Cep'te PIN kodu tarih oluyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi

MobileIris isimli yazılım, insan gözünün tanınmasına ilişkin Iris Recognition (İris Tanıma) algoritmalarına dayanıyor. Tarayıcı, Windows ve Symbian tabanlı Smartphone'larda çalışıyor ve dahili hafıza içinde en fazla 200 KB yer kaplıyor.

İris tarayıcı, uygun donatılmış cep telefonunda sadece tanımlanmış olan kullanıcıya erişim hakkı veriyor. En az 1 megapiksel çözünürlükte bir kamerayı şart koşan sistemle, iris tanıma işlemi yarım saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşiyor.

MobileIris isimli yazılım sayesinde kullanıcılar artıkmobil cihazlarını güvenlikli olarak çok rahat bir şekilde kullanabilecekler. Bu teknoloji, PIN numaraları girmek gibi geleneksel yöntemlere kıyasla daha hassas ve kolay yetkilendirme sağlıyor.

Oki, geliştirdiği İris Tanıma teknolojisini Kasım 2006'da duyurmuştu. İris tanıma teknolojisi insan gözündeki iris tabakasından hareketle yetkilendirme sağlıyor. İnsan gözündeki iris tabakası oldukça karmaşık ve benzersiz bir yapıya sahip olduğundan güvenlik açısından taklit edilmesi son derece zor. Bu yüzden iris tanıma yöntemi, güvenlik sistemlerinde yüksek seviyede güvenlik sağlıyor.

POWER

POWER

Üye
İlginç ve güzel bi haber...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Güzel olur bu uygulama. Telefonu başkaları kurcalayamaz :)

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Çok yararlı olur.Ama daha erken bence ;)

mservank

mservank

Üye
televizyonda görmüştüm bi filmmi adamın gözüne eş lens yapıyorlardı bunu da yapmasınlar(bu kısım şaka tabi) ama güel olur bence çok iyi bir uygulama artık parasıda iyi olur yazılımın sonra keşke vga kameralara da olsa iyi olurdu

The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
mükemmel bir gelişme olur kısa sürede tamamlanır umarım

Ozan

Ozan

Admin
Kullanışlı olacağını ve pin kodunun kaldırılacagini sanmıyorum.

mservank

mservank

Üye
güzel olur ama tabiki kötü niyetli olanlar yine bişi bulurlar ama bence pin koduda olmalı yanında kesinlikle

M@xWeL

Üye
Bencede Pin kodu şart. Telefonu açarken arkasını çevirip kamera kapağını açıp merceği gözümüze tutup sonra kapatmakla uğraşmak kalabalık mekanda bir garip kaçar. Ben Pin kodundan yana oyumu kullanıyorum.

systemexp

Üye
Anlasilan kapkaçcılar cepleri çalarken bide telefon sahibinin gözünüde çalmaları gerekecek...:ehe

(Bende bi filmde görmüştüm,iris şifresiyle korunan bir gemiye kötü niyetliler girmişt,adamın göz irisiyle yönetim odası açıldığından adamın gözünü çıkartıp tutmuştu...)

POWER

POWER

Üye
Iyyk gözümüze dikkat...

The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
bu uygulama çok yararlı olacak

strawberrie

strawberrie

Üye
ilginç : ? ama çok kullanışsız yani.. pin yazmaya bile üşenenler war pinsiz gezio millet.. cep telefonuna donusebilen damperli kamyon misali bi icat :pro:

sublieutenant

sublieutenant

Üye
görelim baqalım lafla program yazılmaz....:ehe
açıkçası ben kullanmam, ayrıca saat gibi çalışacağınıda sanmıyorum...:oke:

madcuneyt

Üye
:oke:super bısy tskrlr

danger03

danger03

Üye
haber için teşekkürler

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
çok ilginç bir haber

Newwave

Newwave

Üye
Bence gözdeki irisi tanıyarak açılan bir telefon hoş olur yalnız bu teknolojinin günlük hayatımıza girmesi için 3 5 sene geçer.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt