ama artık var neden bunu degerlendırmeyelım yazık gunah deilmi ona neden diğer saglıklı çocuklar gıbı buyumesın cok sacma bıkere gunah deil dini bilgılerın zayıf galıba bıraz neyse herkesın keyfı ama keyf için cocuk aldırılmaz anladınmı canım...:@

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Hayırlı Olsun :hmmm

FerreT

FerreT

Üye
Böyle at görüşü bi yorum görmedim...Hem yazık günah diyorsun..hemde çocuğumu aldırırm diyorsun..Çocuk aldırmak günahtır bilmiyorsan kaynakları araştır..Çocuk özürlü doğduysa bu çocuk özürlü diğerleri tarafından dışlanır alayım mantığıyla hareket ederseniz..yaptığınız islam dinine uymaz..Ayrıca konuya kendi açınızdan bakmayın teknolojiye para harcayamacak aileler var..yok dinde bu yanlız bu doğru demeniz için belli bi seviyeye gelmeniz lazım..o seviyeye ulaşan insalar 30 u geçmez..ayrıca kimsenin keyfi kaçmaz..gereksiz bi konu gereksiz bi yorum
Buradaki amaç tartışma değil bilgilendirmek

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Daha Olmadan Cocukla Uğraşmayı Bırakın Ve Büyük Konuşmayın Allah Evladın Da Hayırlısını Versin Hayırsız Olup Sağlam Olacağına Hayırlı Bir Evlat Olsun Varsın Ozürlü Olsun. Kahrında Hoş Lutfunda Rabbim.

FerreT

FerreT

Üye
Daha Olmadan Cocukla Uğraşmayı Bırakın Ve Büyük Konuşmayın Allah Evladın Da Hayırlısını Versin Hayırsız Olup Sağlam Olacağına Hayırlı Bir Evlat Olsun Varsın Ozürlü Olsun. Kahrında Hoş Lutfunda Rabbim.

Millet artık böyle düşünmüyor yakışıklı olsun kafii.. :hmmm

CEREN

CEREN

Üye
ferret sen önce evlen baba ol sonra yorum yaz buraya tabıkı herseyın hayırlısı dını bılgılerımde zayıf deildir kendıme gore bılgılıyımdır amacım tabıkı tartışmak deıl.neyse uzatmanın anlamı yok ama şunu da bil keyf için ben olsam çocuk aldırmam özürlü veya deil aldıracak olsam daha 23 yaşıdayım boşanmanın eşiğindeyken aldırırdım ve yanlız çocuk büyütmezdım keyfımı düşünecek olsaydım anladınmı....bunu da bana yazdırdın ya cok sınır ettın benı

dreamgirls

dreamgirls

Üye
sen ne anlican ki özürlu çocuk dogurmaktan yada cocuk dogurmaktan eskiden teknoloji yoktu ama artık var neden bunu degerlendırmeyelım yazık gunah deilmi ona neden diğer saglıklı çocuklar gıbı buyumesın cok sacma bıkere gunah deil dini bilgılerın zayıf galıba bıraz neyse herkesın keyfı ama keyf için cocuk aldırılmaz anladınmı canım...:@

inan bunu yapan o kadar çok kişi var ki... :(:(:(
sadece özürlü doğacak bi bebek için diil, genel olarak bakalım. nefsine hakim olamayan bireyler yüzünden, daha minicikken, bu kirli dünyaya gözlerini açmamışken hayatlarının elinden alınmasına ne demeli... evlilik dışı istenmeyen bebeklerin ne günahı var, halbuki özürlü de değiller... ya da doğar doğmaz aldığı ilk nefesi son nefesi olan, çöpe atılmış, bi duvar dibine bırakılmış, soğuğa, yalnızlığa terk edilmiş yavruların suçu ne... sadece anne ve babalarının hatası yüzünden onlara dokunamadan yaşamları alınıyo. yetimhanede aile özlemiyle yanıp tutuşan çocuklara ne demeli...
bakamıcaksan yapmıcaksın, alcaksın önlemini... tüm bunlar bilgisizlikten, cahillikten de diyemiyorum... yazık...

ya bu konuda o kadar doluyum ki, kendimi rahat ifade edemiyorum...
Allah kimsenin başına vermesin...

FerreT

FerreT

Üye
Gülesin çok iyi ifade etmiş..Çocuk özürlü doğacağını bilsem aldırırdım gibi kelimeleri sarfetmenmiz yersiz..Bunu yapmadan önce bi önlem almalıydınız yada sonuçlarına veya olabilecek sorunları göz ardı etmemelisiniz..

Çocuk isteğe göre doğmuyor malesef..sarışın olsun yakışıklı olsun böyle bişey söz konusu değil..Bu nedenle bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak bu eylemi gerçekleştirin.. Ne ben ne buraya cevap yazan herhangi bi üyemiz evli değil..Bu konuya cevap vermek için evli olmakta gerekmior..

Tekrar söylüyorum herne kadar site adı ile açılan konun bi alakası olmamasına rağmen..konuya bilgi vermek adına cevap veriyorum

CEREN

CEREN

Üye
tabiki evli olmak gerekmıo ama sen ole bilmişlık yapıyosunkı ha bide allah islah etsin o çocuklarını terkedip bırakanlarını. bunada elbete bende karşıyım bende sana katılıyorum dreamgirls.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt