Cepte Konuşma Ucuzluyor

Sponsorlu Bağlantılar

_RYUK_

_RYUK_

Üye
    Konu Sahibi
Cepte Konuşma Ucuzluyor
Operatörler arasındaki arabağlantı
ücretleri yüzde 20 oranında
düşürüldü. 1 Temmuz'dan itibaren
geçerli olacak uygulamaya göre cep
telefonu görüşmelerinin ucuzlaması
bekleniyor.
Farklı operatörlerde bulunan abonelerin birbirlerini aradıklarında operatörlerin ödediği ücretlerde değişikliğe gidildi. Sektörü düzenleyen kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu BTK'nın yaptığı duyuru ile arabağlantı ücretleri yüzde 20 oranında düşürüldü.
Buna göre Avea için 3.70 Kuruş olan arabağlantı ücreti 2.96 Kuruş'a, Vodafone için 3.23 olan arabağlantı ücreti ise 2.56 Kuruş'a, Turkcell için ise 3.13 Kuruş'tan 2.50 seviyesine geriledi. Bu rakamların faturalara yansıma bekleniyor. Ancak oranın ne kadar olacağı operatöre göre değişiklik gösterebilir.
Fatura oluşturulurken hesaplamada arabağlantı ücretleri önemli bir yekün teşkil ediyor. Yapılan yeni düzenleme ile bu alandaki Avrupa Birliği seviyesinin de tutturulması amaçlanıyor. BTK'nın kararında ayrıca hakim operatör Turkcell'in şebeke içi ortalama fiyat seviyesi de 5.35 Kuruş'tan 4.25 Kuruş'a indirdi.
Yapılan düzenleme sektörde olumlu karşılanırken, düzenleme sonucunun abonelere ne oranda yansıyacağı merakla bekleniyor.

• Beğen
Tepkiler: CABBAR

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Viber, tango gibi programlari kullaniyorum ben mesela.

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
süper

yaren_dede

yaren_dede

Üye
ucuzluyor diyor ama bakıyorum mesela her yöne tarifeleri dakika bazında hala aynı fiyat ve dahada pahalılandı diyebilirim

Ramatata

Ramatata

Üye
Zaten fiyatlar makul her bütçeye göre tarife var hoş daha ucuza tarife vs çıkarmı bilmem benim için önemli olan internet fiyati

• Beğen
Tepkiler: yaren_dede
yaren_dede

yaren_dede

Üye
Zaten fiyatlar makul her bütçeye göre tarife var hoş daha ucuza tarife vs çıkarmı bilmem benim için önemli olan internet fiyati

zaten ucuzlamasında madem indirim oldu, mesela 25 tl karşılığı 500 dakika veren operator artık aynı fiyata 600 dakika vermesi gerekir...
sen böyle bir değişim gördünmü tarifelerde?

Ramatata

Ramatata

Üye
Ya başkan o konuda haklısın bende dedim olursa iyi olur olmasada farketmez bizim için bence önemli olan internet paket fiyatları
Zaten artık çoğu kişide akıllı telefon mevcut yükle tango whatsap viber
Vs oradan konus ha tango vs kullanmayi bilmeyen vs yeni telefonu olmayanada 500 veya 600 dakika rahat yeter bence

phasan

phasan

Üye
Hiç ucuzlama gormedım

blacktalon

blacktalon

Üye
görmemen normal 1 temmuzdan itibaren diyor

hikmet366

hikmet366

Üye
inşallah

- - - Eklendi - - -

inşallah

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Benzin işine dönmesin buda,1 kuruş indirim ertesi güne 10 kuruş zam.
Aslında o firmalara w.h. Tango,skypee vs gibi uygulamalar darbe etkisi yarattı öylelikle bilen kişiler mesajlaşma ve aramaya para vermez oldu şimdide firmaların aklı başına geldiğinden 1-2 aylık ufak çaplı indirime giderler. Maksat müşteri gelsinde programı kullanıp zarar etmiyelim

MrExpert

MrExpert

Üye
Benimki bimcell kafam raad:D

Demirspor aski

Demirspor aski

Üye
Insallah ucuzlar bizim gibi ögrenciler icin cok hos olur

smh60

smh60

Üye
İnşallah hadi bakalım